Za plony "odpowiada" Grzegorz - moje łapki tam nie sięgają. Muszę tylko patrzeć czy mi w kwiatach śliwek nie sadzi.
Phantom zachwycił już nie jednego Ja tą hortensję miałam jako pierwszą- jeszcze przed ogrodowiskiem- Myślę, że swoja siłą bije niejedne na głowę. no i jako soliter pięknie się prezentuje.
Małgosiu- ta rabata umiejscowiona bardzo niefortunnie, ale tak wyszło po dołączeniu miejsca gdzie stała magnolia. Powinno to jajo być równolegle do tujek , a nie jest. teraz jest taka wyspa ni z gruszki ni z pietruszki. W przyszłości będziemy wypełniać miejsce gdzie dziś jest trawa pomiędzy rabatą a tujami.
Rozplenice u mnie ładnie rosną i hortensje też, Cieplejszy troszkę klimat niż u Was choć u mnie troszkę "malarycznie, bo to taki teren i niektóre rośliny też późno startują.
Owoce to dzieło Grzesia i chwała za to naturze, ze nie pozwala wszystkiemu rodzić, bo bym na targu musiała miejsce wykupić.
A za pochwały bardzo dziękujemy pracy dużo i każde miłe słowo cieszy.
Wróciłam na chwilkę. Od piątku mam cudnych gości ogrodowiskowych i muszę się troszkę przygotować. Będzie pidżama party, pogaduchy i to wszystko co się dzieje jak brać ogrodowiskowa się spotyka.
Trzeba się przestawić, że po pracy już nie ma tak \dużo czasu na wszystko. Troszkę w domu, troszkę na zewnątrz i wieczór i oczy się kleją i na forum już brak czasu. A poza tym w ogrodzie jakoś smutno , nie ma czego pokazać, susza okropna- deszczu nie widzieliśmy od wielu tygodni. - to zniechęca.