Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród hortensjowo brzoskwiniowy

Ogród hortensjowo brzoskwiniowy

Kasya 22:08, 22 sie 2016

Bogdzia napisał(a)
Kasiu dzieki za Great Star . Namieszałas mi trochę w głowie i bedę myślec a ze na razie nie spotkałam to mam trochę czasu na myślenie, conajmniej do Skierniewic.

a kolo mnie byly sliczne na pniu, bardzo wysokie, mialam wielką ochote ale funduszy brak ;(
mi sie ona bardzo podoba
Kasik 22:37, 22 sie 2016

asiak napisał(a)
Śliczna rabata

Dzięki Asiu
Kasik 22:39, 22 sie 2016

BasiaLT napisał(a)
Witaj Kasiu
Ależ twój wątek pocwałował... U mnie coś się spierniczyło z internetem i teraz nadrabiam ulubione wątki Jak się czujesz? Kiedy ta wizyta u zębologa? A jak twój tatuś się czuje? Rehabilitacja przynosi efekty?

Z zębem jeszcze troszkę, potem ból, apotem tylko lepiej.
Tato juz w domu- w piątek zawieźliśmy Go na działkę - po trzech miesiącach Zmęczony był mocno, ale idzie ku lepszemu. .
Kasik 22:41, 22 sie 2016

Bogdzia napisał(a)
Kasiu dzieki za Great Star . Namieszałas mi trochę w głowie i bedę myślec a ze na razie nie spotkałam to mam trochę czasu na myślenie, conajmniej do Skierniewic.

Najlepiej zobaczyć ją w kilku fazach i dopiero wtedy podjąć decyzję.
Kasik 22:47, 22 sie 2016

Kasya napisał(a)

a kolo mnie byly sliczne na pniu, bardzo wysokie, mialam wielką ochote ale funduszy brak ;(
mi sie ona bardzo podoba

Kasia- co komu? każdemu podoba się coś innego. Ja tylko pisze o swoich odczuciach. Kupiłam ją dlatego bo mi się podobała, nie widziałam jej w fazie przekwitania.

Dziś po dwukrotnym cięciu mogę coś powiedzieć i twierdzę, że przekwita nieładnie a kwitnie pięknie.

Krzew pokrojem nie zachwyca, ale u mnie w ogrodzie jest tyle mocno nabudowanych hortek, że jedna czy dwie o luźniejszym pokroju tylko nada mu różnorodności.

Każdy za i przeciw ma swoje - i dobrze.

Ewa777 23:40, 22 sie 2016

Kasik napisał(a)

Też go lubię

W sierpniu 2013 sadzony- sadzonka poniżej.

Ale juz w tamtym roku prezentował się okazale

To jest bardzo pocieszające Czyli moje hortensje za rok będą piękniejsze niż w tym roku
Kindzia 10:49, 23 sie 2016

Kasiu, ten Twój Phantom jest najpiękniejszy...nigdzie nie widziałam ładniejszego!!!
Kasik 08:34, 25 sie 2016

Ewa777 napisał(a)

To jest bardzo pocieszające Czyli moje hortensje za rok będą piękniejsze niż w tym roku

Ewa- z zasady powinny być większe. Każde cięcie powoduje przyrosty nowych gałązek. Ale o przecież Wiesz. Moim zdaniem wszystko zależy od gatunku, bo są hortki, którym nieśpieszno.

Kasik 08:38, 25 sie 2016

Kindzia napisał(a)
Kasiu, ten Twój Phantom jest najpiękniejszy...nigdzie nie widziałam ładniejszego!!!

Tak mi mów

Uwielbiam go, w odróżnieniu od innych, które w tym roku mnie zasmuciły.
Moje Vanilki pod tujami kwitną jak pierwszoletnie, a i te pod tarasem wysokie tylko w połowie kwiaty mają.

Wczoraj szukałam nowej odmiany Vanilki - podobno sztywniejsza- i trafiłam na innym forum jak dziewczyna pokazywała właśnie Vanilkę w kolejnych trzech latach. Pięknie się rozbudowywała, kwitła z roku na rok obficiej, a w tym roku dokładnie jak u mnie. Nie kumam o co chodzi.

To porównanie było bardzo czytelne, bo miała krzak posadzony jako soliter.
Mam wrażenie, ze pogoda ma na nie ogromny wpływ.
malgorzata_s... 18:39, 25 sie 2016

Kasiu pogoda ma ogromny wpływ. W zeszłym roku przy suszy moje Hortki miały małe kwiaty . W Ty roku są duże ale np.młode bobo nie zakwitną wcale. Phantomy w cieniu i gąszczu zaczynają dużo później a vanilka w cieniu wiotka i kwiaty o 2/3 mniejsze niż u tych na słońcu.