Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród hortensjowo brzoskwiniowy

Ogród hortensjowo brzoskwiniowy

Kasik 22:33, 11 paź 2015

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Ja nie wiem czemu obie Kasie strajkują na O. Buziolki i doczekać się nie mogę

nie ogłaszałam strajku po prostu = brak nastroju. tak niekiedy się dzieje.

też się nie mogę doczekać
lojalna_ 22:35, 11 paź 2015

Kasiu oj wszystkim nam nie jest ten stan obcy ))) zycze szybkiego powrotu do nastroju ) buzka )
Kasik 22:49, 11 paź 2015

JulkAd napisał(a)
Zakupy i mnie się podobały zwłaszcza, że 2/3tego co chciałam kupiłam

Różowe wysokie doczytałam to mogą być sadźce, no i ten ostrogowiec ciut niżej rośnie. Jedno kwitnie lipiec-wrzesień drugi maj-wrzesień. Wygooglaj i poczytaj może zamiast tych dali coś Ci podpasuje.

Miłego tygodnia

Jula posadziłam liatry i czosnki- zobaczę jak będzie wyglądało.

Sory , że dopiero teraz piszę, ale mam lenia okrutnego
Kasik 22:53, 11 paź 2015

makkasia napisał(a)
Kasieńko no nie wiem co napisać bo oniemiałam. O tej porze chyba twój ogród wygląda najbardziej spektakularnie.
przede wszystkim owoce!!! winogrona !!! brzoskwinie!! śliwki !!!jabłka!!! to jest niesamowite i ta ilość, prowadzenie. no czapki z głów dla Ciebie i Grzesia
Drugie hortensje (Phantoma musowo muszę mieć) no po prostu masz boskie !!
po trzecie nowe rabatki i po czwarte pooodziwiam cały ogród magnolie, rozplenice wszystko !!!
cuuuuuudownie ściskam Kasieńko

Dziękuję Kasiu

Za plony "odpowiada" Grzegorz - moje łapki tam nie sięgają. Muszę tylko patrzeć czy mi w kwiatach śliwek nie sadzi.

Phantom zachwycił już nie jednego Ja tą hortensję miałam jako pierwszą- jeszcze przed ogrodowiskiem- Myślę, że swoja siłą bije niejedne na głowę. no i jako soliter pięknie się prezentuje.

Kasik 22:55, 11 paź 2015

JulkAd napisał(a)
Zakupy prawie posadzone. Cały czas zastanawiam się czy rozplenicę dzielić teraz czy nie. Buziaki.

Edytuję bo cały czas mój tablet mi przekręca słowa. Dalii też powinna mieć 2 "i"

Jula co tam takie małe "i"

Trawy przesadzać tak, ale czy dzielić? To już malutkie ryzyko.

Moje zakupy tez posadzone.

Kasik 23:03, 11 paź 2015

Margarete napisał(a)
P rany ale owoców...........no ale co sie dziwic, Zielona Góra to jeden z najcieplejszych rejonów Polski, wiec nic dziwnego że i brzoskwinie i winogrona udają sie nad podziw, oczywiście duża w tym zasłu=ga Was - ogrodników

Hortensje w takiej masie powalające, i do tego te kitki obok...slicznie.
U cioebie jednak cieplej, moja rozplenica moudry dopiero zaczyna kitkowac - ma 3 szt choc jest juz duża, boje sie że nie zdąży pokazac swojego uroku zanim nadejdą zimne nie tylko noce ale i dni....

Widziałam rabaty po rewoplucji i nowe "jajo", pokaz je z perspektywy, A masz je że tak powiem wzdłuz czy w poprzek trawnika? mnie na wiosne tez chyba to samo czeka, mam grupę niefortunnie nasadzony krzewów po środku trawnika i ciasno juz na rabtach i nieuchronnie bede musiała poprzesadzac robiąc jakąs "wyspę" nie wiem tylko jak to zaplanowac w kontekscie całego trawnika i ogrodu....

Małgosiu- ta rabata umiejscowiona bardzo niefortunnie, ale tak wyszło po dołączeniu miejsca gdzie stała magnolia. Powinno to jajo być równolegle do tujek , a nie jest. teraz jest taka wyspa ni z gruszki ni z pietruszki. W przyszłości będziemy wypełniać miejsce gdzie dziś jest trawa pomiędzy rabatą a tujami.
Rozplenice u mnie ładnie rosną i hortensje też, Cieplejszy troszkę klimat niż u Was choć u mnie troszkę "malarycznie, bo to taki teren i niektóre rośliny też późno startują.

Owoce to dzieło Grzesia i chwała za to naturze, ze nie pozwala wszystkiemu rodzić, bo bym na targu musiała miejsce wykupić.

A za pochwały bardzo dziękujemy pracy dużo i każde miłe słowo cieszy.
Kasik 23:05, 11 paź 2015

Nikita napisał(a)
Puk, puk...Kasiu gdzie jesteś...wracaj szybciutko!!!

Wróciłam na chwilkę. Od piątku mam cudnych gości ogrodowiskowych i muszę się troszkę przygotować. Będzie pidżama party, pogaduchy i to wszystko co się dzieje jak brać ogrodowiskowa się spotyka.
Kasik 23:40, 11 paź 2015

lojalna_ napisał(a)
Kasiu oj wszystkim nam nie jest ten stan obcy ))) zycze szybkiego powrotu do nastroju ) buzka )

Trzeba się przestawić, że po pracy już nie ma tak \dużo czasu na wszystko. Troszkę w domu, troszkę na zewnątrz i wieczór i oczy się kleją i na forum już brak czasu. A poza tym w ogrodzie jakoś smutno , nie ma czego pokazać, susza okropna- deszczu nie widzieliśmy od wielu tygodni. - to zniechęca.

Ale teraz spotkanie - nastroje będą super.
JulkAd 19:51, 12 paź 2015

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Ja nie wiem czemu obie Kasie strajkują na O. Buziolki i doczekać się nie mogę

Bo Jedna się szykuje do wyjazdu, a Druga się szykuje na przyjazd...
buziaki Kasiu
Milka 15:43, 15 paź 2015

Kasik napisał(a)

nie ogłaszałam strajku po prostu = brak nastroju. tak niekiedy się dzieje.

też się nie mogę doczekać

Też tak mam, ale to wiesz. I wiesz, jak się wkręciłam wyjazdem, dziś rano była córka i się jej przyznałam mina była
Cieszę się na sobotę już