Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani

Dominika11 10:02, 04 lis 2015

Przepiekna jest jesień u Ciebie Agatko naprawdę jest się czym zachwycać a liście to cały urok gorzej ze sprzataniem, ale co tam
Agania 10:26, 04 lis 2015

Urszulla napisał(a)
Niezłe początki a teraz przydałoby się takie zdjęcie z lotu ptaka dla porównaniaPozdrawiam, klon Aurea się fajnie zabarwia na pomarańczowo

Z lotu ptaka nie mam fotek, chyba, że z drona, albo z balkonu, musze poszperać
lojalna_ napisał(a)
Ty dzis wrzucasz fotki archiwalne a ja wczoraj przegladalam 200 Twoich pierwszych stron. To wszystko przez Twoj wpis u żabki ze ona u Ciebie byla tak dawno.....I przepadlam a poczatek historii bardzo wzruszajacy ....to teraz piekny dojrzaly ogrod

Teraz dobry czas na wspominki
kasiek napisał(a)
Rany z butów mnie wyrwało - nigdy nie widziałam Twoich fotek z poczatków ogrodniczkowania - szok!!!!
Ale wszystko szybko rośnie, teraz to widac.
szał klonowy zawraca w głowie, piękne masz arboretum, jesień to Ciebie bardzo spektakularna pora roku - kolekcje hort, wrzosów i klonów niemal przyprawiają o omdlenie

Dużo fotek z początków ogrodniczkowania nie pokazywałam, bo ruszyłam z wątkiem, żeby pokazać już ogród, bo on już był...ale fajnie się wspomina budowę domu i ślady po koparce, po tym co traktor u mnie wyprawiał i pierwsze nasadzenia
Kindzia napisał(a)
Kawałek się cofnęłam ciekawa Twoich początków

Jejku jak to już dawno było
katel napisał(a)

Kolekcja klonów imponująca! Zdjęcia początków ogrodu oglądałam kilka razy - bo nie mogłam uwierzyć a jesienny ogród oczywiście cudowny.

Pamiętam, kiedy zaczynałam, to zdjęcia do początków wątku skanowałam z papieru
laurowisnia napisał(a)
O tak zgadzam się z Kasią i poprzednikami, porównanie jest niesamowite. Wrócę sobie jeszcze do palmowych bo coś teraz słabo mi się fotki otwierają.

Muszę coś poszukać dla porównania
Pinus Cembra Horak
zaraz po posadzeniu

teraz wiosną

teraz to jest już duuuuuża nie tylko sosna, ale cała rabata

Agania 10:30, 04 lis 2015

Kindzia napisał(a)
czytam o Crimsonie Sentry, że nie chorowity u Ciebie i chorowity u Justynki...u mnie nie cięty ani razu, wprawdzie Miedzianu nie widział jeszcze (teraz się już poprawię), ale chorował u mnie zawsze, za wyjątkiem pierwszego roku. W tym roku udało mi się kupić Falcon i dopiero teraz mam spokój. Nic innego na niego nie działało. Ale podoba mi się taka kuleczka z niego, jak u Justyny i ciachnę go, tylko kiedy? W lutym, marcu...jak myślisz Agatko?

Kolory u Ciebie przecudne...i zakochałam się w 'Esk Sunset'...przypala go słońce? Bo ochoty nabrałam http://allegro.pl/klon-jawor-esk-sunset-szczepiony-160-cm-producent-i5103989054.html

Macham

Spokojnie możesz go ciachną jak będzie już bez liści, tylko na wszelki wypadek posmaruj miejsca cięcia funabenem...ja też muszę zdobyć Falcona i Pro Agro na mszycę świerkową, zaopatruję się w środki ochrony roślin zawsze zimą.
Zaraziłam cię Esk Sunset

Agania 11:07, 04 lis 2015

Dominika11 napisał(a)
Aganiu z rozpiski wynika, że masz klona Crimson Queen, możesz pokazac fotke ??? jak długo go już masz u siebie ??? Ja mam pierwszy rok i mam pytanko - okrywać go czy nie okrywać ???

Dla Dominiki
wiosną

jesienią

przez pierwsze trzy lata okrywaj...koniecznie, tylko jak już zrzuci wszystkie listeczki
Agania 11:07, 04 lis 2015

Dominika11 napisał(a)
Piękne fotki
a kiciuś - temu to dobrze

Taki z niego śpioch
Agania 11:13, 04 lis 2015

Margarete napisał(a)
Pięknie.....

Dominika11 11:19, 04 lis 2015

Agania napisał(a)

Dla Dominiki
wiosną

jesienią

przez pierwsze trzy lata okrywaj...koniecznie, tylko jak już zrzuci wszystkie listeczki
a już myslałam, że o mnie zapomniałaś
Dziekuję Ci bardzo, Twój jest piekny - jak wszystko zresztą
No mój jeszcze malutki porównując do Twojego - czyli mus okryć - okey
Agania 11:25, 04 lis 2015

Mirella napisał(a)
Jestem pod wrażeniem ..klony masz cudne..ilość powala...
spaceruję dalej..ten który zatrzymał słońce w liściach ..uroczy.

grab też ma listeczki w słoneczku

Agania 11:26, 04 lis 2015

sylwia_slomczewska napisał(a)
Agatka sprzedaj receptę na taki ogród Czytam Twój watek w całości jestem na 68 str cz 1

kasiek napisał(a)

Recepta
Miłość, radość, pasja, rozterki, praca, twórczość,
to wszystko łączysz i gotujesz 10 lat

Katkak napisał(a)

Krótko, zwięźle i na temat

sylwia_slomczewska napisał(a)

To jeszcze zostało mi przez te 10 lat kopyścią dobrze w garnku mieszać, żeby mi nie przywarło do dna i nie wykipiało Choć do wykipienia to jeszcze długo muszę podgrzewać

Ogrodowa kuchnia jest już na ogrodowisku, a u mnie jest w przenośni..dzięki dziewczyny....fajne porównanie....ja to tworzenie porównałam do bursztynu
"Mój ogród jest jak znaleziony bursztyn, tajemniczy skarb, który mnie czasami więzi i nie mogę się z niego wydostać/to moje słabości/, ale przede wszystkim jest dla mnie schronieniem i ukojeniem, radością i mam nadzieję, że będzie długowieczny"
...i takiej długowieczności Wam życzę

dla Sylwi, popatrz jak to u mnie było, już tego nie pamiętam, nawet się nie obejrzysz jak ogród cię przegoni wzrostem

Agania 12:17, 04 lis 2015

lojalna_ napisał(a)
Cudnie !!!

Jeszcze klony