Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani

Agania 22:23, 06 mar 2014

paniprzyroda napisał(a)
Aganiu, widzę, że wróciłaś, pozdrawiam

Wróciłam i czekam na słońce u nas.....też pozdrawiam
Agania 22:28, 06 mar 2014

Ivvvona napisał(a)
Bardzo jestem ci wdzięczna za porady w sprawie wrzosów. Wydaje mi się, że podłoże mają dobre, miejsce też, może właśnie przyczyną była zła jakość sadzonek, bo padały wszystkie wrzosy danej odmiany, a inne nie. Pożyjemy, zobaczymy. Pozdrawiam

Pisałam wszystko z własnego doświadczenia, mnie padły te, z allegro, widać było, że te które wyglądały jak te leśne, były po prostu kopane z gruntu, z 15 przyjęły się dwie sztuki i po co jak ja chciałam wiekszą plamę, nie mam innej możliwości zakupu większej ilości, nie wiem gdzie, tylko OBI zostaje
Agania 22:31, 06 mar 2014

kasiek napisał(a)
Buziaki zostawiam i ciepełka życzę by Cie do ogródka pogoniło

Czekam na to ciepełko, w sobotę i niedzielę już nie ma to tamto dużo pracy mnie czeka, opryski, cięcie drzew, róż, horti, traw, czyszczenie bylinówek
Agania 22:33, 06 mar 2014

EPODLAS napisał(a)
Agato z takich zimowych widoków wróciłaś do wiosennej Polski. Pięknie tam w tych Dolomitach. Ale nasza polska wiosna też piękna. Pozdrówka.

Piękna będzie ta wiosna Bożenko, jak wreszcie mi pozwoli na prace w ogrodzie bo ciągle zimno u nas i deszcz

pozdrawiam
Agania 22:39, 06 mar 2014

elzbieta_g napisał(a)

to i ja zapisuję się na Twoje fotya weekend tuż, tuż podoba mi się twoje oczko , za parę lat jak moję bąble dorosną to sobie takie zrobię czyli wykopię

Eluś, to nie na twoje siły kobietko, 3 chłopów może dałoby radę w kilka dni, mój po pierwszym oczku myślałam, że się wykończy, przy tym dużym, to koparkę zamówiłam, żeby Emusia oszczędzić przez 3 godziny dłubała, a co dalej nie mam niestety foto, oczko jeszcze nie jest wykończone, jeden łupek do przeniesienia waży 300 kg
Agania 22:44, 06 mar 2014

Gabriela napisał(a)
Agata, kupiłam troszkę nasion gorczycy i tak się zastanawiam - siać czy nie siać. Pytanie iście hamletowskie, mam nadzieję że odpowiesz.
Pytałaś u mnie o moje nieszczęsne graby, nawet zdjęcie jedno znalazłam, to sobie obejrzyj u mnie.

Odpowiem, siej, jak nie chcesz w tym miejscu kapusty sadzić to siej, sama zobaczysz ale po przekopaniu około miesiąc musi odpoczywać, o cudzie gorczycowym sama się przekonałam, ale wiosną jeszcze nie siałam sama spróbuję

Graby zobaczyłam zazdroszcze ci ich, bardzo pozytywnie.....będą rosły
BarbaraM 08:13, 07 mar 2014

Agatko,przyszłam w odwiedziny.
Na razie pismo obrazkowe zaliczam w wolnych chwilach.
Ogród masz dorodny.

W sprawie cięcia,to jak będziesz miała jakieś konkrety - daj znać.
Chętnie pomogę.
Najlepiej na zrobionych zdjęciach.
iwonaal 08:26, 07 mar 2014

Agania napisał(a)

Kup jak najwcześniej, to drzewo mnie zaczarowuje i hipnotyzuje swoją urodą i wdziękiem

Jest prześliczne, na razie czaruje mnie Twoje. Dość drogie. Wczoraj byłam w szkółce i może jak dobrze pogadam, to mi pan sprowadzi za przyzwoitą cenę. Piękność
laurowisnia 08:26, 07 mar 2014

Agania napisał(a)

Czuwam Renatko, dziękuję, ale alarmuj i trąb na moim wątku, a ja u Ciebie, czekam na te bukszpany, bo u nas w małopolsce nie ma plantacji i producentów tylko sprowadzany materiał.

Pilnuj prezentu

Ja byłam wczoraj w OBI - było trochę roślin i były stożki i kulki z bukszpanu, o jakości się nie wypowiadam, źle nie wyglądały, ale sama raczej nie kupuję w takich centrach roślin.
elzbieta_g 08:30, 07 mar 2014

Agania napisał(a)

Eluś, to nie na twoje siły kobietko, 3 chłopów może dałoby radę w kilka dni, mój po pierwszym oczku myślałam, że się wykończy, przy tym dużym, to koparkę zamówiłam, żeby Emusia oszczędzić przez 3 godziny dłubała, a co dalej nie mam niestety foto, oczko jeszcze nie jest wykończone, jeden łupek do przeniesienia waży 300 kg

o rany! to ono musi być faktycznie dużenarazie zadowolę się moim małym... na 5 wiaderek wody