Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród hortensjowo brzoskwiniowy

Ogród hortensjowo brzoskwiniowy

Kasik 20:14, 07 paź 2016

A tu już ścieżka, która nie płonie jak w maju, ale kolorów dodają jej troszke azalie przebarwiajace sie pomarańczowościami no i żurawki.

Z okazji upałów nie zawiązały prawie wcale paków. ( pomimo lania)

Kasik 20:15, 07 paź 2016

lojalna_ napisał(a)
U mnie suszy nie było i tez nie mam kolorów , wszystko zielone ....czekam na fotki

Właśnie są
asiak 20:20, 07 paź 2016

Ależ pięknie, nie dziwię się, nagroda się należy bez dwóch zdań
Kasik 20:20, 07 paź 2016

lojalna_ napisał(a)
Gratki Kasiu . Jaka nagroda była?

To mi sie podoba bardzo lubie ten czas ...zamglony, zapłakany lub w słoneczku kolorowy ))))

Jola- nagroda to cała stówa do wykorzystania w sklepie ogro.

Jesień jest piękna, choć wolę wiosnę i lato. Lubię ją oglądać w górach, na drogach przy których rosną ogromne kolorowe drzewa, ale na moim tarasie? Niekoniecznie. Dzis osłodą są kwiaty , ale za chwilkę będę oglądac ślady psich łap.
Kasik 20:25, 07 paź 2016

yolka napisał(a)
Gratuluję nagrody, nie głosowałam bo nie wiedziałam, umknęło mi, a może o ten jeden głos chodziło....D

Balkon obfity, rozplenice w hortensjach również. Jak nazywają się te różowości hortensjowe?

No co Ty To nie jest najważniejsze. Z resztą zasady konkursu były jak dla mnie do niczego, ale nie będę o tym się rozpisywać. Na pierwszych dwóch miejscach była walka na noże. Ja się nie bije o takie rzeczy- albo się komuś podoba, albo nie. Każdego prawo. A kupić sobie nagrodę zawsze można- ale czy o to chodzi?

Te różowości to po prostu rozchodnik.
Kasik 20:25, 07 paź 2016

asiak napisał(a)
Ależ pięknie, nie dziwię się, nagroda się należy bez dwóch zdań

Dzięki Asiu
yolka 20:27, 07 paź 2016

Rozchodnika znam i mam, chodziło mi o to jaka hortensja się tak ładnie wybarwia na różowo, czy to może vanilka?
Kasik 20:30, 07 paź 2016

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Grzeczna dziewczynka Faktycznie hortki z rozchodnikami cudo. Dobrze że to zgapiłam u Ciebie Pamiętasz co za trawka jest z nimi? rewelacyjnie delikatna

MAm gdzieś metkę - jutro z rana poszukam. Na pewno jakieś proso. Dokładnie Ci powiem jak poczytam. Trzeba ja tylko wkopać pomiędzy hortkami, bo jak moknie to sie kladzie, a hortki by ja przeplotły i utrzymały.

Rozchodniki wymiatają.
Kasik 20:34, 07 paź 2016

yolka napisał(a)
Rozchodnika znam i mam, chodziło mi o to jaka hortensja się tak ładnie wybarwia na różowo, czy to może vanilka?

To jest Phantom i Mega Perl, ale rośnie pod Brabantami i ma mało słońca. Ma mniejsze kwiatostany, później rusza i krzak pomimo, że najstarszy u mnie w ogrodzie nie rozrasta się szybko. JAk później rusza, to i później przekwita, a że nie ma dużo słońca to ją nic nie pali. Nie schnie prawie wcale i wolniutko sie przebarwia.
Kasik 20:43, 07 paź 2016

1. "Squaw" Proso rózgowe
2. Miłka Okazała.

To proso jest w kwiatostanie bordowe. - piękne