Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani

Agania 19:21, 06 maj 2014

irena_milek napisał(a)
O rany, masz wyjątkowy kielichowiec, taki miał być, a mam inny, cudo!!

Cieszę się z niego, chociaż kwiaty ma drobne, ale gęsto rozmieszczone w końcówkach liści i kwitnie co roku, ma kwiaty w moim ulubionym kolorze burgund

nazywany jest też krzewem truskawkowym, faktycznie ma taki owocowy słodki zapach

charakteryzuje się bardzo długim kwitnieniem, kwiaty utrzymuje do końca lata
Anita1978 19:24, 06 maj 2014

Agania napisał(a)

Mam jedną szczepiona japońską, nie przemarza i ładnie mi już kwitnie, ale jeszcze poczekam z fotkami, będzie ładniej z pustynnikami i irysami

To jak jeszcze będzie to ją kupię chyba
Zabezpieczasz ją jakoś na zimę?
ZbigniewG 19:25, 06 maj 2014

irena_milek napisał(a)
O rany, masz wyjątkowy kielichowiec, taki miał być, a mam inny, cudo!!
Irena jest kilichowiec mieszańcowy (kilka) i kilichowiec wonny -to ten taki sobie
oczywiście różnią się ceną (bardzo)
Agania 19:33, 06 maj 2014

Mala_Mi napisał(a)
Wielką majówką oczy nacieszyłam... i nawet temperatura mi nie przeszkadzała....
świerk pospolity Rydal - jest odjazd, czad.... takiego to nie widziałam nigdy.....
Kielichowiec na foto fajnie Ci wyszedł, ale mi sie on nie podoba w realu... wiem bo mam..
Za to klony i karagana.. i przystań karasiowa... to już bajka

Ja dzisiaj cała hepi i szczęśliwa , bo wreszcie ciepło i się już na plewiłam , czekam na nowe przyrosty iglaków, Rydal już zielenieje, wczesny jest z tymi kolorami............ pigułkę pełna watrości i twoje odsłony sobie zapinsuję w ten sposób str.2383, jest bezcenna pod względemm wiedzy i fotekP
Agania 19:38, 06 maj 2014

irena_milek napisał(a)

pzreślicznie pokazane:
uwielbiam iglaki

Będą jeszcze piękniejsze odsłony iglaczków...............dzisiaj dużo radości sprawiał mi mój buczek

Świerki kłujące już pokazują się wiosennie
Agania 19:42, 06 maj 2014

ewsyg napisał(a)
Aga, wyczytałam gdzieś sposób na ślimaki - trzeba wyściółkować szyszkami. Ja już mam dwa worki szyszek Ślimaków też u mnie dużo a mszyc jeszcze więcej

Zbierałam szyszki, ale do wianków zużyłam.................wiesz bez większej ingerencji, nie dam rady z tymi ślimakami, nie wiem czy jeszcze jakąś jeżówkę zobaczę, a najbardziej to mam irysy podziurawione, na szczęście nie mam jeszcze mszyc

Agania 19:45, 06 maj 2014

Anita1978 napisał(a)

To jak jeszcze będzie to ją kupię chyba
Zabezpieczasz ją jakoś na zimę?

Anitko, młode krzaczki, zawsze okrywam przez pierwsze trzy lata..............ja mam jeszcze wielką ochotę na kalinę koralową i taką o żółto zielonych mechatych liściach, ale nazwę tej drugiej to mi
z pewnością przypomni Zbyszek
Agania 19:46, 06 maj 2014

kasiek napisał(a)

U mnie tylko sztywnolistna zawiazała pąki, pozostałe nie maja kwiatów. Ale w sumie to sie nie dziwię, były kolejny raz przesadzane - tym razem już docelowo! (przynajmniej tak im obiecałam

Wklej fote swoich pozostałych.
Ps u mnie wkleiłam fotkę z rh które chce nabyc w Pisarzowicach, złamałam sie jednak i chcę 3 szt + azalię pontyjską, byle nam miejsca w samochodzie starczyło!

Dzisiaj nie zdążę ze zdjęciami kalinek....lecę do ciebie.....................jak nie starczy to za rok wrócimy
Anita1978 20:04, 06 maj 2014

A słyszałam może o hortensjach ogrodowych everbloom? Podobno kwitna na jednorocznych pędach też! Mam ochotę na nie! Ale nie wiem na ile te informacje są prawdziwe....bo zwykle horti ogrodowe nie dają rady...
Agania 21:42, 06 maj 2014

Hortensje ogrodowe hmm...... może temat czas zacząć, gdzie zdobyć te kwitnące na pędach jednorocznych i czy ktoś coś takiego ma i mu i rośnie i kwitnie