Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć

U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć

Sebek 20:34, 14 maj 2011

Starałem się dla Was robić fotki bez ludzi, choć było ich tam setki. Baaardzo dużo było Słowaków i Czechów - słyszałem na własne uszy Przyjeżdżali raczej autobusami, których było kilkanaście. Także nie tylko my możemy jechać wszędzie dla roślin

Sebek 20:40, 14 maj 2011

Bardzo spodobał mi się wodospad z wielkim stawem i strumykiem w lesie - nadal jesteśmy ogrodzie Pudełków

Stawów jest w sumie trzy - oto kolejny w bardziej swojskim stylu

Super się chodziło po ogrodzie słysząc rechotanie żab, szum wody, śpiew ptaków - nie zastąpi tego żadna inna muzyka
Sebek 20:45, 14 maj 2011

Super wrażenie wywarł na mnie ten basen. Woda była ciepła dzięki solarom, a było tak ciepło, że miałem ochotę się tam popluskać

Sebek 20:56, 14 maj 2011

Na razie tyle zdjęć z Pisarzowic
Kupiłem tam tylko 1 brabanta i różę DAVIDA AUSTINA!!! Nie mogłem jej zostawić
Zakupiłem sobie także żurawki
Na początku u Pudełków była cała skrzynka i jak podchodziłem to jakieś ludziska zabrali mi wszystkie!!! No co za szwaby jedne
Trochę zamieszania zrobiłem zaś w drugiej szkółce w Pisarzowicach, bo na początku mieli żurawki, ale niestety dwie cytrynowe - choć są to chyba lime marmalade. No i wziąłem inne jasne. Mama zapłaciła, wzięła je od auta, a ja jeszcze na chwilę zostałem. Już wychodzę, a tu nagle wiozą cały wózek - no i przyniosłem z auta te co kupiłem i wymieniłem na inne Kupiłem tam jeszcze hostę

Oto ta austinka. Miałem wziąć pilgrim, ale były dwie i były ułamane. Zdecydowałem się na tą - a pąkami

Teraz pytanie czy ona jest pnąca czy jaka? No i czy ją mogę wymienić z tą romantyczną, a romantyczną dać na rabatę bez żadnych podpór?
Sebek 21:03, 14 maj 2011

A teraz nowe miejsce żurawek, czyli tam gdzie miały iść od początku

Teraz dopiero wiem jak fajnie te rośliny współgrają - efekt od razu lepszy
Miejsce wcześniejszych żurawek zmieniałem kilka razy, wreszcie poszły tam - widać je w tle
Sebek 21:03, 14 maj 2011

Kupiłem sobie nowy sekatorek - działa super
alinak 21:10, 14 maj 2011

a byłeś u rodziny Kubiczek. tam ponoć też śliczności ..szkoda że w tym roku nie miałam czasu tam jechać ,ale w sumie jestem tam co roku
Sebek 21:14, 14 maj 2011

U Kubiczków nie byłem. Masz jeszcze okazję pojechać - cały tydzień masz
Ewa 21:51, 14 maj 2011

Sebek, po obejrzeniu Twoich zdjęć na pewno się wybiorę do Pisarzowic. Nigdy tam jeszcze nie byłam
Super fotosprawozdanie! A zurawki po ile?
Sebek 21:53, 14 maj 2011

Żurawki płaciłem po 8 zł, ale trochę małe są, jednak nie byłem w stanie dłużej czekać