Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Eli

Ogród Eli

agata19762 21:58, 17 lip 2014

Ela telepatia ...czy coś
ja u Ciebie a TY u mnie ...
22:15, 17 lip 2014
elzbieta_g napisał(a)

witaj Aniu, co do iglaków to nie mam pojęcia jak przyfrunęłam do męża mieszkać to już malutkie rosły, a tak obcięte są od jakiś 3 lat

Zastanawiam się czy te Twoje to takie zwykłe choineczki czy to jakaś szlachetna odmiana świerku.Podobają mi się u Ciebie bo są gęste.Mam u siebie świerk(zwykła choinka)i w tamtym roku przycięliśmy ją o połowę i podkasałam gałęzie od dołu i w tym roku znów przycięliśmy ją od góry.Wygląda..ło matuńko,ale trudno,musi tak być bo daje dużo cienia a obcięliśmy ją dlatego,że była już bardzo wysoka i strach było przy wietrze Zobaczę na drugi rok jak puści nowe przyrosty i co tam z nią wycudować
bartek_luberda 22:44, 17 lip 2014

Jakiegoś pecha mam w tym roku to trzmielinę sobie złamałam potem katalpa a teraz bukszpany Orkę zrobię i posiedzę na tarasie
Dorota123 23:26, 17 lip 2014

Co zajrzę do Ciebie to jakieś nowości. Pięknie Ci wyszła ta rabata z limkami.
Ania74 08:39, 18 lip 2014

że też to trzeba czekać, aż te rośliny ewętualnie urosną... Ja bym chciała już mieć busz... Nawet się rymuje Też tak masz?
09:08, 18 lip 2014
Aniu urosną tak szybko,że nawet się nie obejrzysz A potem sekator trzeba będzie brać do ręki albo nawet szpadel.My w tym roku wyciepaliśmy z jednej rabaty lilaki,tak się rozpanoszyły,że przeszły za ogrodzenie...
Alisonek 23:18, 18 lip 2014

Eluś ale podziałałaś, fajnie tak po kilka dniach zobaczyć jak inni pracują i podziwać efekty ciężkiej pracy. super kanciki i miejsce na nowe rosliny jak znalazł.
a co do gracek, a jak by je pojedynczo posadzić, to wtedy byłyby takie delikatne i zwiewne i nic by nie zasłaniały, tak se ja myślę
buziolki chudzino
Rench 02:02, 19 lip 2014

Potwierdzam to czerwone co nie znasz,to lobelia,lubi dużo wody.
Rabatka kamyczkowa fajna,widze że specjalistki pomagają ogarnąc nowy trójkąt
Dzisiaj własnie stwierdziłam,że hort to jest własnie to,muszę dokupić grandiflorę,ma już olbrzymie kwiatostany,a jeszcze w pełni nie rozkwitła
elzbieta_g 08:51, 23 lip 2014

Agata sorki, że tak późno odpisuje ale teraz rzadko mam czas na forum, wpadaj do mnie zawsze jak tylko będziesz w okolicy

Aniulkamoje to chyba zwykłe, cięte się zagęszczajagałęzie właziły na wjazd i trzeba je było ujarzmić

Beata o orce to ja też czasem myślę

Dorotaszału nie ma ale troszkę mi się podoba

Ania też mi się busz marzy i śni czasami

Ala do kancików to mi jak... ode mnie do morza....czyli strasznie daleko

Renata lobelia mnie jak na razie nie powaliła, kwitnie ale szału nie ma , może się rozkręci za rok jak nie umarznie

elzbieta_g 08:55, 23 lip 2014

troszkę fotek z fruwającymi