Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród hortensjowo brzoskwiniowy

Ogród hortensjowo brzoskwiniowy

Kasik 12:05, 22 lis 2014

Milka napisał(a)

Ja juz mam będę nowy wygląd nadawać meblom dębowym w Imprezowni, zejdzie mi do wiosny

Ale masz super. z miłą chęcią oddałabym się takiemu zajęciu.
Taka imprezownia to fajne miejsce, a jeszcze taka przez siebie urządzona i zrobiona ......Coś pięknego.

Buziak
JulkAd 16:09, 22 lis 2014

Kasik napisał(a)

Pozdrówka przyjęte.

Ale co do Twojego wolnego czasu, to już po prostu tracimy nadzieję.

Kasiu i ja sama tracę nadzieję, że coś zyskam z każdego dnia dla siebie...za sobą samą nie nadążam....dobrze, że jeszcze swoje myśli doganiam

pozdrówka...wracam czytać
JulkAd 16:32, 22 lis 2014

Czytam, że do zimy chcesz się przygotować?, zajęcia szukasz?...Kasiu święta tuż tuż to zacznie się ozdabianie domu...buziam mocno
Kasik 09:55, 23 lis 2014

JulkAd napisał(a)

Kasiu i ja sama tracę nadzieję, że coś zyskam z każdego dnia dla siebie...za sobą samą nie nadążam....dobrze, że jeszcze swoje myśli doganiam

pozdrówka...wracam czytać

No Jula jak już pogubisz myśli, to co potem.
Zmień bieg, spójrz na drogę, bo ograniczenia prędkości nie na darmo ktoś wymyślił.

Życie nas zmusza do tego pędu, ale wszystko w granicach, bo umkną nam najpiękniejsze chwile.
Kasik 09:57, 23 lis 2014

JulkAd napisał(a)
Czytam, że do zimy chcesz się przygotować?, zajęcia szukasz?...Kasiu święta tuż tuż to zacznie się ozdabianie domu...buziam mocno

No właśnie Karola namawia mnie na nasze bombki ( co jakiś czas siadamy i oddajemy się twórczości), ale ja jeszcze nie czuję weny.

Buziaki
Kasik 10:04, 23 lis 2014

Wczoraj skończyli panowie stawiać nasz płot. I choć kiedyś się zarzekałam, że betonowy to fuj, to dziś cieszy mnie jak żaden inny. Dobrze, że nie przyszło nam do głowy grodzić się wcześniej, bo pewnie byłby jakiś ażurowy. Życie pokazało czego nam potrzeba.

Jest to płot, który oddziela naszą posesję, od starego sadu. Zamknęła się pewna piękna perspektywa, ale widmo sarenek i dzików goszczących na moim tarasie zniknęło.
Dziś będzie można zająć się uporządkowaniem i w końcu cały ogród stanie się bardziej cywilizowany. A o tym co się przenosiło, nasiewało zza siatki, to nie jestem w stanie nawet pisać, - to była walka z wiatrakami.

Przy okazji powstał też piękny- trzykomorowy kompostownik-

Kasik 10:50, 23 lis 2014

I kolejne miejsce do zaprojektowania

Może nie widać dokładnie, ale jest to narożnik mojej działki, który wyznacza środkowa tuja - Jantar( to te mniejsze, żółtawe).
Jest to miejsce doświetlone, ale nie słoneczne i jak te Jantarki podrosną, to będzie tam słońce tylko wschodnie i zza płotu zachodnie.
Miejsce, gdzie dobrze ziemia utrzymuje wilgoć, bo tam jest dość sporo gliny.

Uprasza się ludzi dobrej woli i podpowiedzi
Kindzia 18:29, 23 lis 2014

Mamie wielkiego buziaka przekaż, pomyślę co dalej...

Nie potrafię na papierze roślin zaplanować, wiesz, że nie potrafię Ci pomóc. Trzeba na mądre głowy czekać...

Krzewy żółte i bordowe to mogą być pęcherznice (swoją tnę 3 razy w sezonie, żeby mi się nie rozpanoszyła), albo berberysy - też do cięcia ewentualnego.

Przed świecznicami jakieś żółte niziutkie trawki, podkreślą je. Jakieś carexy?

Ale mam spokój, sama jestem, nawet Figo odsypia spacerowe figle z sunią

Buziaczki
malgorzata_s... 21:24, 23 lis 2014

O ja żesz ale planCudo Chciałoby się już usiąść Kompostownik fajna sprawa a płot jeszcze lepsza Buziak dla Grzesia tyż
Rench 22:18, 23 lis 2014

Śliczne serducha nabyłaś, ja jeszcze nawet nie pomyślałam o ozdobach
Plan rabaty wygląda fajnie,ja nie potrafię tak ,mimo że planuję coś z ołówkiem i tak w efekcie końcowym fantazja ułańska bierze górę