Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani

Madziarzeszow 19:27, 09 kwi 2014

Cudne magnolie (powtórzę się , ale w tym przypadku wybaczysz) moja ma 5 lat i pierwszy raz zakwitnie w tym roku , mój psiak tak ją skracał co roku , że nie miała szans na pochwalenie się swoim pięknem. nawet nie wiem jaka to odmiana
kasiek 19:48, 09 kwi 2014

Agatka duuuuuuzy cmokas za wilczomlecze!
juz zestawione kolorystycznie - teraz byle przetrwały!
Agania 21:09, 09 kwi 2014

Madziarzeszow napisał(a)
Agatko zdjęcia z magnolką mnie powaliły cudne widoki i kwiaty

Madziu, to specjalnie dla Ciebie magnolki przy lampie błyskowej, bo już ciemno było jak fociłam

Agania 21:22, 09 kwi 2014

AgnieszkaW napisał(a)
Obejrzalam sobie u Ciebie spektakl magnoliowy i różowe sasanki - zachwycające widoki. Nie mam magnolii, ale tę "black tulip' to bym może sobie kupiła... Dlaczego mamy nie patrzeć na koty, wszak one takie słodkie są? Buziak

Agnieszko, magnolkę sobie zafunduj, jak podoba ci się Genie, a taką samą czarnulką jest Black Tulip, to decyzja jest prosta, możesz jeszcze poczekać i sprawdzić u mnie czy przezimuje, pisałaś, że u Ciebie przemarzają, ja testuje i próbuję dlatego magnolek u mnie coraz więcej, ale nie jedna mi padła, nie są łatwe w uprawie i muszą mieć zapewnione optymalne warunki

O kolorze srebrzystym nie pomyślałam, dzięki za podpowiedź, kotki zawsze odwracają naszą uwagę, a ja chciałam akurat zwrócić Waszą uwagę na zestawienie kolorystyczne z burgundem

ale Grafit też jest w kadrze specjalnie dla Ciebie pozował

i sasanki w moim ulubionym kolorku

Agania 21:30, 09 kwi 2014

Tusiala i Iwonaal pytałyście o ścieżkę, to aleja świerkowa, a dokąd prowadzi......tajemniczość w ogrodzie to miła niespodzianka dla każdego ogrodnika, zawsze chciałam uzyskać taki efekt...pokażę wam dalsze zdjęcia

aleja prowadzi przez wrzosowisko

na górce rośnie Grab płaczący, a na dole aleji świerkowej brzoza pożytaczna

sama aleja świerkowa prowadzi do zacisza sosnowego pod czerwonym dębem

Agania 21:47, 09 kwi 2014

irena_milek napisał(a)
Magnolie boskie, jak dla mnie, mogłyby non stop tak kwitnąć bylinówka ostro ruszyła, jeszcze ze 2 tygodnie ciepłą i ojej, będzie się dziać

Irenko u mnie ruszyło na całego, już bym chciała być na non stopie w ogrodzie

skalniaki już zaczynają się różowić

Agania 21:51, 09 kwi 2014

safikey napisał(a)
ależ piękny ogród, nic tylko podziwiać, podziwiać - a magnolie mistrzostwo świata - ja też tak chcę

u mnie dopiero pierwsza posadzona tydz temu, zobaczymy co dalej

Witam, jeśli też tak chcesz i kochasz magnolie to zaglądaj zapraszam

Agania 21:55, 09 kwi 2014

Maria667 napisał(a)
U ciebie również królują magnolie...
Chyba masz bardziej zaciszne miejsce, bo u mnie niektóre jeszcze się rozwinęły
Pozdrawiam.

Zacisze...............oto jest pytanie, staram się cały czas, żeby zapewnić roślinom zaciszne miejsca w moim ogrodzie, nie wiem czy to ja sprawiłam, może po części tak, dla magnolii zrobiłabym wszystko. uwielbiam patrzeć jak kwitną..............najmłodsza panna

Agania 22:04, 09 kwi 2014

gierczusia napisał(a)

Aaaaa. .. Już to widzę .. Piękny zestaw

Zestaw z bielą i z różowym mnie osobiście pasi.............taki duet musiał u mnie zaistnieć

Madzenka 22:30, 09 kwi 2014

Mam dzisiaj przesilenie wiosenne.. Tylko sobie Twoje fotki pooglądam...