Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mała Eleczka

Mała Eleczka

Madzenka 21:21, 02 gru 2014

Latem? Co to jest lato?

Pssss idzie ocieplenie, aktualnie u mnie +1
bleebla 21:34, 02 gru 2014

Zrobiłam dzisiaj kilka ozdób z moją małoletnią załogą.
Świecznik (jeśli można go tak nazwać) jest niemałą konkurencją dla wieży w Pizie Ogólnie to ciężko go zrobić. Miałam za mało nerwów i taśmy klejącej Wyszło jak wyszło. Może jeszcze spróbuję ... zobaczymy.
Reszta zdjęć ze względy na wieczorne światło trochę pożółkła. Musicie wybaczyć

bleebla 21:44, 02 gru 2014

Marzena2007 napisał(a)
Latem? Co to jest lato?

Pssss idzie ocieplenie, aktualnie u mnie +1

A ja się pod kocem zwijam, ledwo co wyszłam spod niego zrobić zdjęcia dekoracji

Lato jest wtedy, gdy nie mamy na nic czasu, nie ogarniamy wszystkiego co się dzieje na ogrodowisku i nie pamiętamy co to zima
ryska 21:45, 02 gru 2014

Fajne ozdoby powychodziły a czas spędzony z pociechami- bezcenny
Ja od miesiąca robię aniołki i gwiazdki na szydełku tylko jakimś cudem zamiast przybywać to ciągle ubywa Pozdrawiam
bleebla 13:06, 03 gru 2014

ryska napisał(a)
Fajne ozdoby powychodziły a czas spędzony z pociechami- bezcenny
Ja od miesiąca robię aniołki i gwiazdki na szydełku tylko jakimś cudem zamiast przybywać to ciągle ubywa Pozdrawiam

Zajrzałam do Ciebie i nie widziałam rękodzieł. Mus zrobić zdjęcia i wystawić. Ciekawa jestem bardzo jak wyglądają zwłaszcza, że rozchodzą się jak ciepłe bułeczki
aage 15:04, 03 gru 2014

Inspiracje świąteczne mamy identyczne jakbym widziała swoje Piny
Ozdoby lepisz z ciasta czy masy solnej?
bleebla 15:29, 03 gru 2014

aage napisał(a)
Inspiracje świąteczne mamy identyczne jakbym widziała swoje Piny
Ozdoby lepisz z ciasta czy masy solnej?

Szukałam Cię na pincie ale nie mogę znaleźć

Ozdoby zrobiłam z masy solnej. Wcześniej próbowałam z suchej masy porcelanowej, ale masa ta ma nieprzyjemny zapach kleju(dodawany jest wikol), więc zrezygnowałam. Z dzieciakami wolę zrobić ozdoby z naturalnych produktów.

Sucha masa porcelanowa kusi bo jest gładsza.
Jagodaa 15:34, 03 gru 2014

bleebla napisał(a)

Lato jest wtedy, gdy nie mamy na nic czasu, nie ogarniamy wszystkiego co się dzieje na ogrodowisku i nie pamiętamy co to zima

O to lato jest, bo ja Ogrodowiska coś nie ograniam! o innych sprawach nie wspominając .
aage 15:48, 03 gru 2014

bleebla napisał(a)

Szukałam Cię na pincie ale nie mogę znaleźć

Ozdoby zrobiłam z masy solnej. Wcześniej próbowałam z suchej masy porcelanowej, ale masa ta ma nieprzyjemny zapach kleju(dodawany jest wikol), więc zrezygnowałam. Z dzieciakami wolę zrobić ozdoby z naturalnych produktów.

Sucha masa porcelanowa kusi bo jest gładsza.

Szukaj szukaj
Ja robię takie same ozdoby z gliny fajna sprawa bez zapachów.
bleebla 15:51, 03 gru 2014

Jagodaa napisał(a)

O to lato jest, bo ja Ogrodowiska coś nie ograniam! o innych sprawach nie wspominając .

Żle to ujęłam Miałam na myśli, że nie mamy czasu na nic oprócz ogrodu, bo tam cały czas kopiemy, grabimy, sadzimy, wyrywamy, przesadzamy, podlewamy, nawozimy, upiększamy, przycinamy, kosimy, wysiewamy, wąchamy, wertykulujemy, i patrzymy jak to wszytko rośnie popijając kawe Potem robimy sprawozdanie i na ogrodowisko wstawiamy, stąd zamieszanie na forum. Czy teraz to robisz?