Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Dwa ogrody

Dwa ogrody

popcorn 16:27, 22 cze 2014

Hej Mariolko, mam Eden, cudna jest, ale na tym zdjęciu w paku zupełnie inna - podobna ale wydawała mi sie ze to nie ona
I dobrze ze to nie inna róża, bo juz miejsca nie mam hihi

może znajdę gdzieś takie niskie ostróżki, cudne! Potem doczytałam ze to czosnek, cudny, zakupie na jesień (tylko nie wiem gdzie posadzę

pozdrawiam!!
karolina_nowak 22:08, 23 cze 2014

Wysiałam w kwietniu różne trawy, nie chcą się ruszyć stoją w miejscu. Jak długo czekałaś, od wysiewu zaczym wsadziłaś do gruntu. Czy stipę łączyłaś po kilka sztuk czy ona sama się rozkrzewi. U mnie po 3 miesiącach mają z 5 cm i żdżbło ma 4 piórka. Czy to normalne. Pozdrawiam
barbara_kraj... 23:52, 23 cze 2014

Mariolko, podziwiam róże i liliowce. Kwitnienie moich liliowców będzie skąpe, bo to nowe sadzonki.
Zajrzyj, zobacz jak rośnie Twoja tiarelka
popcorn 07:41, 24 cze 2014

Zagladam, prosze o nowe fotki!!
Kindzia 09:53, 24 cze 2014

A ja piękne, pełne maki podziwiam. Już kwitną, zżera mnie Dostałam nasionka, wysiałam w maju...ale u mnie jeszcze małe, nawet paków nie widać, buuu...
I lawendę masz ładną, sterczącą, grubą. Moja leży i chudzina jest...przecież nie będę wymieniać 50-ciu sztuk...

Pozdrawiam
EPODLAS 23:21, 24 cze 2014

Róża Edenka cudna. Lubię takie, trochę jak z porcelany. Liliowce zaczynają szaleć, u mnie też. Obrywasz pąki codziennie?
paniprzyroda 23:37, 24 cze 2014

Rench, rzeczywiście jednoroczne ostróżki maja podobne listki, te jednak mają być bylinką. Ciemne angielki czekają jeszcze w doniczkach, nie mam czasu w tym tygodniu, dopiero od poniedziałku zacznę coś działać.
Donia72 witam i zapraszam, zagladaj
karolina_nowak - już chyba do mnie zagladałaś pozdrawiam; stipę siałam pierwszy raz, pod koniec stycznia, po 20 maja wysadziłam do gruntu, pikowałam po kilka sztuk razem. Myślę, że powinna się rozkrzewić. W gruncie nie przyrasta tak szybko jak w doniczkach, teraz troszkę ruszyła po deszczach, może miała za sucho. Można ją dokarmić florowitem, taką uzyskałam podpowiedź Innych traw nie wysiewałam.
barbara_kraj... moje liliowce w większości też nowe sadzonki, przeważają jednak żółte i pomarańczowe kolory, a chciałabym różowe
cieszę się, że tiarelka się przyjęła
Kindzia maki to pozostałości po ich inwazji któregoś roku, pieliłam dokładnie, ale zawsze coś wzejdzie i zostawiam pojedyncze sztuki. Jakieś wysiałam w tym roku, ale chyba nie zakwitną. Z lawendą różnie bywa, czasem się pokłada niezależnie od odmiany. Moje w tym roku dopadł jakiś grzyb, już pryskałam, kilka usunęłam całkowicie. U nas małe sadzonki są po dwa złote i do końca sezonu pięknie przyrastają. Ale 50 sztuk to już cały łan
Karolino, jestem nieczasowa zupełnie i chociaż dziś parę fotek zrobiłam, to zostawiam tylko róże
Kwitnie właściwie już prawie wszystko, werbena pokazuje pączki, czosnek główkowaty już ma kolor, floksy zaczynają, jeżówki, tawułki i wiele innych, tylko perowskia i budleja w pąkach oraz hortki bukietowe. Edenka dopiero się rozkręca, ma ponad siedemdziesiąt pączków (policzyłam z czystej ciekawości) i woła o podporę.
New Dawn

Chippendale

Ascot w kolejnych pąkach

Edenka
paniprzyroda 23:48, 24 cze 2014

EPODLAS napisał(a)
Róża Edenka cudna. Lubię takie, trochę jak z porcelany.
Liliowce zaczynają szaleć, u mnie też. Obrywasz pąki codziennie?

Bożenko, sadzonki liliowców młode, to żaden problem z obrywaniem, bo kwiatków jeszcze mało. Jak jestem w nowym i nie zapomnę, to obrywam
Mnie też się Edenka podoba dziś podwiązałam niektóre pędy, bo uginają się do ziemi pod kwiatami. Wkurza mnie ten słodyszek, na każdym zdjęciu prawie go widać
mira 23:52, 24 cze 2014

Mam prośbę zrób mi sesję Ascot, chodzi mi o kształt krzaczka i kwiat no i jak długo masz i co o niej sądzisz - chodzi za mną szukam do przedogródka takiej co jedna będzie
paniprzyroda 00:09, 25 cze 2014

Miro, z największą przyjemnością, krzaczek sadziłam w ubiegłym roku. Doświadczeń więc wiele z nią nie mam. Na pewno cierpi podczas upałów i przypala jej płatki. Chyba powinna być ocieniona w południe. Kwiat dość duży, upakowany, utrzymuje się dość długo jak jest chłodniej. Kolor ciemny amarant, barwa nasycona,głęboka, pięknie pachnie, kojarzy mi sie z zapachem olejków różanych w dobrym wydaniu Tyle na szybko. Zrobię zdjęcia, ale chwilowo cierpię na brak czasu (koniec roku szk.) Postaram się jak najszybciej