Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród hortensjowo brzoskwiniowy

Ogród hortensjowo brzoskwiniowy

Kasik 19:30, 15 lut 2015

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Słyszałam z dobrego źródła że krokusy kwitną

Źródło- bardzo dobre, a krokusy spowolniły nieco.
Kasik 19:31, 15 lut 2015

JulkAd napisał(a)
Jestem i macham i pozdrówka zostawiam dla Was wszystkich. Wiosna, wiosna ...oby już tuż tuż .....

Witaj Juleńko, nareszcie jesteś. Buziaki rozdane po rodzince.
Kasik 19:40, 15 lut 2015

Dziś mam kłopot.

Chcę zagospodarować narożnik . Tuz przy siatce sąsiadów posądziliśmy tuje, bo chcielibyśmy zasłonić się od sąsiadów.

Moje psy dostają wariacji, jak tylko słyszą ruch na tamtej posesji i biegnąc tam tratują wszystko co jest na drodze. Nie umiem znaleźć rośliny, która mogłaby wszystko, szybko tam zasłonić.

Dziś pomyślałam o trawach- jakiś wysokich i mocnych, ale nie mam pojęcia jakich.

Przed tym narożnikiem zaplanowałam koło z kamyczków i pergolę z różami- tło z traw byłoby dla nich fajne.

POMOCY

Luki 20:13, 15 lut 2015

Miskant Giganteus jest bardzo mocny i wielki, ale to straszna gadzina. Na moim piasku miał w tym roku 3 metry wysokości, a jak chciałem szpadlem ukopać kawałek sąsiadce musiałem zabrać ciężką siekierę Jest ładny i potężny, ale trzeba pilnować, aby rozłogi zbyt się nie rozgościły. Innych mocnych traw nie znam, ktoś mądrzejszy na pewno się wypowie
malgorzata_s... 20:25, 15 lut 2015

Pomyślałam to samo co Luki Widziałaś go u Kapiasa.Jak kupisz duże sadzonki to masz efekt w jeden sezon
Kasik 20:26, 15 lut 2015

Luki napisał(a)
Miskant Giganteus jest bardzo mocny i wielki, ale to straszna gadzina. Na moim piasku miał w tym roku 3 metry wysokości, a jak chciałem szpadlem ukopać kawałek sąsiadce musiałem zabrać ciężką siekierę Jest ładny i potężny, ale trzeba pilnować, aby rozłogi zbyt się nie rozgościły. Innych mocnych traw nie znam, ktoś mądrzejszy na pewno się wypowie

Dzięki Łukasz.

Chodzi mi o to, by go psy nie stratowały. Jeśli nawet jest wielki to jak widać wysłoni całą siatkę. No i pytanie- jaki jest zimą? I czy pomysł z trawami - to jest to czego szukam.

Dylemat za dylematem.
Kasik 20:27, 15 lut 2015

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Pomyślałam to samo co Luki Widziałaś go u Kapiasa.Jak kupisz duże sadzonki to masz efekt w jeden sezon

Muszę go wygooglać
Kasik 20:31, 15 lut 2015

Miskant Giganteus = chyba za wielki, no i nie ma tych przepięknych piórek.

Do traw muszę się przyzwyczaić, ale na pewno nie podobają mi się takie, które przypominają szuwary i tatarak.

Chciałabym chyba coś lżejszego
malgorzata_s... 20:31, 15 lut 2015

Zimą jest suchy a psy nie dadzą mu rady. Tylko wiosną trzeba go wyciąć .
malgorzata_s... 20:36, 15 lut 2015

Kasiu na wiosnę zawsze będzie dziura.Wszystkie trawy się wycina.Pieszy chyba tylko berberysów się boją albo innych kolczastych