Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wilcza Góra

Wilcza Góra

WilczaGora 08:09, 23 wrz 2014

mira napisał(a)
czekamy, czekamy.... na zapowiedziane fotki !

pozdrawiam

będą,będą
miłego dzionka !!!
Katkak 08:15, 23 wrz 2014

WilczaGora napisał(a)

Wchodzę w to
Buziaki
kosolka 08:22, 23 wrz 2014

Ewuś, wrócę do cebulowych, o których u mnie pisałaś. Dokładniej o koszyczkach. Sadzisz bez niczego?
WilczaGora 08:45, 23 wrz 2014

kosolka napisał(a)
Ewuś, wrócę do cebulowych, o których u mnie pisałaś. Dokładniej o koszyczkach. Sadzisz bez niczego?

tak, bo nie mam cierpliwości do tych koszyczków
wiem ze chronią przed gryzoniami i łatwiej potem wykopywać
ja nie wykopuję, bo bym chyba już oszalała
a nornice...czy w koszyczkach, czy bez i tak zeżrą, jak chcą !
od góry się dobrały i miały gdzieś moje koszyczki - to było parę lat temu
ale nie sugeruj się, wiem, że sporo osób to robi...ja nie robię, wiec napisałam ... ani one specjalnie nie kosztują, ani nie wadzą..bo jak już kopiesz dołek to wsadzić przecież nie problem
zaobserwowałam, że te "dzisiejsze cebule" marnieją z biegiem lat...czy wysadzane, czy nawożone po kwitnieniu...i tak robią co chcą
dlatego pisałam u Sebka - STOP tulipanom w Wilczej, ale się w sobotę skusiłam na 20 cebulek - to będzie jedna grupa w całym moim wielkim ogrodzie ... będzie za to masa krokusów i narcyzów, bo te to kocham i są ze mną całymi latami - wiernych zawodników wolę !!! takich ,których nie trzeba "podmieniać" co drugi rok ...
WilczaGora 08:45, 23 wrz 2014

Katkak napisał(a)

Wchodzę w to
Buziaki

ja myślę
Wilcza łapa macha
Enya73 08:47, 23 wrz 2014

WilczaGora napisał(a)

zaglądam do Ciebie na wątek codziennie i cisza
zaglądam na meila i cisza
wiem, wiem - nie wiesz nawet jak się nazywasz, ale może by tak jutro...jak zwykle o 10-tej ? tam gdzie zwykle ?

Buziaki

No cisza u mnie, a brainstorm gdzie indziej Może na razie być 10.00, o ile mnie nie zagonią do czegoś innego
Zielona 08:49, 23 wrz 2014

Wiem, ze lubisz wiedzieć, że zaglądamy, więc choć wpadłam na forum tylko na chwilkę, to podładowałam w Wilczej bateryjki na zimny i wietrzny wtorek, podpisuję listę i... zmykam. Miłego dnia, Ewo!
hanka_andrus 09:27, 23 wrz 2014

Przywiał mnie tu zachodni wiatr. Optymistyczne nastroje wskazane wszędzie, a u Ciebie mimo nazwy, bardzo energetycznie, i kłów nie widzę.
Twój wątek i blog zostawiam sobie na listopad, wtedy mnie chandra dopada, a tak, będę się doładowywać.

Pozdrawiam słonecznie.
mira 09:33, 23 wrz 2014

Jest pytanie u mnie o klon tatarski czy go masz u siebie - tez ciekawa jestem

a w kwestii koszyczków - hmm ja w koszyczki wsadzam ale mnie to wnerwia przy wkopywaniu a przy wykopywaniu się cieszę - ale przez te koszyczki kopię spore dziury i dobrze bo ziemię wzruszę i na spód piasek daję na moją glinę - żle bo kopac nie mogę
no ale 1 spora kępa tulipanów będzie w ogrodzie widoczna lepiej niż wiele innych
też już przechodzę na krokusy i narcyze w głowie bo jakoś znów zakupy tulipanowe
mi się przywlekły hehe
Mirka 10:08, 23 wrz 2014

Zaglądam pozdrawiam i do pracy zmykam Wieczorkiem na fotki wpadnę i odstresuję się o pracy.U mnie też pada