Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród hortensjowo brzoskwiniowy

Ogród hortensjowo brzoskwiniowy

Kasik 09:31, 15 lut 2014

Aneczka napisał(a)
Pozdrawiam walentynkowo

Dzięki Aniu
Kasik 09:33, 15 lut 2014

zawitka napisał(a)
Kasik ! !Poszperałam u Ciebie ale na wstępie dzięki za śliczny rysuneczk.Obraz Mamy piękna pamiątka gratulki Mamie ,.no i te podpowiedzi o oborniku bardzo praktyczne dawajcie więcej bo wiosna tuż tuż ha ha Buziole

Ja jestem świeży ogrodnik i jeszcze wiedza skromna, ale ile mogę to pomogę

Buziaki
marta_d 10:48, 15 lut 2014

ooo kolejna zielonogórzanka na ogrodowisku jestem tu od niedawna, ale za to od dawna czytam forum - teraz już oficjalnie
marta_d 10:54, 15 lut 2014

Kasik napisał(a)
Witaj Joanno.

Tego ugoru troszkę mamy, nasza trawa to po prostu łąka sukcesywnie koszona, a jedyne co dobre to obsadzenie działki tujami. Nam pozostało wyrywać z tej wieloletniej łąki po kawałku miejsca pod rabatki.
Oddarnić kawałek ziemi to ciężka praca dla facetów, ja nie daję rady. Perz, masę dzikiej jerzyny, skrzyp, mlecz i trochę trawy.
No ale nie ma co narzekać, trzeba pracować.

Pytasz o szkółkę w Przytoku. Oddalona jest ode mnie o 3 kilometry, to jest moja "zguba".
Prowadzą ja bardzo młodzi ludzie, z dużą wiedzą ogrodniczą, uwielbiam tam jeździć - cały czas ją rozbudowują. Myślę, że ceny mają dość wysokie, ale nie wiem czy koło Poznania nie ma podobnych. Rośliny są bardzo zdrowe, dbają o wszystko, wyjaśnia każdą wątpliwość. Jeśli chcesz coś konkretnie to napisz. pozdrawiam

Pozwole się wtrącić tez jeżdże do Przytoku, akurat tak się składa, że szkółkę prowdzą moi znajomi Ola i Paweł, Olę znam jeszcze ze szkoły muzycznej Juz pierwszego marca ruszają oczywiście o ile pogoda pozwoli nie mogę się doczekać! Fakt rośliny nie należą do najtańszych, ale wolę zapłacic wiecej i miec pewność, że sa zdrowe, powiem szczerze , że zawsze rośliny od nich się przyjmują i ogolnie sa w bardzo dobrym stanie.
Kasik 13:47, 15 lut 2014

marta_d napisał(a)
ooo kolejna zielonogórzanka na ogrodowisku jestem tu od niedawna, ale za to od dawna czytam forum - teraz już oficjalnie

Witaj Marto.
Ale na mapie ogrodów Ciebie nie widać i trudno do Ciebie trafić. Chyba podpis trzeba dopracować.
Kasik 13:51, 15 lut 2014

marta_d napisał(a)

Pozwole się wtrącić tez jeżdże do Przytoku, akurat tak się składa, że szkółkę prowdzą moi znajomi Ola i Paweł, Olę znam jeszcze ze szkoły muzycznej Juz pierwszego marca ruszają oczywiście o ile pogoda pozwoli nie mogę się doczekać! Fakt rośliny nie należą do najtańszych, ale wolę zapłacic wiecej i miec pewność, że sa zdrowe, powiem szczerze , że zawsze rośliny od nich się przyjmują i ogolnie sa w bardzo dobrym stanie.

Ja też polecam ich każdemu. Poza tym, że wiedzę mają to są bardzo miłymi młodymi ludżmi. Kiedyś nawet byli u mnie w ogrodzie- doradzając co gdzie może dobrze rosnąć. Lubię do nich jeździć, choć to zawsze wiąże się z wydatkiem - nie zawsze planowanym

Pozdrawiam i zapraszam częściej.
Alisonek 13:55, 15 lut 2014

Kasiu podobno w Magnolii jest kupon na bezpłatny wstep na Gardenię
Kasik 14:00, 15 lut 2014

Dzię ki Alu.
U nas małe kłopotki - nie wiem czy się wyrobimy na Gardenie, ale postaramy się bo bardzo chciałabym tam być , no i oczywiście poznać Was. :
marta_d 19:44, 15 lut 2014

Kasik napisał(a)

Ja też polecam ich każdemu. Poza tym, że wiedzę mają to są bardzo miłymi młodymi ludżmi. Kiedyś nawet byli u mnie w ogrodzie- doradzając co gdzie może dobrze rosnąć. Lubię do nich jeździć, choć to zawsze wiąże się z wydatkiem - nie zawsze planowanym

Pozdrawiam i zapraszam częściej.

Dokładnie! Zawsze mam określoną pulę na rośliny i zawsze wyjeżdżam z czymś dodatkowym ostatnio nawet męża przestałam do nich zabierać bo traci nerwy przy mnie ja również zaraszam do mnie, choć jeszcze nie ma na co popatrzeć, planuję kilka poważnych zmian w ogrodzie i bardzo chętnie skorzystam z rad bardziej doświadczonych
Mariska 00:00, 16 lut 2014

Jak miło widzieć tak blisko położony piękny ogród. Mamy podobnie położoną działkę z wjazdem od zachodu. Będę podpatrywać. I oczywiście "zazdraszczam" pomocników. Też mam córkę i syna, tylko narazie za mali, bo mają 5 i 3 lata.