Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć

U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć

Sebek 19:34, 13 kwi 2011

hania napisał(a)
...ale masz piękną tą trawę,co to za odmiana?? ...czeka mnie sianie nowej trawy.

Odmiany Ci nie podam konkretnej, bo nie wiem. Zakładałem od nowa trawnik w zeszłym roku i to kilka razy Wiem tylko, że jest to mieszanka sportowa. W sklepie mówili, że jest idealna na częste udeptywanie i dobrze znosi zimy. Jednak ta siana w tym roku jeszcze nie wzeszła, bo myślałem, że po zeszłorocznej nici a tu proszę Zobaczymy jak ta nowa się sprawdzi, ale wydaje mi się to ta sama. Jeśli od nowa zakładasz to kup mieszankę sportową, są droższe, ale za to lepsze
shrekol 19:51, 13 kwi 2011

Nonono ale masz ładne widoki tylko pozazdrościć Przyznaj sie tu bez bicia Sebek pewnie trawnik z rolki rozwinołeś i oczy nam tu mydlisz a tak powaznie faktycznie trawnik niezły już masz kilka razy skosisz i angielski będzie
Sebek 20:03, 13 kwi 2011

Trawnik rzeczywiście po tej stronie ruszył, ale zabiegów miał niemało. Kilka przegrabień, że dwie wertykulacje, ze 3 razy nawoziłem - ale efekt mnie zadowala. żeby tak jeszcze ta siana wzeszła szybciej to już w ogóle byłoby fajnie

A czy wspomniałem Wam, że mam kolejny pomysł na przeróbkę?
Matka 20:06, 13 kwi 2011

Jaki?
shrekol 20:06, 13 kwi 2011

Sebek ja dziś u siebie wygrabiłem posypałem ziemią i dosiałem trawę a całość, żeby szybciej kiełkowało włókniną zakryłem zobaczymy czy coś to przyspieszy kiełkowanie;P A co tam nowego wymyśliłeś
Sebek 20:11, 13 kwi 2011

Chcę przerobić skalniaka w kształcie koła na rabatę wzdłuż płotu. Jednak płot dopiero będzie robiony, ale jak już będzie to wtedy zmienię układ - bo nie był to dobry pomysł na skalniak o takim kształcie. Chcę to zrobić podwyższone, żeby był na równi z murkiem z płotu. A na obrzeże murek oporowy
Chyba wiecie o które miejsce chodzi?
Gardenarium 00:06, 14 kwi 2011

Czy to za sprawą wątku o murkach?

Instagram Ogrodowiska
Sebek 18:04, 14 kwi 2011

gardenarium napisał(a)
Czy to za sprawą wątku o murkach?

Już w zeszłym roku naszła mnie myśl, że fajnie by było to przerobić, bo nie pasuje do otoczenia.
Jednak miało to być na równi z ziemią, lecz jak zobaczyłem tamten wątek to pomyślałem, że sobie zrobię coś takiego. Teraz tylko na płot czekam i ruszam od razu - na pewno zmieści się tam więcej roślin, więc będzie miejsce dla żurawek na pewno Na hosty nie, bo jest to dość słoneczne miejsce
Sebek 19:25, 14 kwi 2011

U mnie dziś rano było całkiem biało i cały czas padał śnieg. Teraz już za szczęście go nie ma. Wiosennych kwiatów coraz więcej, tutaj rozsadzone w domku dwie prymulki - udany zakup. W sumie 7 sadzonek

A tutaj już na rabatce

Niedługo rozwinie się narcyzik, nie wiem jaki będzie

Mój kochany piesek uwielbia chodzić po rabatach i rozsypywać korę gdzie się da, ale szkoda, że ułamał mi hiacynta. Za to mam fajne zapachy przy biurku
monteverde 20:30, 14 kwi 2011

tylko nie śpij przy ich zapachu, bo obudzisz się z boląca głową)