Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród z tatarakiem w tle

Ogród z tatarakiem w tle

jambosana 00:15, 13 lip 2014

katarzynkak napisał(a)

A te miskaty Graci...tez sama dzieliłaś? Podobno to trzeba łopatą?

Ja wykopywałam i dzieliłam łopatą lub nawet siekierą i podzielone wsadzałam ponownie. Takie dzielone dużo, na prawdę dużo mniejsze niż te nie dzielone, ale tylko w pierwszym roku. Tak dzieliłam też trzcinniki i rozplenice.

Dziel, mnóż i zmniejszaj trawnik, bo warto !
katarzynkak 00:27, 13 lip 2014

jambosana napisał(a)

Ja wykopywałam i dzieliłam łopatą lub nawet siekierą i podzielone wsadzałam ponownie. Takie dzielone dużo, na prawdę dużo mniejsze niż te nie dzielone, ale tylko w pierwszym roku. Tak dzieliłam też trzcinniki i rozplenice.

Dziel, mnóż i zmniejszaj trawnik, bo warto !

Dziekuje za info. Tak zamierzam czynić
Nallar 00:30, 13 lip 2014

Ogród z dnia na dzień coraz piękniejszy, budleja z liliowcem = dobrana para. Zdradzisz ile lat rośnie ten kwiatuszek w czapeczce?
katarzynkak 00:31, 13 lip 2014

Nallar napisał(a)
Ogród z dnia na dzień coraz piękniejszy, budleja z liliowcem = dobrana para. Zdradzisz ile lat rośnie ten kwiatuszek w czapeczce?

Ewcia ten kwiatuszek w październiku będzie miał 3 latka

Pozdrawiam serdecznie i do nastęonego pogadanka, bo zmykam juz spać.
Aneczka 09:16, 13 lip 2014

Katarzynko jeszcze dużo pracy przede mną, żeby mój ogród wyglądał choć w połowie tak pięknie jak twój. Widok z ławeczki masz wspaniały! Bardzo mi się u ciebie podoba! Jest tak czyściutko że szok i te kanciki trawnika rewelacyjne! Powiedz jak sobie radzisz z koszeniem trawnika przy rabatach? Czy tobie kosiarka też rozpryskuje trawę na korę na rabacie i przy okazji powciąga część tej kory?
iwonaal 12:27, 13 lip 2014

Przyszłam się przywitać, już widać duże zmiany.
leon60 19:37, 13 lip 2014

Kasiu ogród pięknieje
katarzynkak 16:53, 15 lip 2014

Aneczka napisał(a)
Katarzynko jeszcze dużo pracy przede mną, żeby mój ogród wyglądał choć w połowie tak pięknie jak twój. Widok z ławeczki masz wspaniały! Bardzo mi się u ciebie podoba! Jest tak czyściutko że szok i te kanciki trawnika rewelacyjne! Powiedz jak sobie radzisz z koszeniem trawnika przy rabatach? Czy tobie kosiarka też rozpryskuje trawę na korę na rabacie i przy okazji powciąga część tej kory?

Witaj Aniu. Dziekuje za odwiedziny
Nie bądź taka skromna co do swojego ogrodu.
Czyściutko? To się zdziwiłam, bo jak chodze to wszedziew idze chwasciska, rozsypana korę itp.
Generalne koszeniem trawy zajmuje się mój M, ale przy samych rabatach częsco zostają tzw. wąsy i co jakiś czas wycinam je nożycami, albo jak kancikuje. Z tego co wiem, to owszem trochę kory zdarza się wciągnąć, ale mój M raczej kosi wolno i ostrożnie.

Pozdrawiam serdecznie
katarzynkak 16:54, 15 lip 2014

iwonaal napisał(a)
Przyszłam się przywitać, już widać duże zmiany.

Dzien dobry Iwonko. Miło mi Cie gościć w moich skromnych progach Zaglądaj częściej.
katarzynkak 16:58, 15 lip 2014

leon60 napisał(a)
Kasiu ogród pięknieje

Dziękuje Olu. Pieknie to jest u Ciebie, u mnie to tak sobie, ale nie poddaje się