Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani

Nallar 16:39, 10 lis 2014

Zdolne łapki ma ten rzemieślnik.

Czytałam że martwisz się o swoje młode sadzoneczki buksików.
Moje buksikowe przedszkole zrobiłam w zacisznej części ogródka, ale jest pod chmurką, bo szklarenki też nie mam. Kilka razy pobierałam sadzonki buksów i nigdy ich jakoś specjalnie nie zabezpieczałam na zimę, kiedy zapowiadali naprawdę duże mrozy wbijałam patyczki na 4 rogach i zarzucałam agro, ot całe zabezpieczenie. Zawsze robię kilka sadzonek więcej na wypadek strat.
Skoro moje maleństwa wytrzymują zimę, to Twoje też dadzą radę. Będę trzymała kciuki.
Zdjęcie młodzików wstawiłam u siebie.
renatamama3 16:45, 10 lis 2014

Agania napisał(a)

Nikt tej nazwy nie lubi, ale to skrzyp....ale ja go polubiłam i korzystam z jego wartości i nie patrzę na niego już jak na chwast, a na dodatek zaczęłam się nim bardziej interesować....nad wodą mi się szczególnie spodobał

Skrzyp zimowy
http://oczkowodne.net/sitowie.php?sitowie=skrzyp
należy do grupy sitów

Lubi ,nie lubi ,nie ważne ,mi się podoba,u mnie jeszcze zielony.Dzięki za nazwę ,jeszcze raz.pozdrawiam
AgnieszkaW 16:48, 10 lis 2014

Agatko, kolejna odslona Twojego ogrodu cudowna. Metaloplastyka to coś, czym też jestem zainteresowana Z jasnym kamieniem wygląda obłędnie, tylko muszę właśnie "coś" nietuzinkowego znaleźć jako rzeźbę ogrodową
Urszulla 17:30, 10 lis 2014

Ciekawe jakie rzeźby u Ciebie zagoszczą Agnieszka ma rację, kamień i metal to dla mnie "gwóźdź" ogrodu. Pozdrawiam.
Agania 19:24, 10 lis 2014

Marzena2007 napisał(a)

Ten skrzyp świeci teraz sukcesy , bryluje w najnowoczesniejszych nasadzeniach w minimalistycznych, nowoczesnych ogrodach

Mnie zaciekawił wątek o skrzypach na ogrodowisku, ale widziałam w telewizji aranżację w nowoczesnych ogrodoach z wykorzystaniem skrzypów, ładnie wyto wyglądało...jeszcze odpodpowiednie oświetlone, całośc robiła na mnie pozytywne wrażenie
Agania 19:31, 10 lis 2014

Milka napisał(a)
Ależ zdolnego rzemieślnika znaleźliście, szkoda, ze daleko do niego, sama juz bym coś chciała
wspaniałe to ujęcie zachodzącego słońca i lilia, ale ja się panicznie wody boję i na razie wody nie mam

ciekawy ten skrzyp, bardzo ozdobny

Woda w ogrodzie od zawsze mi się podobała i chęć posiadania nawet małego ciurkadełka....pewnie masz jakieś złe wspomnienia z wodą.......ale roślinki to jest ta nasza ulubiona dziedzina zainteresowania
07_Rene 22:32, 10 lis 2014

Smoki pierwsza klasa. Widać, że wykonane solidnie, z kunsztem Bardzo fajny pomysł.
Agania 19:00, 11 lis 2014

Iwk4 napisał(a)
Wow, fajne drzewko kute.
Zachód słońca cudny, masz tyle miejsca w ogrodzie
Agatko, wstawiłam jeszcze fotki moich sadzonek bukszpanów, także tych z przed 3 lat.

Widziałam, gratuluję, moje sadzonki są przed swoją pierwszą zimą, nie wiem czy jest sens robić sadzonki, jak nie mam szklarenki, zachody słońca uwielbiam, bo mogę pokazać coś więcej

Prawie zachód

Agania 19:08, 11 lis 2014

Nallar napisał(a)
Zdolne łapki ma ten rzemieślnik.

Czytałam że martwisz się o swoje młode sadzoneczki buksików.
Moje buksikowe przedszkole zrobiłam w zacisznej części ogródka, ale jest pod chmurką, bo szklarenki też nie mam. Kilka razy pobierałam sadzonki buksów i nigdy ich jakoś specjalnie nie zabezpieczałam na zimę, kiedy zapowiadali naprawdę duże mrozy wbijałam patyczki na 4 rogach i zarzucałam agro, ot całe zabezpieczenie. Zawsze robię kilka sadzonek więcej na wypadek strat.
Skoro moje maleństwa wytrzymują zimę, to Twoje też dadzą radę. Będę trzymała kciuki.
Zdjęcie młodzików wstawiłam u siebie.

Jak zobaczę moją balustradę to dopiero będę chwalić kowala

Też myślę optymistycznie o moich sadzonkach buksikowych, wiązę z nimi wielkie plany, jak już sięm zakorzeniły to muszą przezimować

bo lubię te buksikowe uporządkowanie ogrodu, chociażby takie minimalistyczne, bo w moim ogrodzie raczej haosik mam mieć
Agania 19:11, 11 lis 2014

renatamama3 napisał(a)

Lubi ,nie lubi ,nie ważne ,mi się podoba,u mnie jeszcze zielony.Dzięki za nazwę ,jeszcze raz.pozdrawiam

Renatko, ja bardzo lubię w srefę błotną, ale nie mam takiej wigoci na 10cm dla kaczeńców i jak sobie z tym poradzić?...uwielbiam kaczeńce