Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani

iwonaal 10:18, 28 kwi 2014

Agatko ach Twój wiąz.
MagdalenaK8 10:42, 28 kwi 2014

Podglądam i cichutko wzdycham ...z zachwytu.
Pozdrawiam
laurowisnia 11:29, 28 kwi 2014

Agania napisał(a)

Zostaw ją u mnie to Ci na bank zakwitnie za rok............ta biel jest paskudna, ale bllleee, bllle co za biel.............biała..............wstrętnie biała, zimę przypominająca, wcale nie ładna lepiej ją wykop

buziak, teraz na pewno zakwitnie

P.S. Spóbuj nawozić florowitem do kwitnących i sprawdzaj czy zawiąże pąki kwiatowe, ale najlepiej stosuj się do wskazówek szefowej

https://www.ogrodowisko.pl/artykuly/154-magnolie-w-ogrodzie
Peniwit, to jest to, ale przygotuj się na następny sezon

Teraz wiem, że na pewno zakwitnie, nic nie robię tylko czekam.
Dzięki za rady, tylko u mnie nie problem z nawożeniem, ale z zalaniem, woda znalazła sobie ujście przy mojej magnolii i wypłukała ziemię z korzeni centralnie pod pniem, nie od razu to zauważyłam, a było to w okresie zawiązywania pąków i tak się skończyło.
Magnolie jeszcze kwitną u Ciebie, ale klony przejmują pałeczkę - możesz mnie nimi kusić.

ewsyg 15:42, 28 kwi 2014

Piękny

Aguś mam nową magnolkę
AgnieszkaW 15:59, 28 kwi 2014

Ślicznie Agatko. Lubię odwiedzać Twój ogród, bo jest taki pełen niespodzianek (miłych i ciekawych)
makkasia 11:52, 29 kwi 2014

Twoje klony zwalają mnie z nóg !!! przeeeeepiękne
Dorota123 20:02, 29 kwi 2014

Na spotkanie się wybieram, o liliowcu pamiętam, już rozpoznaję po liściach, więc kawałek przywiozę.
WilczaGora 21:51, 29 kwi 2014

Agania napisał(a)
Kwiaty, jedne już po kwitnieniu, inne jeszcze w pąkach i o to chodzi

a to kwitnienie na całego, wilczomlecz migałolistny purpurea

uwielbiam ten wilczomlecz...widziałam go w Anglii wiele razy i w ogrodach i w sprzedaży, ale u mnie w ogrodzie go jeszcze nie ma
podziwiam na razie u Ciebie piękny !!!
malgorzata_s... 21:58, 29 kwi 2014

Aguś u mnie wcale nie idealnie jabłonka rajska is dead chyba całkiem i migdałek zwiędnięty. Migdałek jak się nie weźmie to wywalę ale jabłonki strasznie mi żal Te piękne bordowe listeczki i kwiatuszki Buuuu
gusiarz 22:01, 29 kwi 2014

Agatko - wpadłam pierwsze co piszę to, że znam nazwę moich - i teraz po części twoich - liliowców. To Crimson Pirate
Czy wilczomlecz, który od ciebie dostałam to ten z fotek? Mój maluszek też zakwitł .
Leje co dzień bez mała. Wczoraj udało mi się zrobić oprysk przeciw mszycom i gąsienicom. Na szczęście nie padało później. Dopiero dzisiaj wieczorem. Nad chorągwicą widać było burzę... akurat wracałam z Krakowa. A o chwastach nawet nie mówię... pogrom!