Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani

Sebek 15:29, 11 kwi 2014

Piękna wiosna u Ciebie, rozwijający się klon powalający
paulina_wero... 15:32, 11 kwi 2014

Agania napisał(a)

Paulinko, prosiłaś o pomysły na suche rzeki w ogrodzie, nie wiem czy będą one dla ciebie przydatne, ale ja w moim ogrodzie mam wiele usypanych skarp, wykorzystując pochylenie działki i kształtując teren po budowie, powstawały u mnie takie tam różne dziwaczne twory, no sama zobacz

Kaskada pod wiązem

wiosną 2011r.

wiosną 2013r.

Dziękuję na pewno w jakiś sposób je wykorzystam. Wspaniałe to u ciebie wygląda, przejzalam pismo obrazkowe. Z tych zdjęć co mi podsunelas najbardziej by mi odpowiadała wersja że zdjęcia 4. Nie wiem czy by to dobrze wyglądało na takiej odległości jakiej ja chce, ale myślałam o takich obsadzeniach które wchodziły by w rzeczke. Jeszcze mam czas na przemyślenia. Tak że czekam na dalsze podpowiedzi. Pozdrawiam
Urszulla 18:12, 11 kwi 2014

Agania napisał(a)

Tworzę te zakątki w ogrodzie i każdy się czymś charakteryzuje, idąc z tarasu wpadam na wschodnią część ogrodu w aleję kaskadową z wiązem Camperdownii

który teraz wygląda tak

Czy wiąz lubi wilgotne stanowiska?
Piotr_ 19:01, 11 kwi 2014

Cudowny ogród widać ze z pasją i zamiłowaniem robiony cudnie urządzony podziwiam
Ola54 19:09, 11 kwi 2014

Agatko, róże przycięte chyba jeszcze tylko trzy zostały .Nie wyrabiam ze wszystkim na czas a teraz po kilku deszczowych dniach zielono i nie tylko na trawie,Część przed deszczem zasiliłam .10 lat w tył mi brakuje
Agania 20:39, 11 kwi 2014

O domkach dla pszczółek u naszej cioci Gosi w wątku wartki nurt leci to ja sobie zapinsuję fragmencik z fotką.......... bo obiecałam moim chrześnicom, że jak mnie odwiedzą w wakacje to będziemy domki pszczółkom budować

https://www.ogrodowisko.pl/watek/3652-ogrod-cioci?page=817

mogię Gosiaczku
iwonaal 21:01, 11 kwi 2014

Agatko, ach ten Twój wiąz. Zamówiłam i czekam na telefon.
malgorzata_s... 21:12, 11 kwi 2014

Aguś pewno że możesz Budujcie na zdrowie Uciecha jest przy tym że hej Całuski
elzbieta_g 21:17, 11 kwi 2014

wiąz ogromnaśny wraz z Martą czekam na fotki znad wody, jak zwierzątka opuszczą to miejsce....a żabek nie bój...żabki fajne ...z pewnej odległości
Agania 21:50, 11 kwi 2014

paulina_weron_niemiec napisał(a)

Dziękuję na pewno w jakiś sposób je wykorzystam. Wspaniałe to u ciebie wygląda, przejzalam pismo obrazkowe. Z tych zdjęć co mi podsunelas najbardziej by mi odpowiadała wersja że zdjęcia 4. Nie wiem czy by to dobrze wyglądało na takiej odległości jakiej ja chce, ale myślałam o takich obsadzeniach które wchodziły by w rzeczke. Jeszcze mam czas na przemyślenia. Tak że czekam na dalsze podpowiedzi. Pozdrawiam

Znalazłam jeszcze fotę ze żwirową rzeczką, u mnie wychodzi ze skalniaczka tak pisałam u ciebie i za rogiem już jej nie ma

to taki trik..... Paulinko, nie wyobrażam sobie rzeczki jako przekątnej całego ogrodu, to twój ogród ty masz swoje wyobrażenie, to ma być twój obraz, ale ja tylko palnę swoje spostrzeżenie, aleja 2 metrowa z przyłączonymi na przemian rabatami, to tak jak najbardziej, możesz podzielić rzeczkę na tym odcinku na rzekę i strumyk, który gdzieś ma źródło i ujście, które gdzieś szuka przebicia, pomiędzy gąszczem roślin, tak mam u siebie....pamiętaj o zachowaniu proporcji w ogrodzie

powodzenia

wszystkie obsadzenia są poza rzeczką

pokazuję przy okazji niedoskonałości w ogrodzie, wybacz