Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć

U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć

Sebek 15:48, 13 kwi 2011

a nie może być w tej większej, roślinka ma już prawie dwa lata u mnie i mnóstwo liści. Może w dużej też jej będzie dobrze
kaisog1 15:53, 13 kwi 2011

Sebek jak chcesz to przesadzaj, ja tylko pisze z własnych doświadczeń co i jak. Moje mają po 5-7 lat i nigdy nie były przesadzane. To zdjęcie, które wstawiłam jest z 2008 - storczyk do dziś jest w tej donicy i kwitnie jak oszalały
Martek 15:57, 13 kwi 2011

Sebek napisał(a)
Dziś kupiłem sobie paczuszkę bratków (10 szt w niej jest)

Na razie małe, ale rozrosną się i będą ładnie zdobić
Oraz dwie hosty - frances williams oraz hosta aureomarginata, miały duże pędy, więc się skusiłem

Bratki już na symetrycznych rabatach dodają koloru, a hosty mam w skrzyneczce - pójdą na hostowisko jak troszkę podrosną.
Przymrozek był u mnie dziś( -2), 6 róż okryłem, lecz zapomniałem niestety o tych na skalniaku, ale chyba nic im nie jest. Wiatr przewrócił mi magnolię, ale już są posadziłem od nowa i przygniotłem ziemię - już powinno być OK. Niestety nie mam dla Was dziś za dużo czasu, więc zmykam. Miłego popołudnia wszystkim
Pomarańczowe może pachnął .
Gardenarium 16:08, 13 kwi 2011

Sebciu, odnośnie śnieżycy to ja widziałam w czasie kwitnienia tulipanów, w maju.

Najstarsi górale nie pamiętają

Instagram Ogrodowiska
Sebek 16:31, 13 kwi 2011

Martek napisał(a)

Pomarańczowe może pachnął .

Nie wąchałem, ale może nadrobię
Sebek 16:38, 13 kwi 2011

Jak wiadomo po opadach zawsze przychodzi słoneczko. Takie chwile jak ta należą w ogrodzie do moich ulubionych. Wszystko jest takie zieloniutkie i świeże
Teraz krótka historyjka Na chwilę wyszedłem na pole i widzę - słońce i deszcz. Myślę sobie" ale śmiesznie by było, jakby była tęcza. popatrzyłem dookoła a ona tam już była

Biegłem po aparat szybciej niż jumbo jet leci
Teraz mój ulubiony widok na trawnik - jak jest świeżo po deszczu. W tym tygodniu skoszę cały

Rozkwitł także barwinek

Michael 16:44, 13 kwi 2011

Trawnik jak z rolki rzec można by było

Widzę, że zaczyna się mania zakupów ogrodowych, a te bratki to z jakiegoś 10-paka czy powybierałeś sobie ?
Sebek 16:48, 13 kwi 2011

Michael napisał(a)
Trawnik jak z rolki rzec można by było

Widzę, że zaczyna się mania zakupów ogrodowych, a te bratki to z jakiegoś 10-paka czy powybierałeś sobie ?

Bratki w 10 - paku. Trawnik jeszcze łysy w niektórych miejscach, ale w większości już gęstnieje i jest do koszenia. To ten zryty koło kuli
Michael 16:54, 13 kwi 2011

Co ty gadasz na zdjęciu to prawie angielski trawnik masz czego chcieć więcej ....
Martek 16:56, 13 kwi 2011

Fakt wiosna to chyba najbardziej piękny i soczysty w zieleń krajobraz. Upalne lato często to zmienia .Także róbmy foty i zatrzymujmy ten czas przyda się jak balsam na oczy za kilka miesięcy