Rośnie wolniej od innych hortek i mniej nabudowuje krzak. Jest mocno ażurowa w pokroju( mówię tu o dorosłym okazie-taki widziałam w sobotę w Przytoku).
Moim zdaniem krótko trzyma kwiat, a jak już zaczyna przekwitać brązowieje nieładnie. W Przytoku właśnie widziałam poobcinane kwiatostany. Oni na skarpie maja posadzone hortki w różnych odmianach, by klient mógł oglądnąć dorosły egzemplarz. Wszystkie były piękne choć przebarwiające się, a ona miała prawie wszystkie kwiaty ucięte. Myślę, że mają te same odczucia.
Z drugiej strony jest spektakularna w okresie kwitnienia. Właśnie tam ją zobaczyłam i kupiłam dwie. W tym roku kwitnie w miarę ładnie jedna, a druga posadzona trzy metry w bok zakwitła trzema kwiatkami.
Witaj Kasiu
Ależ twój wątek pocwałował... U mnie coś się spierniczyło z internetem i teraz nadrabiam ulubione wątki Jak się czujesz? Kiedy ta wizyta u zębologa? A jak twój tatuś się czuje? Rehabilitacja przynosi efekty?
Kasiu dzieki za Great Star . Namieszałas mi trochę w głowie i bedę myślec a ze na razie nie spotkałam to mam trochę czasu na myślenie, conajmniej do Skierniewic.