Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W przyszłości? Domek zatopiony w zieleni....

W przyszłości? Domek zatopiony w zieleni....

Tusiala 13:25, 09 cze 2014

Aga na Ogrodowisku człowiek się uczy i dowiaduje ciekawszych rzeczy niż z niejednej książki. A na dodatek wszystko oparte na zdjęciach i doświadczeniach co jest zdecydowanie bardziej ciekawe i łatwiejsze do przyswojenia jak dla mnie

Aganiu troszkę mnie przerażał ten obszar pod trawnik, gdy zaczęliśmy go robić. Ale teraz, gdy jest po, jest ok. Czekam z nadzieją na zieleń

Irenko z góry widać, że jest tego sporo ale z dołu jeszcze więcej Coraz bardziej myślę o tym, by się wstrzymać z budleją. Miałam w weekend ją przesadzać ale się nie wyrobiłam a teraz i tak za gorąco. Jak zobaczę, że jest co dzielić to też ją podzielę bo potrzebuję 9 sztuk a mam cztery. Irenko dzięki za cenną radę w sprawie cięcia bukszpanów. Przytnę je w takim razie ręcznie nożycami.
A cisy ładnie stoją i się zagęszczają. Planuję je jeszcze ciut przyciąć do zupełnie równej linii ale dopiero w lipcu. Myślisz, że to dobry pomysł?

Tess dziękuję Ci serdecznie za miłe słowa Ten Kordus to jakiś wysyłkowy sklep czy masz go na miejscu u siebie?

Kasiu bardzo ale to bardzo mnie cieszą takie słowa

Mała Mi wstrzymuję akcję budlejową. Poczekam na chłodniejszy czas. Dziękuję za Twoje cenne rady

Margaretka oczywiście, że tak i jeszcze to:

Tusiala 13:41, 09 cze 2014

Przez weekend miałam coś tam porobić na rabatach ale nie dałam rady, gdyż cały ten czas poświęciliśmy na sianie trawy i przekopywanie ziemi za warzywnikiem.

Przed wysianiem trawy, dobry miesiąc temu, gdy zaczyna działać Roundup

I po wysianiu, wczoraj

Tusiala 13:45, 09 cze 2014

I ziemia za warzywnikiem pod trawnik, przed kopaniem. Tu dobrze widać, że zadziałał oprysk na chwasty

i w trakcie. Dziś planujemy ciąg dlaszy

Tusiala 13:49, 09 cze 2014

Wiciokrzewy kwitną

Magda70 13:52, 09 cze 2014

Ależ Ty masz areał. Podziwiam
eda 14:08, 09 cze 2014

Hej Hej ale z ciebie ogrodniczka całą buźią żeby nie powiedzieć gębą ale powierzchnia i ile pracy wykonałaś jacie pięknie , margaretki i wiciokrzew ma takie kwiatki jak mój tylko u mnie plamiate liście buźiaki zostawiam Marcia
elzbieta_g 17:04, 09 cze 2014

Tusiala napisał(a)

niczym plaża piaskowa w ogrodzie
kawał dobrej roboty
MamaMagda 21:52, 09 cze 2014

juz widac metamorfoze! a co dopiero bedzie jak trawa wyjdzie i obsadzisz! cudnie!!
malgorzata_s... 21:56, 09 cze 2014

O jażesz ale przygotowany teren jak trawa ruszy to wow Pozdrawiam i życzę coby szybko rosła
iwonadm 22:45, 09 cze 2014

rzeczywiście kawał dobrej roboty będzie trawka aż miło