Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani

Agania 16:02, 12 paź 2014

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Ten widoczek z tarasu bombaBuziak

Dzisiaj nowy widoczek
Agania 16:09, 12 paź 2014

Urszulla napisał(a)
powiem, że ta stokrotka urodziwa ale po prawej buchanani chyba powiewa...uwielbiam tę trawę.

Ula to nie buchananii, ale też ją lubię

Moje stipy chyba się nie wysieją?

Agania 16:18, 12 paź 2014

ZbigniewG napisał(a)

Agata blisko ale nie do końca to odmiana 'Laciniata' (syn. 'Dissecta')
Tiger już wiosną się wybarwia a i ceną znacznie się różni

mojego 'Laciniata' eksmitowałem właśnie za płotek - 20m to nie powróci

Zbyszku nie mam porównania, rozłazi się, ale na razie go trzymam

Agania 16:18, 12 paź 2014

bql3 napisał(a)
Witam i gorąco zapraszam na jesienną mini foto sesyjkę zdjęć z herbaciarni.

serdecznie zapraszam do odwiedzenia mojego wątku,
pozdrawiam
Jan

Janie już byłam, herbatkę u Ciebie wypiłam
Agania 16:21, 12 paź 2014

Kindzia napisał(a)
Nieustająco się zachwycam Twoim ogrodem Agatko...kolory, kształty, piętra, tajemniczość...nie potrafię tego osiągnąć u mnie...

Bardzo Ci dziękuję, że pamiętasz o mnie i bardzo cieszę się zawsze z Twoich odwiedzin...ja znowu nieczasowa. Co za czort...!!!

Ja też w niedoczasie, ciągle zapracowana...odętka jest super polecam

Agania 16:29, 12 paź 2014

Napia napisał(a)

Śliczna, a nie znam jej
Dziękuję

Odętka.....jest biała i różowa lub białoziolono różowa
Agania 17:03, 12 paź 2014

yolka napisał(a)
Miłego i cieplego weekendu życzę.

Jolu weekend udany...jak patrzę na Dollarki, to mnie radość rozpiera

ale na efekt sobie trochę jeszcze poczekam
Agania 17:29, 12 paź 2014

Pszczelarnia napisał(a)
Aganiu, Anita ma sumaka i jest (chyba) zadowolona. Czemu nie chcesz swojego? Daje odrosty? Mnie się one bardzo podobają. I pasują do Twojego ogrodu. Jesień daje po oczach u Ciebie. I ma rozmach, bo przestrzeni nie brakuje.

Pszczółko rozmach staram się budować i chociaż to wydaje się proste i krajobraz mi pomaga, to jednak jest dla mnie trudne wyzwanie, bo ja lubię wielość gatunków, a sumak ogranicza mi wzrost derenia kousa, na początku był dla niego osłoną, ale teraz to go chce stłamsić, nawet go nie widać derenia, a jest?

ale też jestem zadowolona
Agania 17:43, 12 paź 2014

bql3 napisał(a)
Agatko witaj,

No biorę pod uwagę i Twój pomysł z rabatą - taka ewentualność która mi zaprezentowałaś też jest ciekawa i oryginalna ale temat tej rabaty dopiero ruszę na przyszły rok bo w tym już nie zdążę z wykonaniem czegokolwiek.

pozdrawiam i dziękuję za odwiedziny w herbaciarni

Jan

To miło , że pomysł Ci się spdobał
Janie, znużeni już wszyscy jesteśmy, bo ogrodnik cały czas pracuje, byłam w piątek u rodziny i na ulicach miasta, i wiesz, że po godzinie byłam bardziej zmęczona nic nie robiąc, jednak całoroczna praca w ogrodzie i kontakt z przyrodą mnie uzdrawia i energetyzuje
Agania 17:50, 12 paź 2014

bql3 napisał(a)
Czy fascynujesz się również kuchnią japońską?

pozdrawiam

Agatko ,

Odpisuję na toje zapytanie -co do kuchni japońskiej to mam swoje ulubione danie (wręcz przepyszne jak dla mnie!)i opanowałem jego przyrządzenie no prawie na perfect- a jest to Okonomiyaki. Jest to danie które można przyrównać do pizzy po japońsku dodam tylko , że są dwie szkoły a raczej sposoby przyrządzania - wersja Osaka i Hiroshima, to w tych prefekturach najwięcej się przyrządza i spożywa Okonomiyaki to tam ono jest najbardziej znane i popularne.
Aby nie zanudzać zainteresowanych odsyłam do kulinarnego przepisu oraz sposobu przyrządzania Okonomiyaki;

- link z przepisem (tekst bez problemu daje się przetłumaczyć na język polski):

http://www.japan-guide.com/r/e100.html

- a tu filmik ze sposobem przygotowania:

https://www.youtube.com/watch?v=6FAjCToExeM

pozdrawiam oraz miłego kucharzenia w japońskim klimacie

Jan

ps,

..pamiętajcie, że kuchnia japońska to nie tylko sushi

Okonomiyaki
fajnie wygląda i pewnie równie dobrze smakuje, ale ja chciałabym twój wypróbowany sposób poznać