Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć

U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć

Danusza 07:20, 24 maj 2011

witaj przeleciałam po twoim ogrodzie(nie pierwszy raz ) zdjęcia ze spotkania fajne:0 śliczny clematis moje w pąkach,aa gratulacje gadułko juz 207 stronka
Martek 10:33, 24 maj 2011

Jak to na Wiosenny Powiew przystało gna przed siebie Sebek ...
ell 10:40, 24 maj 2011

Sebciu - kobitki Cię uwielbiają, a co dopiero w realu musi się dziać
inya 11:15, 24 maj 2011

ale rewolucje Sebek ni emoge się doczekać końcowej wersji z pewnością będzie świetna A Twoim zapałem już Ty sąsiadom pokażesz jaki z Ciebie "rasowy" ogrodnik
Sebek 21:22, 24 maj 2011

No dzięki, dzięki, jak czytam takie wypowiedzi to od razu dostaję powera, choć dziś już go chyba nie odzyskam. Ledwie żyję. Po szkole pojechaliśmy po kamień no i kupiliśmy - marmur chyba. Potem pojechaliśmy po ziemię, którą trzeba wykopać i no rozładować. Dlatego mam ten plus, że ziemi nie muszę kupować - mam swoją tajną skrytkę Jak ktoś do mnie przyjedzie to zaprowadzę w to miejsce
Na początku rozplantowaliśmy ziemię, trudno idzie, no ale co zrobić. Po wyrównaniu zacząłem robotę z układaniem kamieni. Na początku ułożyłem na podjeździe, potem w trawniku. W podjeździe nie będę wkopywać, raczej na to co jest posypię dobrej ziemi i zasieję trawnik. Mam nadzieję, że będzie równo i koszenie będzie łatwe. W trawniku mam już w jednej części ułożone - kiedyś tam pokażę
A podjazd po jednym popołudniu dziś wygląda już tak

To mokre to plamy po wodzie z podlewania.
an_tre 21:26, 24 maj 2011

Sebku pomysłowo
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
monteverde 21:27, 24 maj 2011

toś się dzieciaku napracował, brawo Sebek))
Sebek 21:38, 24 maj 2011

Dzięki
Koło huśtawki powstanie nowa rabata robiąca za przedogródek. Wyjdzie poza bramę kilkadziesiąt centymetrów . No i teraz nie wiem czy kupować granitowej kostki jeszcze troszkę czy tylko zrobić kanty. Jednak chyba dam kostkę, bo głupio by wyglądała "ucięta" rabata.
A ścięte jest tak dlatego, że do granicy wysypanej ziemi jest nasza działka - reszta to chyba współwłasność.
Brakło mi chyba kilka kamieni, bo jeszcze jak będzie przerabiany skalniak to dróżka jak pisałem przetnie całość ogrodu. Ale to nie wiem kiedy nastąpi, powinno w najbliższych tygodniach
monteverde 21:40, 24 maj 2011

ja mam takie wszystkie rabaty bez kostki)
Sebek 21:42, 24 maj 2011

No właśnie jakby cała rabata bez kostki była to tak, ale głupio będzie wyglądać tak ucięta. Jednak dam kostkę