Odmiany Ci nie podam konkretnej, bo nie wiem. Zakładałem od nowa trawnik w zeszłym roku i to kilka razy Wiem tylko, że jest to mieszanka sportowa. W sklepie mówili, że jest idealna na częste udeptywanie i dobrze znosi zimy. Jednak ta siana w tym roku jeszcze nie wzeszła, bo myślałem, że po zeszłorocznej nici a tu proszę Zobaczymy jak ta nowa się sprawdzi, ale wydaje mi się to ta sama. Jeśli od nowa zakładasz to kup mieszankę sportową, są droższe, ale za to lepsze
Nonono ale masz ładne widoki tylko pozazdrościć Przyznaj sie tu bez bicia Sebek pewnie trawnik z rolki rozwinołeś i oczy nam tu mydlisz a tak powaznie faktycznie trawnik niezły już masz kilka razy skosisz i angielski będzie
Trawnik rzeczywiście po tej stronie ruszył, ale zabiegów miał niemało. Kilka przegrabień, że dwie wertykulacje, ze 3 razy nawoziłem - ale efekt mnie zadowala. żeby tak jeszcze ta siana wzeszła szybciej to już w ogóle byłoby fajnie
A czy wspomniałem Wam, że mam kolejny pomysł na przeróbkę?
Sebek ja dziś u siebie wygrabiłem posypałem ziemią i dosiałem trawę a całość, żeby szybciej kiełkowało włókniną zakryłem zobaczymy czy coś to przyspieszy kiełkowanie;P A co tam nowego wymyśliłeś
Chcę przerobić skalniaka w kształcie koła na rabatę wzdłuż płotu. Jednak płot dopiero będzie robiony, ale jak już będzie to wtedy zmienię układ - bo nie był to dobry pomysł na skalniak o takim kształcie. Chcę to zrobić podwyższone, żeby był na równi z murkiem z płotu. A na obrzeże murek oporowy
Chyba wiecie o które miejsce chodzi?
Już w zeszłym roku naszła mnie myśl, że fajnie by było to przerobić, bo nie pasuje do otoczenia.
Jednak miało to być na równi z ziemią, lecz jak zobaczyłem tamten wątek to pomyślałem, że sobie zrobię coś takiego. Teraz tylko na płot czekam i ruszam od razu - na pewno zmieści się tam więcej roślin, więc będzie miejsce dla żurawek na pewno Na hosty nie, bo jest to dość słoneczne miejsce
U mnie dziś rano było całkiem biało i cały czas padał śnieg. Teraz już za szczęście go nie ma. Wiosennych kwiatów coraz więcej, tutaj rozsadzone w domku dwie prymulki - udany zakup. W sumie 7 sadzonek
A tutaj już na rabatce
Niedługo rozwinie się narcyzik, nie wiem jaki będzie
Mój kochany piesek uwielbia chodzić po rabatach i rozsypywać korę gdzie się da, ale szkoda, że ułamał mi hiacynta. Za to mam fajne zapachy przy biurku