Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wilcza Góra

Wilcza Góra

WilczaGora 09:33, 24 paź 2013

Jadzia68 napisał(a)
Piękne zdjęcia Ewuś , perukowiec okazały a kolor liści faktycznie powala cociaż peruczki też fajne ale jak mówisz można mieć to i to
szkoda że u mnie już nie ma miejsca na krzewy. Pozdrowienia ślę

to może szczepiony do cięcia w kulkę ? mam takie 2 i jestem bardzo zadowolona...
muszę do nich podchodzić z nożycami 2 razy w sezonie, żeby pokazać "kto tu rządzi" ale są superowe !!!
Kasik 09:35, 24 paź 2013

Dziękuję zrobię jak mówisz.
A to zdjęcie powinnam wkleić u siebie czy u Ciebie, bo nie wiem czy nie złamałam regulaminu.

WilczaGora 09:48, 24 paź 2013

Pszczelarnia napisał(a)
Ewo, jak się nazywają te prawdziwe jabłka?
Czy da się je przechowywać?

U nas teraz zapach w piwnicy jest obłędny: kapusta i jabłka w całej masie i obfitości. Oraz pigwy na nalewkę czekają.

Uwielbiam cały ten jesienny warzywnik... owoce..przetwory i pyszne jesienne, gorące kolacje..
dziś robię leczo ze wszystkich aktualnych darów naszej ziemi !!!
a jutro odbieram świeżo kiszoną kapustę od zaprzyjaźnionej rodziny z okolicy..oni kiszą od pokoleń na swój użytek i zawsze uda się nam kilka wiaderek "wydębić" od nich.. cieszę się jak dziecko !

odnośnie "jabłuszek, jabłuszek, jabłuszek pełnych snów..."
kupujemy je już 3 sezon, 3 skrzynki jednorazowo
przechowuję je w spiżarni i tylko co kilka dni przeglądam i sprawdzam, czy któreś się "gorzej nie poczuło"..
bardzo dobrze się przechowuję ale i jemy je w dużych ilościach...piekę szarlotki pod pierzynką i taki tam słodkości...
znów się rozpisałam i omal bym nie zapomniała o co pytasz ...gaduła ja...to odmiana "James Grieve".

Wilcza pachnie jabłkami i macha do Ewuni Pszczelarki (czytałam Twój post o wizycie w UK)
WilczaGora 09:49, 24 paź 2013

Kasik napisał(a)
Dziękuję zrobię jak mówisz.
A to zdjęcie powinnam wkleić u siebie czy u Ciebie, bo nie wiem czy nie złamałam regulaminu.

wszystko ok
aksamitka 11:07, 24 paź 2013

WilczaGora napisał(a)

Uwielbiam cały ten jesienny warzywnik... owoce..przetwory i pyszne jesienne, gorące kolacje..
(...)
a jutro odbieram świeżo kiszoną kapustę od zaprzyjaźnionej rodziny z okolicy..oni kiszą od pokoleń na swój użytek i zawsze uda się nam kilka wiaderek "wydębić" od nich.. cieszę się jak dziecko !

(...)
bardzo dobrze się przechowuję ale i jemy je w dużych ilościach...piekę szarlotki pod pierzynką i taki tam słodkości...

U nas jest podobnie, z ilością spożywanych jabłek (i nie tylko). Dżemy, szarlotki, kompoty ect.
A kapustę, to sami szykujemy także w dużej ilości.
Milka 11:39, 24 paź 2013

WilczaGora napisał(a)

dziś robię leczo ze wszystkich aktualnych darów naszej ziemi !!!

kupujemy je już 3 sezon, 3 skrzynki jednorazowo
przechowuję je w spiżarni i tylko co kilka dni przeglądam i sprawdzam, czy któreś się "gorzej nie poczuło"..
znów się rozpisałam i omal bym nie zapomniała o co pytasz ...gaduła ja...to odmiana "James Grieve".

Wilcza pachnie jabłkami i macha do Ewuni Pszczelarki (czytałam Twój post o wizycie w UK)

Ewa, tak pięknie to opisałaś, z taka ekspresją i radością, że aż to wszystko poczułam
bogumila 11:46, 24 paź 2013

...podglądam,nie zawsze się wpisuję...

piękna fotka....taka energetyzująca...
Jadzia68 13:09, 24 paź 2013

Mówisz Ewo że szczepiony....hmm
to jest myśl
ale prawdę mówiąc jeszcze takiego nie spotkałam
Jak spotkam to na pewno zamieszka w moim ogródku.
malgorzata_s... 13:50, 24 paź 2013

Jabłuszka mniam. Leczo będzie, a o której? Fotki jak zwykle piękne a perukowca zazdraszczam. Pozdrawiam
WilczaGora 14:29, 24 paź 2013

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Jabłuszka mniam. Leczo będzie, a o której? Fotki jak zwykle piękne a perukowca zazdraszczam. Pozdrawiam

Małgosiu,
leczo około 20-tej, bo dopiero wtedy spokojnie zasiadamy po całodziennej gonitwie
wiem, wiem późno..niezdrowo..ale co poradzić...

dla Twojej informacji... wafle znów wczoraj robiłam

http://www.wilczagora.blogspot.com/2013/10/andruty-niedomowe-wafle-z-masa-kakaowa.html

całusiaki wysyłam