Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród hortensjowo brzoskwiniowy

Ogród hortensjowo brzoskwiniowy

Kasik 18:55, 05 lut 2014

Aneczka napisał(a)
Kasiu i ty mi mówisz o braku zapału po tym ile już zrobiłaś? Ty po prostu nie masz czasu na projektowanie z takim zapałem realizujesz

Aniu przecież ja na razie mam samą trawę i trochę po bokach, a to co najważniejsze na ogrodowisku , to w powijakach,

Ale nie poddajemy się, jak mówiła Judyta i urządzamy dalej.
Kasik 18:58, 05 lut 2014

irena_milek napisał(a)
Kasiu, nie bój się cięcia wiosną, te ucięte do ziemi i będą rosły nowe krzaczki

Irenko ja się cięcia nie boję, bardziej chodzi mi o to, że moje mniejsze hortensje- a mam ich większość- mają takie cieniutkie gałązki. Takie rachityczne. Boję się ,że z tych cieniutkich nie urośnie ładny , zdrowy krzak.

Bogdzia 19:53, 05 lut 2014

Też mi sie haft mamy podoba pięknie wykonane i motyw ogrodniczy miło popatrzec. Pozdrówka.
Aneczka 22:09, 05 lut 2014

Ha Kasiu ja chciałabym już mieć te twoje trochę po bokach i w powijakach Ale jak mówisz : nie poddajemy się
Kasik 22:12, 05 lut 2014

Aneczka napisał(a)
Ha Kasiu ja chciałabym już mieć te twoje trochę po bokach i w powijakach Ale jak mówisz : nie poddajemy się

Nie poddajemy
Nikita 12:06, 06 lut 2014

Kasiu machałam do ciebie w środę...widziałaś....

Oglądnęłam mamusiny haft - przecudny...pogratuluj mamie...

Pozdrawiam i pogłaskaj ....wiesz kogo...oby dwa oczywiście.
Kasik 18:54, 06 lut 2014

Nikita napisał(a)
Kasiu machałam do ciebie w środę...widziałaś....

Oglądnęłam mamusiny haft - przecudny...pogratuluj mamie...

Pozdrawiam i pogłaskaj ....wiesz kogo...oby dwa oczywiście.

Machałaś? - Toż ja blisko drogi jestem , a Ty nie zajechałaś? Gratulacje przekażę na pewno, a te dwa gamonie podrapane.
Kasik 18:56, 06 lut 2014

Bogdzia napisał(a)
Też mi sie haft mamy podoba pięknie wykonane i motyw ogrodniczy miło popatrzec. Pozdrówka.

Dzięki Bogdziu, mamusine ręce cuda potrafią zrobić.
Aneczka 21:06, 06 lut 2014

Kasiu jest tam u ciebie jakieś fajne centrum ogrodnicze, w którym byłyby takie roślinki jak hortensja vanilla fraise, grandiflora, lub róże takie jak bonica i inne takie żelazne odmiany róż? Bo u mnie w koło to tylko takie ogrodnicze, w których takich roślin nie mają, tylko takie pospolite roślinki, a róże to już w ogóle bez nazw, więc takie kupowanie w ciemno. Wiem że jest takie fajne centrum ogrodnicze przed Poznaniem, ale to ponad 100km, a do Zielonej mam 50km i może tam coś znajdę.
Kasik 21:41, 06 lut 2014

Aneczka napisał(a)
Kasiu jest tam u ciebie jakieś fajne centrum ogrodnicze, w którym byłyby takie roślinki jak hortensja vanilla fraise, grandiflora, lub róże takie jak bonica i inne takie żelazne odmiany róż? Bo u mnie w koło to tylko takie ogrodnicze, w których takich roślin nie mają, tylko takie pospolite roślinki, a róże to już w ogóle bez nazw, więc takie kupowanie w ciemno. Wiem że jest takie fajne centrum ogrodnicze przed Poznaniem, ale to ponad 100km, a do Zielonej mam 50km i może tam coś znajdę.

Napisałam u Ciebie o zakupach internetowych, ale i w szkółce można,
Dwa kilometry ode mnie jest szkółka Przytok. Tam kupowałam Bonicę, a i hortensje maja. Jak będzie cieplej to przejadę się tam i dowiem od kiedy zaczyna sprzedawać. Oni maja bardzo zadbane rośliny i jak miałabyś jechać pod Poznań , to lepiej tutaj choćby miały być ciut droższe.

Ja zamawiałam róże w rosarium, ale większą ilość - wtedy opłaca się bo koszt przesyłki rozkłada się na większą ilość.