Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród hortensjowo brzoskwiniowy

Ogród hortensjowo brzoskwiniowy

Kasik 21:33, 22 lut 2014

Alisonek napisał(a)
Ale po bandzie poszliście z cięciem, na moje chore oko jakieś 70 cm ubyło tym brabantom, co?? a jak równiutko, pozazdrościć oka!!!

One miały różne wysokości, niektórym nie dostało się prawie wcale. te w obrębie sadu mają lepsza ziemię i były wyższe- dlatego im się tak dostało.
Grześ przycinał z przymiarem- na oko chyba się nie da.
Zielona 21:36, 22 lut 2014

Kasik - jak będziesz ukorzeniała patyczki hortensji?

PS Prace bardzo efektowne! Wiosna, Pani, wiosna!!!
Kasik 21:48, 22 lut 2014

Zielona napisał(a)
Kasik - jak będziesz ukorzeniała patyczki hortensji?

PS Prace bardzo efektowne! Wiosna, Pani, wiosna!!!

Irenka pisała, żeby prosto do ziemi wkładać. Tak tez mówił mi Pan od którego kupiłam horti. Ja myślę, że dam do ukorzeniacza i zapakuję do doniczek.
Mam kilka wstawionych do wody już z 5 miesięcy i nic. Zostaje posłuchać mądrzejszych
Alisonek 21:48, 22 lut 2014

A te mniejsze z przodu też cieliście??
mój M. się dziwi że tuje się tnie, mówi że one nie będa rosły na wysokość, ma rację?
Kasik 21:58, 22 lut 2014

Alisonek napisał(a)
A te mniejsze z przodu też cieliście??
mój M. się dziwi że tuje się tnie, mówi że one nie będa rosły na wysokość, ma rację?

To zależy które. Moje brabanty rosną tak, że mają po kilka przewodników i jak się ich nie tnie, to robia się jak miotły u góry. Poza tym przycinane lepiej się zagęszczają, a w górę i tak pójdą, tylko teraz pod moja kontrolą.
Ja ich nie potrzebuje mieć do nieba, a brabanty bardzo szybko rosną- te miały około 6-7 lat (sadzone przez poprzednika) a wyrośnięte niektóre na trzy metry.
Kasik 22:03, 22 lut 2014

Te są z przodu. My na całej prawej stronie działki mamy ich z 50. Pomiędzy nimi rosły dziko klony i niektóre zostały zagłuszone- na tym zdjęciu ich nie widać- one prawie nie były cięte.

Nikita 22:06, 22 lut 2014

Kasik napisał(a)

Promanal zakupiony, w tygodniu pryskamy.

Kasiu zaglądnęłam do ciebie, tuje po wizycie fryzjera-stylisty obejrzałam (ja jakoś nie mam odwagi moich "ciachnąć") i jeszcze zapytowuję o ten promanal (wszędzie gdzie wejdę to wszyscy pryskają) co to za "gościu" i na co on....
Miłej niedzieli życzę
Alisonek 22:13, 22 lut 2014

Kasik napisał(a)
Cięcie brabantów

O te tujki z pierwszego planu mi chodzi, chyba szmaragdy to są. to je też ciachaliście?
Kasik 22:25, 22 lut 2014

Nikita napisał(a)

Kasiu zaglądnęłam do ciebie, tuje po wizycie fryzjera-stylisty obejrzałam (ja jakoś nie mam odwagi moich "ciachnąć") i jeszcze zapytowuję o ten promanal (wszędzie gdzie wejdę to wszyscy pryskają) co to za "gościu" i na co on....
Miłej niedzieli życzę

Srodek owadobójczy, na przędziorka, misecznika , ochojnika. Trzeba pryskac teraz- tak piszą dziewczyny - ja też pierwszy raz będę robiła tym opryski. Wyprodukowany na bazie naturalnych składników- czyli ekologiczny. Zwalcza owady zimujące.

Taki ten gościu.

Miłej niedzieli.
Kasik 22:28, 22 lut 2014

Alisonek napisał(a)

O te tujki z pierwszego planu mi chodzi, chyba szmaragdy to są. to je też ciachaliście?

Te nie. One malutkie , Szmaragdy rosna pięknie same- nie ma potrzeby przycinania. Moje podlewał pies i musieliśmy trochę wymienić- dlatego taka różnica. Musze o nie się zatroszczyć