Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród hortensjowo brzoskwiniowy

Ogród hortensjowo brzoskwiniowy

Kasik 20:29, 04 wrz 2017

Dorota123 napisał(a)
Aż się wierzyć nie chce, że dobiłaś swój taras, zawsze był bajkowy.

Bajkowy nie jest. Chciałam dobrze i dałam kwiatom sam kompost. W związku z tym, że u mnie dużo zielonego idzie razem z ziemią na kompost, to jest on bardzo ciężki. A jak wiadomo kwiaty jednoroczne lubią pulchną i przepuszczalną ziemię. Męczyły się od samego początku.
Nie powiem ,że jest brzydko, ale to nie to co zawsze.

Ostatnie z 09.08.17

Kasik 20:34, 04 wrz 2017

Rosa napisał(a)
gdzieś przeczytałam, że lubisz cienką porcelanę zdobioną kobaltem . Porcelana cieniutka jak mgiełka, ale .... szybko stygnie.

Najtaniej kupisz na allegro za przysłowiowe grosze (ok. 50 zł z przesyłką) np. taki stuletni komplet Rosenthal

Piękny ogród, wcale nie widać jeszcze jesieni, zieleń taka soczysta i kwiaty w pełni kwitnienia. Do mojego ogrodu już przyszła jesień.

To tak może się dziwnie rozwinęło Nie , ja po prostu szukam dużej filiżanki( najlepiej w parze z kubkiem) z cienkiej porcelany. A że była mowa o bolesławieckiej ceramice , to ten kolor kobaltowy tak się wkradł.

W domu używam fajnych kubków, a jak ktoś przychodzi to używam białą porcelanę Villa Italia. Ta filiżanka i kubek potrzebny mi jest do pracy.

W ostatnim tygodniu ogród zmienił się bardzo - już jesień widać wszędzie.
Basilikum 21:39, 04 wrz 2017

a ja mam tez w pracy specjalny kubek
Twoje hortki sa przepiekne nie moge sie napatrzec
Rosa 21:48, 04 wrz 2017

Kasik napisał(a)

To tak może się dziwnie rozwinęło Nie , ja po prostu szukam dużej filiżanki( najlepiej w parze z kubkiem) z cienkiej porcelany. A że była mowa o bolesławieckiej ceramice , to ten kolor kobaltowy tak się wkradł.

W domu używam fajnych kubków, a jak ktoś przychodzi to używam białą porcelanę Villa Italia. Ta filiżanka i kubek potrzebny mi jest do pracy.

W ostatnim tygodniu ogród zmienił się bardzo - już jesień widać wszędzie.

I coś Ci powiem, używaj jej na co dzień, zasługujesz na to .

Kasik 22:02, 04 wrz 2017

Rosa napisał(a)

proszę bardzo to Villa Italia filiżanka i kubek (poj. 0,3 l)
[/img]
a jaki wzór masz, bo ja renesans.
I coś Ci powiem, używaj jej na co dzień, zasługujesz na to .
Jutro zdjęcia usunę

To nie jest tak, że tylko dla gości. Ale mam tyle fajnych kubków na co dzień, że nie mam żalu
Ta Villa to taki uniwersalny wzór Plus White. Mam cały do herbaty i kawy łącznie z deserowymi i czajniczkami.
Pasuje mi do całej zastawy przez to, że jest mocno neutralny.

do pracy zamówię sobie coś z tej serii
https://www.koszyk-prezentow.pl/pl/p/Filizanka-porcelanowa-KATIE-ALICE-INDIGO-Kropki-kratka/3009
Kasik 22:04, 04 wrz 2017

Basilikum napisał(a)
a ja mam tez w pracy specjalny kubek
Twoje hortki sa przepiekne nie moge sie napatrzec

Pracy nie lubię ostatnio to chociaż filiżanke będę miała fajną.

Hortki w fazie przekwitania, ale dziekuję bardzo za uznanie.
Rosa 22:09, 04 wrz 2017

chyba przedobrzyli.... spodek kratka, kubek w kropki a w środku jeszcze kwiatek na dodatek .... albo mój gust już się wypaczył na starość
Kasik 22:17, 04 wrz 2017

Rosa napisał(a)
chyba przedobrzyli.... spodek kratka, kubek w kropki a w środku jeszcze kwiatek na dodatek .... albo mój gust już się wypaczył na starość

Pamiętaj- że na gusta i smaki przyjaciół nie ma.
Pomimo, że ja lubię oszczędność w formie to te akurat mi się podobają.
Duże znaczenie ma również to, że kupuje tylko jedna sztukę, komplet byłby dla mnie przesytem.
Kasik 22:24, 04 wrz 2017

Ale mam ochote na tego ambrowca Ale cena - juz nie tak bardzo mi pasuje.
http://krzewy-ozdobne.com.pl/home/707-ambrowiec-amerykanski-gumball-liquidambar-styraciflua-gumball-.html
Rosa 22:33, 04 wrz 2017

ambrowce piękne
u mnie też od jednej się zaczęło, podarowanej przez siostrę a potem ..... no i mam małą kolekcję i co myć na święta
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies