Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani

Agania 21:44, 04 lis 2015

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Aguniu bajka normalnie Nie wiem kiedy piękniej wiosną czy jesienią Chyba jesienią dzięki klonom Buziaki

Rok temu nawet Bogdzia mi uświadomiła, że jesień jesieni nie równa, rok temu było ubogo w kolorach, ale klony zawsze cieszą kolorami jesienią

Agania 21:50, 04 lis 2015

AgnieszkaW napisał(a)
Piękna jesień, a te klony to marzenie - śliczne są.

Agnieszko to prawda....marzenie u mnie spełnione w 99%
Z pięknotką w tle specjalnie dla Ciebie
Agania 21:55, 04 lis 2015

Katkak napisał(a)
Znów nacieszyłam oczy TAKIMI widokami . Cudowności .

Szkoda tylko, że już szybko lecą z liści
Atropurpureum jeszcze w czerwonym ulisnieniu
Agania 21:58, 04 lis 2015

Milka napisał(a)
Aganiu, podziwiam ilość i różnorodność klonów, ale zakochałam się w twoim pomarańczowym, będę go szukać, czyli Dissectum

Tak Irenko Dissectum...czytałam u Justynki naszej e tam, że szykujesz się na klony
Dissectum parą z Atropurpureum u mnie

Agania 22:10, 04 lis 2015

Jagodaa napisał(a)
Wpadłam "na klony", bo to ich wyjątkowy czas, a poznałam przy okazji historię ogrodu.

Przyznam, że jestem zaskoczona, bo ja zawsze miałam wrażenie, że masz przeogromną działkę, niekończący się ogród . To znak, że pięknie się wtopił w krajobraz.

Racja, jesień wspaniała dla przebarwiających się drzew. Można się było nacieszyć kolorami. U mnie już powoli, z dnia na dzień kolory spadają na ziemię.

Pozdrawiam!

Jagoda to prawda, jesień kolorów nam podarowała aż w nadmiarze, to chyba za ten feralny opad śniegu, kiedy to sypnęło 12 października, w Małopolsce dużo połamało drzew i mój ogród też to odczuł
Historia ogrodu, to dzięki Rene, bo znalazła fotki z początków, ale tak jest, dzięki krajobrazowi ogród sięga, aż po horyzont
Szkoda, że ta piękna jesień nam ucieka, ale przecież będzie znowu wiosna
Agania 22:12, 04 lis 2015

Dominika11 napisał(a)
u mnie też bez nalewki, ale się chyba uraczę likierkiem

Wieczorkiem chłodniej, to likierek dla kurażu w sam raz
Agania 22:15, 04 lis 2015

Dominika11 napisał(a)
ta ciekawe, wszystko wszystkim, ale na pewno nie lepiej od ciebie

Tylko patrzeć jak ja będę od Ciebie czerpać inspiracje
Agawy mojego eMa....ja ich nie chcę

wolę sowy i koszyki, bo są lekkie i nie kłują

05:49, 05 lis 2015
Agania napisał(a)

Tak Irenko Dissectum...czytałam u Justynki naszej e tam, że szykujesz się na klony
Dissectum parą z Atropurpureum u mnie

bedę analizować ten wybarwiony na czerwono mi się bardziej podoba
Dominika11 07:21, 05 lis 2015

Agania napisał(a)

Tylko patrzeć jak ja będę od Ciebie czerpać inspiracje
normalnie masz poczucie humoru
Kasya 07:57, 05 lis 2015

Agania napisał(a)

Kasiu już Ci odpowiadam...mniam popijając Smoothie
C. King ma większe liście od C. Sentry i szczepi się go zazwyczaj na dużo większej wysokości, bo on wielki rośnie od tego drugiego i jest cały czas prawie czarno purpurowy

A to sentry ladniejszy i lepszy do małego ogródka
Kinga ma chyba sąsiadka bo odpowiada opisowi a ja sie zastanawialam co to za klon...
Dziękuje za odp popijając poranną kawke