Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród hortensjowo brzoskwiniowy

Ogród hortensjowo brzoskwiniowy

Milka 15:37, 17 lis 2014

Kasik napisał(a)

Ani się nie oglądniemy, a Świąteczne przygotowania się zaczną.
Mój mąż mówi, ze śniegu mu potrzeba tyle co na Pasterkę. Wolę lekkie zimy i mam ochotę na taką, miło by było przywitać wiosnę wcześnie.

Ja identycznie myślę wolę wiosnę, a najlepiej to tak jak teraz niech zostanie choć juz zmęczenie ogrodem i nie tylko, zaczynam czuć
dawaj danebuziole
Kindzia 18:59, 17 lis 2014

O rabatowych różach myślisz? Dopiero u kogoś podziwiałam i linka Ci podrzucę. Polecały dziewczyny, zobacz sobie, bo piękne

http://www.rosaogrod.pl/content/view/102/73/

http://www.rosaogrod.pl/content/view/89/97/

Chyba Rench je ma u siebie, popatrz u niej.

Ja nie mogę za dużo patrzeć na piękne róże...wiesz

Kasiu zgniła jestem, tylko w pracy się mobilizuję, bo mam trochę "umysłowej" roboty, potem siedzę jak "kupa" i nic mi się nie chce. Zimy chyba potrzebuję I znudzenia...

Serduszka widziałam, ale jechaliśmy inną drogą...zapomniałam...

Całą sobotę zasuwałam, dupsko mi zmarzło...chcę zimy...teraz nie jedziemy, Babcia ma imieniny w sobotę, potem trawy już wiązać trzeba będzie na zapalenie płuc...jeszcze kopczyki róż...

Trawka przebarwiła się pięknie, Twoja też? Będzie pociecha, miałaś nosa

Jak dzwoniłaś, w kościele byliśmy na 16,00...za późno zauważyłam wczoraj. Odezwę się

Buziaki dla Was serdeczne
Kasik 21:03, 18 lis 2014

makkasia napisał(a)
Kasiu, napędzasz już nastroje świąteczne to dobrze bo ja sie jakoś przestawić nie mogę. Plany, plany, pomysły i te wątpliwości, już myślisz, że złapałaś króliczka a tutaj figa. Też tak mam, tylko , że ja często planuję łopatą niestety
życzę udanych pomysłów i ściskam mocno.
PS. Nowa rabata z limkami świetna

Kasiu ja tez do tej pory szłam na żywioł. Od pewnego momentu zaczęłam planować, ale to właśnie wiąże się z tym, ze plany są na chwile i ulegają ciągłym zmianom. Ktoś, kto ma w tym wprawę i ma umiejętności w tym kierunku od razu widzi wygląd docelowy, a laik ma milion myśli na tydzień. No i ze mną tak jest - co chwilkę mam nowy - coraz to lepszy- pomysł.

Pozdrawiam serdecznie
Kasik 21:17, 18 lis 2014

Milka napisał(a)

Ja identycznie myślę wolę wiosnę, a najlepiej to tak jak teraz niech zostanie choć juz zmęczenie ogrodem i nie tylko, zaczynam czuć
dawaj danebuziole

Irenko ja już wolę te zmęczenie ogrodem niż tę pluchę, zimno i ciemnicę. Jakoś mnie taki czas nie nastraja dobrze. A najgorsze jest to , ze mamy świadomość długości tego ponurego czasu.
Myślę, że trzeba jak najszybciej znaleźć sobie jakiś zamiennik i oddać się jakiejś pasji.

Kasik 21:33, 18 lis 2014

Kindzia napisał(a)
O rabatowych różach myślisz? Dopiero u kogoś podziwiałam i linka Ci podrzucę. Polecały dziewczyny, zobacz sobie, bo piękne

http://www.rosaogrod.pl/content/view/102/73/

http://www.rosaogrod.pl/content/view/89/97/

Chyba Rench je ma u siebie, popatrz u niej.

Ja nie mogę za dużo patrzeć na piękne róże...wiesz

Kasiu zgniła jestem, tylko w pracy się mobilizuję, bo mam trochę "umysłowej" roboty, potem siedzę jak "kupa" i nic mi się nie chce. Zimy chyba potrzebuję I znudzenia...

Serduszka widziałam, ale jechaliśmy inną drogą...zapomniałam...

Całą sobotę zasuwałam, dupsko mi zmarzło...chcę zimy...teraz nie jedziemy, Babcia ma imieniny w sobotę, potem trawy już wiązać trzeba będzie na zapalenie płuc...jeszcze kopczyki róż...

Trawka przebarwiła się pięknie, Twoja też? Będzie pociecha, miałaś nosa

Jak dzwoniłaś, w kościele byliśmy na 16,00...za późno zauważyłam wczoraj. Odezwę się

Buziaki dla Was serdeczne

Kasieńko - nie wiem już o czym mam myśleć - tam pod płotem jest dość wąsko i jeśli róże, to takie, które się mocno nie rozkrzewiają. Chciałabym czymś podsadzić te hortki i róże w większej ilości byłyby dobre. Pooglądam jeszcze.
U mnie trawka tez kolorków dostała- może będziemy miały się z czego cieszyć w przyszłym roku- ta trawka dobrze się zapowiada.

Buziaczki Kochana- dobrze, że Cię mam.
malgorzata_s... 21:54, 18 lis 2014

Kasiu u mnie zimno i ponuro Kasia pisze że nic się jej nie chce . Ja też wpadam w otępienie i gapię się na durne seriale zagryzając frytkami i czekoladą Na wiosnę będę się turlać jak czegoś do roboty nie znajdę. Buziaki
Kasik 22:16, 18 lis 2014

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Kasiu u mnie zimno i ponuro Kasia pisze że nic się jej nie chce . Ja też wpadam w otępienie i gapię się na durne seriale zagryzając frytkami i czekoladą Na wiosnę będę się turlać jak czegoś do roboty nie znajdę. Buziaki

Gosia- poturlamy się razem.

Przecież można się okocić z tego nic nie robienia. Po pracy - do domu, obiad i już ciemno. Przyjdzie zwariować. Muszę się przeprosić z jakąś ścierką, żelazkiem i mopem.

Buziak

Milka 17:08, 21 lis 2014

Kasik napisał(a)

Irenko ja już wolę te zmęczenie ogrodem niż tę pluchę, zimno i ciemnicę. Jakoś mnie taki czas nie nastraja dobrze. A najgorsze jest to , ze mamy świadomość długości tego ponurego czasu.
Myślę, że trzeba jak najszybciej znaleźć sobie jakiś zamiennik i oddać się jakiejś pasji.

Ja juz mam będę nowy wygląd nadawać meblom dębowym w Imprezowni, zejdzie mi do wiosny
Kindzia 11:18, 22 lis 2014

Robię się na bóstwo , po nami remont trwa w najlepsze , delikatnie się ciemnica przeciera...

P.S. Mam nadzieję, że cenę serwetek znasz???!!!

Buziaczki
Kasik 12:01, 22 lis 2014

Kindzia napisał(a)
Robię się na bóstwo , po nami remont trwa w najlepsze , delikatnie się ciemnica przeciera...

P.S. Mam nadzieję, że cenę serwetek znasz???!!!

Buziaczki

Ceny nie znam, bo Babcia nie chce jej wyjawić.
uciekaj do Pszczyny- tam spokój.

U nas właśnie skończyli płot, a przy okazji zrobili jeszcze kompostownik. Jestem Mega zadowolona.