Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród hortensjowo brzoskwiniowy

Ogród hortensjowo brzoskwiniowy

Kasik 10:34, 29 lis 2014

Mala_Mi napisał(a)
Widzę, że nazwa pęcherznicy już sie znalazła. Nie ma to jak dziewczyny.

A teraz odnośnie rabaty. U mnie świecznice w suchym są brzydkie, a pod klonem nawet w glinie będzie sucho. Klony to gorsze pijaki niż brzozy. Niedawno przesadzałam świecznice, może przeżyją ten zabieg. Szybko liście brązowiały i były brzydkie.. podejrzewam, że z powodu niedostatecznej wilgoci i zbyt dużej konkurencji jodeł do wody.

Wyszperałam taką inspirację i .. też sobie tak posadziłam. Świecznice przeniosłam co miałam, a trawę kupiłam tylko nie było Aureoli tylko zwykłą żółta.. nie wiem czy nie będzie za mała.. stąd ukradłam foto, zestawienie czadowe http://florafind.mainegardens.org/weboi/oecgi2.exe/INET_ECM_DispPl?NAMENUM=14319&DETAIL=1

Aniu- jesteś niezawodna. połączenie cudo- lubię bardzo takie łączenie przeciwstawnych kolorów. A co do świecznic? - spodobały mi się bardzo i to miejsce, które wybrałam jest najniższym punktem w moim ogrodzie i co za tym idzie najbardziej mokre. Ciut obok musieliśmy zrobić studnię chłonną, bo było tam wiecznie mokro. Jednocześnie jest to miejsce, gdzie nie będzie takiego bezpośredniego słońca. Zakładają, że i tak podlewamy część ogrodowa przy domu, może dadzą radę. Jeśli ich tam nie posadzę, to nie wiem czy gdziekolwiek je będę miała.

Pomyślę.
Aureolę kupiłam- mam je posadzone przy rozchodnikach i przy bordowych żurawkach- liczę na nie bardzo Co nie znaczy, że nie skorzystam z Twojej podpowiedzi i w tym zakątku też je wsadzę- szkoda, że giną na zimę.

Buziak
Kasik 09:24, 06 gru 2014

Troszkę prac ręcznych. W tym roku pokusiłam się o zrobienie wianków i oto mój pierwszy.

Kolory troszkę przekłamane, ale nie mam zdolności i dobrego światła, a kolory są po prostu Bożonarodzeniowe.

Kindzia 10:05, 06 gru 2014

Kasieńko...rzuciłam prasowanie firanek i podziwiam. Jak dla mnie jeszcze troszeczkę bym dziurki wypełniła...ja na bogato lubię, zero nowoczesności u mnie, wiesz...upchałabym jeszcze te perełki na szpilkach, w wolne miejsca między bombkami...ale taki też jest ładny. Powiadasz, że to Twój pierwszy??? Możesz robić, zamówienia przyjmuj. Ja się piszę
Luki 10:38, 06 gru 2014

Ooo bardzo mi się podoba i w obowiązkowych kolroach Jak dla mnie jest komletny bo na żywo wiem, że te brokatowe świecidełka robią swoje.

Myśle, że na jednym się nie skończy i jeszcze nam kilka pokażesz bo ładne ozdoby dobrałaś i można poszaleć
Kasik 11:15, 06 gru 2014

Luki napisał(a)
Ooo bardzo mi się podoba i w obowiązkowych kolroach Jak dla mnie jest komletny bo na żywo wiem, że te brokatowe świecidełka robią swoje.

Myśle, że na jednym się nie skończy i jeszcze nam kilka pokażesz bo ładne ozdoby dobrałaś i można poszaleć

No właśnie. gdybym tylko umiała pokazać na zdjęciu jak się pięknie mieni i błyszczy. efekt " na żywo" dla mnie jest super.

Kolejne będą - na pewno.
Kasik 11:17, 06 gru 2014

Kindzia napisał(a)
Kasieńko...rzuciłam prasowanie firanek i podziwiam. Jak dla mnie jeszcze troszeczkę bym dziurki wypełniła...ja na bogato lubię, zero nowoczesności u mnie, wiesz...upchałabym jeszcze te perełki na szpilkach, w wolne miejsca między bombkami...ale taki też jest ładny. Powiadasz, że to Twój pierwszy??? Możesz robić, zamówienia przyjmuj. Ja się piszę

Jeszcze nie wprawiona jestem Nie zawsze klej trzyma

Pierwsze koty za płoty

Dla mnie jest ok, a jakie następne? - czas pokaże.
malgorzata_s... 12:10, 06 gru 2014

Kasiu śliczny wianek Buziaki mikołajkowe zostawiam
Kasik 12:14, 06 gru 2014

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Kasiu śliczny wianek Buziaki mikołajkowe zostawiam

Dzięki Gosieńko, ale Mikołaj coś o nas zapomniał- no chyba, że rózga jakaś gdzieś leży- muszę poszukać.
AgnieszkaW 12:16, 06 gru 2014

Piękne dekoracje Kasiu Naprawdę pierwszy raz wianek robiłaś? Jeśli tak, to wielkie uznanie
Mala_Mi 12:17, 06 gru 2014

Kasiu.. byliny maja to do siebie, ze je można przesadzać. Sadź w takim razie Ja też na tę inspirację się skusiłam.. zobaczymy wiosną co z tego wyjdzie. Bo sadziłam końcem listopada Ale jak padnie kupię nowe i posadzę jeszcze raz.