Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć

U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć

hanka_andrus 09:13, 01 sie 2011

Już ją widziałam i mnie się podoba!Do żabek mam sentyment i ropuszki uwielbiam,mniej w ogrodzie ślimaków jak takie strażniczki są.
myszorek 09:16, 01 sie 2011

e tam zaraz potworę. Ja lubię żaby. Nie podobało mi się tylko jak odkopywałam niechcący ropuchy na wiosnę. Aż cud, ze żadnej nie uszkodziłam przy ruszaniu ziemi, ale właściwy odruch był.
Sebek, mówiłam nie wracaj na nasze błota
Matka 09:17, 01 sie 2011

Sebek pewnie jeszcze na gondoli gondoluje
anula_wn 09:24, 01 sie 2011

Ell, niniejszym ogłaszam konkurs na imię dla żaby !
na moim wątku, aby Sebie nie zaśmiecać !
Mój mały raj na ziemi
jotka 09:29, 01 sie 2011

Żabie bym dała imię FROGILLA
Neska 10:23, 01 sie 2011

hanka_andrus napisał(a)
Już ją widziałam i mnie się podoba!Do żabek mam sentyment i ropuszki uwielbiam,mniej w ogrodzie ślimaków jak takie strażniczki są.

Masz rację Haniu. U mnie ślimaków jest bardzo mało. Ale o ropuchy i żaby co chwilę się potykam. Mnie żaby nie przeszkadzają. Jak byłam mała to w rękach je nosiłam z wyjątkiem ropuch oczywiście.
Sebek 10:40, 01 sie 2011

Benvenuti kochani

Ale się za Wami stęskniłem - ale już jestem. Do domku dotarłem nad ranem, ale poszedłem spać, bo jechaliśmy cały dzień.

Włochami jestem po prostu zachwycony, przepiękne i zadbane plaże, domy i hotele, mili i zawsze uśmiechnięci ludzie - no i to prażące słoneczko - opaliłem się jak chciałem

Osiedliliśmy się jednak dalej na południe - w Rimini. To wielkie miasto, ale na szczęście z hotelu do plaży mieliśmy niedaleko - przeciąć tylko dwie przecznice

Jedyne co udało mi się zwiedzić to San Marino - i wczoraj Wenecję, ale i tak się cieszę

Teraz Wam pokażę co nieco
Tutaj widoki w San Marino - zdjęcia tego nie opiszą

A tu ja

Mare

Na plaży nie leżało się na ręcznikach czy kocach - wypożyczało się leżak. Było ich po prostu miliony -
wzdłuż całej plaży
Sebek 10:42, 01 sie 2011

Tutaj Wenecja - drugi raz mnie powaliła

Neska 10:44, 01 sie 2011

Cześć Sebciu. Super, że wyjazd udany. Znam te klimaty. Byłam i w Rimini, San Marino, Wenecji, Rzymie i kilku innych pięknych miejscach we Włoszech. Miałam podobne odczucia po powrocie. A przegląd ogrodu już zrobiłeś?
Sebek 10:48, 01 sie 2011

Dzięki Kasiu - mnie niestety nie udało się dużo zwiedzić, ale lepiej jak dla mnie robić to z przewodnikiem - dojście na plac św. Marka było strasznie męczące - bo tam i z powrotem wyszło kilkanaście kilometrów drogi - ale trafiliśmy

W ogrodzie jest ta plaga ślimaków, ale widziałem ślimakol więc chyba nic kwiatom nie jest - nad ranem wyglądały dobrze

Jednak trawnik mnie przeraża - chyba będę kosić na dwa razy ...