Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani

Agania 20:43, 06 mar 2014

GorAna napisał(a)
Pozdrawiam Agatko wiosennie

Ja też pozdrawiam
Agania 20:45, 06 mar 2014

Tusiala napisał(a)
Pokażesz swoje wrzosowisko o tej porze roku?

Poczekaj do weekendu, będę miała czas i wreszcie zobaczę mój ogród i będą wreszcie fotki
Agania 20:47, 06 mar 2014

BASIA8 napisał(a)

Witam Serdecznie po przerwie, ale piękne widoki. Mam nadzieję że wypoczełaś i naładowałaś akumulatory na jakiś czas

Widoki mnie naładowały, a zjazdy rozładowały, po powrocie odżywam, ładuje akumulatory powoli, bo późno wracam, leje deszcz i jest u mnie zimno, czekam na słoneczny weekend, będzie energii przybywać
elzbieta_g 20:49, 06 mar 2014

Agania napisał(a)

Poczekaj do weekendu, będę miała czas i wreszcie zobaczę mój ogród i będą wreszcie fotki

to i ja zapisuję się na Twoje fotya weekend tuż, tuż podoba mi się twoje oczko , za parę lat jak moję bąble dorosną to sobie takie zrobię czyli wykopię
Gabriela 20:57, 06 mar 2014

Agata, kupiłam troszkę nasion gorczycy i tak się zastanawiam - siać czy nie siać. Pytanie iście hamletowskie, mam nadzieję że odpowiesz.
Pytałaś u mnie o moje nieszczęsne graby, nawet zdjęcie jedno znalazłam, to sobie obejrzyj u mnie.
Agania 21:56, 06 mar 2014

Maria667 napisał(a)

No, to ja jestem na początku tej drogi. Sadzonka z tamtego roku, ale ładnie wyglądająca, szczepiona na dość wysokim pniu. Już go cięłam,w tym sezonie zobaczę jeszcze, co z nim będzie
Dzięki i pozdrawiam.

Teraz trzeba będzie jeszcze przygotować się na opryski, wiosną jest zawsze piękny, ale wymaga dbałośći od wczesnej wiosny, atakują liście szpeciele, mszyce, gąsienice, tworzą się galasy na liściach i choruje na co no właśnie na co? brunatnieją mu liście jesienią?
Agania 22:02, 06 mar 2014

Kasik napisał(a)
Aga dzisiaj przywiozłam mojego Wiąza Camperdowni . Wygląda jeszcze lichutko, jest szczepiony bardzo wysoko i rośnie jako soliter- bardzo, bardzo się cieszę. posadziliśmy go, a fotki zrobię jutro.
Miałam Ci napisać, ze jak byłam na Gardenii to pytałam o magnolię- Black Tulip. Myślałam, ze jakiś wystawca pochwali się jak kwitnie (wystawiali kwitnące)- wyobraź sobie, że ani jeden jeszcze jej nie miał, a jak pytałam o nią, to okazywało się, że to jest nowość i są w fazie testowania maleńkich i jeszcze niekwitnących.

Moja ma chyba trzy pąki kwiatowe- trzymam kciuki, by rozkwitły

Gratuluję zakupu i wiąza

Z kwitnienia magnolki musisz relację foto u mnie zostawić

Nie da się ukryć Kasiu, że testują i patyki sprzedają o niewiadomym pochodzeniu z etykietką , która kusi, takie naiwne osoby jak moja........głupia i naiwna byłam i będę bo chcę ją mieć, zaczekam skokojnie, albo mniej spokojnie

Agania 22:05, 06 mar 2014

ewsyg napisał(a)
Podobną magnolią jest magnolia Genie.

Piękna, są bardzo podobne chodzi o te kwiaty, mi nie zależy na pokroju aż tak bardzo
Agania 22:06, 06 mar 2014

ewsyg napisał(a)
Zobacz, tutaj mają tą magnolię. To niedaleko mnie i jak będą kwitły magnolie to się tam wybiorę

http://www.olszewskiszkolka.pl/?l=site&id=7

Dzięki za linka Ewcia
Agania 22:12, 06 mar 2014

iwonaal napisał(a)
Ja mam na razie w sferze marzeń wiąza camperdowni, marzenia się spełniają. Pozdrawiam

Kup jak najwcześniej, to drzewo mnie zaczarowuje i hipnotyzuje swoją urodą i wdziękiem