Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani

ewsyg 20:31, 02 maj 2014

Agania napisał(a)

Ewuś jak kupowaliśmy działkę pod budowę, to była ogromna mgła, nie widzieliśmy nic poza polem perzu i sitowia...........eM stwierdził żartem, że tam, gdzie są sitowia to jest ukryte podwodne jezioro................i tak nabyliśmy działkę pod budowę domu

Wodne oczka są, klony rosną jak na drożdżach, a ja żadnych negatywnych widoków nie dostrzegam,
ale sitowia powolli zarastają mi działkę

U mnie w nowym miejscu też rośnie sitowie, ale tylko pas. W jego pobliżu chcę mieć oczko wodne.
Agania 20:47, 02 maj 2014

ZbigniewG napisał(a)
Agata Rydal tak jak u siebie odpisałem przykuł uwagę natentychmiast nie mam go niestety bo sztuki na które trafiałem były pokraczne i w niebotycznej cenie

Wiesz, ja swojego kupiłam na allegro, za około 40 zł................była licytacja................akurat tak trafiłam, to była malizna wys. 15 cm.................przez 3 lata rósł mi w doniczce tarasowej, ma już 5 latek u mnie i dwa lata rośnie już w ogrodzie i sprawuje się dobrze
iwonaal 21:09, 02 maj 2014

Agatko jest po prostu zjawiskowo piękny.
Agania 21:10, 02 maj 2014

ewsyg napisał(a)
Ten świerk jest zjawiskowy. To faktycznie perełka.

Kochana Agatko, bardzo dziękuję za miłe słowa. Już niedługo zacznie powstawać pierwsza rabatka w nowym miejscu. Kawałek oplewiony, wczoraj zasiana gorczyca dzisiaj już nieśmiało kiełkuje.

Gorka szybko kiełuje i szybko rośnie, ja jeszcze swoją potrzymam do zawiązania kwiatów i przekopię

jak nie ma kompostu, to tylko gorczyca
Agania 21:13, 02 maj 2014

ewsyg napisał(a)

U mnie w nowym miejscu też rośnie sitowie, ale tylko pas. W jego pobliżu chcę mieć oczko wodne.

Bingo, trafiony zatopiony, idealne miejsce na oczko, i strefa błotna będzie kipieć od cudownych roślin
Agania 21:16, 02 maj 2014

iwonaal napisał(a)
Agatko jest po prostu zjawiskowo piękny.

On wyjątkowo pięknie przyrasta, przyrostami zachwyca, to jest coś wyjątkowego, jak większość młodych przyrostów u iglaków, to jest to czym charakteryzuje się wiosna...........moja ulubiona pora roku
malgorzata_s... 21:19, 02 maj 2014

Aguniu a ty wiesz że ja pierwszy raz taką perełkę widzę Cuuuuuudo
Ja mam pytanie o tę gorczycę. Koleżanka ma gliniasty teren po budowie. Ile razy ma zasiać i przekopać żeby poprawić glebę???
Agania 21:31, 02 maj 2014

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Aguniu a ty wiesz że ja pierwszy raz taką perełkę widzę Cuuuuuudo
Ja mam pytanie o tę gorczycę. Koleżanka ma gliniasty teren po budowie. Ile razy ma zasiać i przekopać żeby poprawić glebę???

Ten świerczek nie jest już nowością..............ja się nowości nie boję, lubię, wsadzam po raz kolejny, aż mi się uda utrzymać roślinę, nie rezygnuję sadzę raz po raz, ale świerczek rośnie od malucha............chyba rośnie po to, żeby mnie uszczęśliwiać

Gorczycę wystarczy raz posiać, gęsto, przekopać wymieszać z piaskiem, żeby bardziej rozluźnić glebę i można sadzić po 2 tygodniach od przekopania

buziak Gosia

Ivvvona 21:33, 02 maj 2014

Śliczny ten świerczek, przykuwa wzrok tymi przyrostami.
iwonaal 21:37, 02 maj 2014

Agatko, a o wiązie ucichło. Kobitka nie dzwoni, muszę jechać.