Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród hortensjowo brzoskwiniowy

Ogród hortensjowo brzoskwiniowy

Mala_Mi 22:59, 25 sie 2016

Kaśka padłam z wrażenia... chyba nie zasnę... ależ masz wypasione rabaty i tak pięknie skomponowane. Wszytko dorodne.. brzoskwinei dorodne przeżyje, ale rabaty to po prostu miodzio . Czym to karmisz, że takie dorodne.
Kasik 07:24, 26 sie 2016

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Kasiu pogoda ma ogromny wpływ. W zeszłym roku przy suszy moje Hortki miały małe kwiaty . W Ty roku są duże ale np.młode bobo nie zakwitną wcale. Phantomy w cieniu i gąszczu zaczynają dużo później a vanilka w cieniu wiotka i kwiaty o 2/3 mniejsze niż u tych na słońcu.

Gosieńko i ja tak myślę. Ale dopiero teraz widzę jak ważna jest woda dla nich. W tamtym roku były upały to laliśmy wszędzie by nie podechło i one równomiernie rosły. W tym roku, gdy deszczów mieliśmy ciut więcej i nie trzeba było lać, to moje hortki poszły pięknie, ale tylko tam gdzie nie walczyły o wodę z innymi roślinami. To jest widoczne gołym okiem. Tuje zabrały za dużo tym , które pod nimi rosły, a ja myślałam , że mają wystarczająco mokro.
Wiadomo, że ilość słońca determinuje ich rozwój i z tym nie dyskutuję. Jedno pewne = trzeba lać w newralgiczne miejsca i zasilać mocniej.

to takie moje dywagacje
Kasik 07:29, 26 sie 2016

Mala_Mi napisał(a)
Kaśka padłam z wrażenia... chyba nie zasnę... ależ masz wypasione rabaty i tak pięknie skomponowane. Wszytko dorodne.. brzoskwinei dorodne przeżyje, ale rabaty to po prostu miodzio . Czym to karmisz, że takie dorodne.

Ania- zaśniesz Moje rabaty powstawały, a i powstają ciut z przypadku. Już dziś wiadomo, że na niektórych za gęsto. A gdzie mi do Ciebie? Przecież taki ogrom i różnorodność roślin jest dla mnie wizją w tym moim gródku nieosiągalną.

A czym karmię? prawie wcale nie karmię Gęsto poupychane, a niektórym chyba ziemia służy i tyle.
Urszulla 08:46, 26 sie 2016

z wielu hortensji mam jeszcze ochotę na Phantoma
Kasik 09:06, 26 sie 2016

Urszulla napisał(a)
z wielu hortensji mam jeszcze ochotę na Phantoma

Tę hortensję polecam bardzo
dzisiejsza fotka z poranka

Kasik 09:08, 26 sie 2016

Z kubkiem kawy, boso po nieskoszonej trawie

BasiaLT 09:17, 26 sie 2016

Cudne widoczki z rana Jesteś na urlopie że tak sobie spacerki urządzasz zamiast lecieć do pracy?
Kasik 09:41, 26 sie 2016

Moje małe Vanilki - hodowane od prawie szczepeczek, cięte nisko.

Tylko niektóre , dolne maja skłonność do pokładania.

Hustawka zaanektowana przez Rubensa

Tutaj - busz totalny

Kasik 09:41, 26 sie 2016

BasiaLT napisał(a)
Cudne widoczki z rana Jesteś na urlopie że tak sobie spacerki urządzasz zamiast lecieć do pracy?

A jestem
Kasik 09:45, 26 sie 2016

I rabatka słoneczna- jeszcze kilka roślin na nią wejdzie