Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród hortensjowo brzoskwiniowy

Ogród hortensjowo brzoskwiniowy

Kasik 14:11, 22 cze 2014

Kindzia napisał(a)
Teraz, jak poczytałam, przynajmniej wiem gdzie latacie

Twoja lawenda już widoczna, moja ciągle opóźniona w rozwoju, widać niebieskawe, ale z daleka, żeby łan lawendy był, to bym nie powiedziała...czyli znowu mus czekać

Jutro dzień mam wypełniony, cebulowe trzeba wykopać, irysy syberyjskie muszę ciachnąć, nie dość, że mi luiski zasłaniają, to jeszcze mszyce mają!!! Wyplewić na trawiastej muszę, do sklepu trzeba (nawet musztarda się skończyła), za ochronę jechać zapłacić i jeszcze do Kapiasa bym skoczyć chciała zobaczyć czy Austinki i jeżówki mają, aaa i jeszcze do serwisu, czujnik zużycia paliwa coś się Rysiowi nie podoba (pewnie panikuje, ale musimy sprawdzić, żyć by mi nie dał)...a na dodatek jakiś deszcz ma być...

Odpoczywajcie Kochani i wracajcie do nas

To u Ciebie też pracowicie- wszyscy wykorzystują wolne na prace w ogrodzie, a ja w rozjazdach. Cały tamten tydzień leżałam na kanapie- taki nakaz lekarza- myślałam, że zwariuję.
Wczoraj przyjechaliśmy - było już późno- a dzisiaj jak zobaczyłam co się dzieje, to za głowę się chwyciłam. Od rana padłam na kolana- koszmar ile chwastów.

Pomiędzy deszczem plewię, robię obiad na przemian z Grzesiem i tak sobie latamy. Grześ plewi ogórki a ja w rabatkach.

A lawendy Kasiu u mnie niektóre w pełnym rozkwicie, inne dopiero zaczynają. Nie wiedziałam, że są różne gatunki i kupując po trochę, poprzeplatane mam. Wygląda to niezbyt, ale przy cenach lawendy - wymieniać nie będę.

Buziaki
Kasik 14:13, 22 cze 2014

Nikita napisał(a)
Kasiunia, ależ Ci pięknie wszystko kwitnie!!!!
Pozdrawiam prawie weekendowo

Pozdrawiam Madziu. To taki czas, że pięknie się robi. Cieszą oczka nasze kwiatki. Dzięki wielkie.
Kasik 14:13, 22 cze 2014

Ale nie wszystko jest tak piękne, jak to wygląda. Jeden rh pada. - nie wiem czemu, bo pięknie kwitł, wsadzony według zasad Bożenki - jak wiele pozostałych. Przesadzę go w inne miejsce- może tam da radę, a na jego miejsce zafunduje sobie 2 Anabellki -strong.

Jak widać, nie ma tego złego.........

Buziak
Kasik 14:18, 22 cze 2014

JulkAd napisał(a)
Kasiu szałwia w różyczkach pięknie wygląda, też jeste ciekawa jaki efekt da w przyszłym roku....ja u siebie szukałam, bo też potrzebuję ....i ni ma....odpoczynku miłego

TA szałwia - powala. Oczywiście jeszcze moja nie, ale ten gatunek- kolor przecudny. Czekam na efekty i przebieram nóżkami.

Szukaj Juleczko, bo warto. Jak będę kiedyś jechała w Twoja stronne, to Ci przywiozę- w Przytoku ja mieli. A może Ty będziesz koło mnie , to sama się zaopatrzysz.

Buziaki przesyłam.
Kasik 14:20, 22 cze 2014

anna_g napisał(a)

I to też. Ale Ci to ślicznie wyszło. Połączenie kolorów jest cudne. Jak się szałwia rozrośnie to dopiero będzie szał

Kasik - ja po prośbie. Zajrzyj do mnie. Nabałaganiłam - potrzebuję pomocy w sprzątaniu

No właśnie pisałam, ze szałwia to strzał w dziesiątkę. Kiedyś nie przypuszczałam, że takie rośliny będą kradły moje serce.

Lecę do Ciebie.
Alisonek 21:33, 22 cze 2014

Kasik napisał(a)

No właśnie pisałam, ze szałwia to strzał w dziesiątkę. Kiedyś nie przypuszczałam, że takie rośliny będą kradły moje serce.

Lecę do Ciebie.

Raz to Grześ skradł Tobie serce a z roslin to ciekawa jestem co kiedys uwielbiałaś
Kasik 22:02, 22 cze 2014

Alisonek napisał(a)

Raz to Grześ skradł Tobie serce a z roslin to ciekawa jestem co kiedys uwielbiałaś

Grześ w tej wyliczance nie bierze udziału- to osobny wątek .
A kiedyś?... trawnik, iglaki, rododendrony, róże, no i takie tam konkrety.
A te wszystkie szałwie, latrie, jeżówki, to widziałam u mamy na działce. Teraz je adoptuję, pomalutku, po parę sztuk... zobaczymy co dalej.
JulkAd 22:06, 22 cze 2014

Kasik napisał(a)

TA szałwia - powala. Oczywiście jeszcze moja nie, ale ten gatunek- kolor przecudny. Czekam na efekty i przebieram nóżkami.
Szukaj Juleczko, bo warto. Jak będę kiedyś jechała w Twoja stronne, to Ci przywiozę- w Przytoku ja mieli. A może Ty będziesz koło mnie , to sama się zaopatrzysz.

Buziaki przesyłam.

Będę szukała u siebie, czasami zdarza się, że jestem w Zielonej Górze, ale zazwyczaj jako pasażer i to nie z eMem, a raczej z koleżanką...ale wakacje blisko, więc kto wie.....cmok, cmok
Alisonek 22:14, 22 cze 2014

Kasik napisał(a)

Grześ w tej wyliczance nie bierze udziału- to osobny wątek .
A kiedyś?... trawnik, iglaki, rododendrony, róże, no i takie tam konkrety.
A te wszystkie szałwie, latrie, jeżówki, to widziałam u mamy na działce. Teraz je adoptuję, pomalutku, po parę sztuk... zobaczymy co dalej.
rodki i róże na szczęscie się ostały, a teraz doszły do tego "wypełniacze" a mama pewnie zadowolona że pokochałaś jej kwiaty z działki
ja mam w planach adopcję kilku starych róż, piwonii i czegos tam jeszcze z działki rodziców.
Kasik 22:27, 22 cze 2014

JulkAd napisał(a)

Będę szukała u siebie, czasami zdarza się, że jestem w Zielonej Górze, ale zazwyczaj jako pasażer i to nie z eMem, a raczej z koleżanką...ale wakacje blisko, więc kto wie.....cmok, cmok

A to tylko szepnij na uszko kiedy i wpadaj. A wakacje ? no nie dla wszystkich, dobrze, ze trochę urlopu latem będzie.