Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani

Tusiala 11:26, 14 paź 2014

Wiedziałam, że kolorków u Ciebie nie brakuje
Klony masz przepiękne.
Margarete 15:44, 14 paź 2014

Agania napisał(a)

Na przywitanie mojej jesieni c.d.

O jejku jaka piekna jesien u ciebie Aganiu, ja myślałam że moj śliczna ale jak weszłam do ciebie i do Bogdzi to juz mi sie moja jesien w ogrodzie i w moim lesie za płotem mniej podoba....

Przysiadłabym obok ciebie na tym twoim tarasie wgapiona w twojego siostrzanego (co do kloru włosów..) klona głaskając na kolanach to twoje cudne rude kocisko, które ustapiło miejsca na avatarku twojej osobie...rudy kot, rude kolory dookoła, ruda właścicielka....słońce i ciepło jesiennych dni...i ten twój sliczny, bogaty ogród...mmm...marzenie....

Masz cudny ogród, to wiedziałam od zawsze, od mojej pierwszej tu wizyty a juz teraz jesienia to super cudny ! Ten klon - na fotce powyzej to prawie świeci kolorem jak żarówa ........ja mam kilka klonów ale tylko jednego malutkiego tez żarówiastego z tym że jest młodziutki i nieduzy.

Dlaczego chcesz pozbyc sie sumaka - ja swojego z pełna świadomościa zostawiłam, własnie dla jego jesiennych kolorów i letnich bordowych kwiatów/owocników ( nie wiem jak to nazwwac) na ciemnozielonym tle lisci. Kiedys przelazł do mnie od sąsiadów i ....został. Jest agresywny ale trudno...

Zakupy wojsławickie obejrzałam, silver dollar tez mi przypadł do gustu ale to nie na mój areał, za duzych roslin nie moge sadzic a szkoda....

Pozdrawiam Agata i niezmiernie żałuje ze dopiero pod koniec spotkaniowego dnia w W. doszło do mnie że ty to ty własnie i nie było czasu pogadac, ale co sie odwlecze to nie uciecze.........
Pozdrawiam !

Napia 16:46, 14 paź 2014

Agania napisał(a)

Bardzo różnie, w pierwszym roku chorowała, w drugim roku pięknie kwitła, w trzecim roku koty zrobiły sobie z niej drapak...brr, jak ta kora wygląda...bożesz, wściekłam się na te moje kocury, drzewo sobie radzi, ale korona nie rozrasta się za bardzo, drzewo wygląda u mnie raczej mizernie, rośnie na glinie w miejscu podmokłym, nigdy lepiej nie będzie wyglądać, posadziłam ją jeszcze przed nawiezieniem ziemi na rabaty, w celu ich podwyższenia, żeby korzenie nie zalegały w mokrym........podłożu.

Dla jej pięknych kwiatów warto ją mieć w ogrodzie no i ładnie się przebarwia

Kwiaty rzeczywiście wyglądały zjawiskowo, ale nie wiedziałam, że aż tak ją lubią koty. Nie pomyślałam o tym muszę je osłonić, bo sąsiedzi mają sześć kotów i jak im przyjdzie do głowy powyżywać się na wiśniach, to je rozdrapią...
Wysokie drzewa mnie ... uspokajają
Jagodaa 16:51, 14 paź 2014

Agata, wpadłam "na klony" . Przecudowne są, jak to musi niesamowicie wyglądać na żywo, o różnych porach dnia.
zawitka 17:31, 14 paź 2014

Agatko śliczna jesień u Ciebie posiedziałam sobie h-----i na przyszły rok heliotrop i klonik musi być
bartek_luberda 20:14, 14 paź 2014

Piękne te klony Muszę nad nim pomyśleć gdzie by u siebie wcisnąć
EPODLAS 20:30, 14 paź 2014

Klony jesienią dają czadu. W ogóle bardzo ładną mamy jesień w tym roku. Niech jeszcze trwa, bo przebarwione drzewa wyglądają pięknie. Twoje oczko wodne bardzo urokliwe i nie tylko oczko
07_Rene 22:14, 14 paź 2014

Agania napisał(a)

Mój shirasawa w jesiennej odsłonie

A ten klonik też taki wrażliwy na przemarzanie jak inne palmowe? Superowy jest, ale pewnie u mnie na razie nie dałby rady...
WilczaGora 22:20, 14 paź 2014

Twoje klony są tak przepiękne, że specjalnie dla nich wpadam o tej porze
a reszta...co tu mówić...powala...
pięknie masz tak bardzo, że aż boli...
czuje się tak bardzo Twoją miłość do tego miejsca

Wilcza macha stęsknioną łapą
makkasia 09:16, 15 paź 2014

Nowy Awatar mnie kompletnie zmylił
Przyszłam na klony tak jak się przychodzi do kawiarni na ciacho
Przepyszne klony w otoczeniu przepysznej posypki z traw
mniam
ściskam