Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Dwa ogrody

Dwa ogrody

Dzidka 21:43, 03 gru 2013

paniprzyroda napisał(a)
barbara_kraj... - gdybyś tutaj zerkała przypadkiem, to po lewej stronie zdjęcia poniżej niepozorne żółte kwiatostany ma właśnie druga z roślin nn

Nie dowierzam własnym oczom. Tak obłożyłaś krąg, jak ja od kilku lat planuję zrobić ze swoim.
Cudownie już jest spatynowany. Ja też tak chcę !!!!!!
AgnieszkaW 21:55, 03 gru 2013

Piękne te Twoje ogrodowe klimaty. Rabaty z białą lawendą śliczne, studnia tak "wiekowo' wygląda, super, bardzo mi się podoba u Ciebie. Pozdrowienia zostawiam
Bogdzia 22:18, 03 gru 2013

Dzidka napisał(a)

Nie dowierzam własnym oczom. Tak obłożyłaś krąg, jak ja od kilku lat planuję zrobić ze swoim.
Cudownie już jest spatynowany. Ja też tak chcę !!!!!!

Jak Dzidka się zachwyca to trudno o większe pochwały.
popcorn 22:27, 03 gru 2013

Zaglądam, pozdrawiam! Błękitne donice obłędne
paniprzyroda 21:04, 04 gru 2013

monteverde - spróbuję w przyszłym roku wyciąć wcześniej pysznogłówkę, o ile pamiętam, fioletowa po ścięciu kwitła drugi raz.
Dzidka, dziękuję za odwiedziny, miło mi, że studnia się podobała. Nie chcieliśmy jej likwidować i coś trzeba było z nią zrobić. Jest w niej pompa, którą uzupełniamy wodę w oczkach. To mniejsze oczko, daje sobie radę bez mojej pomocy:

AgnieszkaW - dziękuję, goście są mile widziani, dobrze wiedzieć, że to co pokazuję może się komuś podobać.

Bogdziu, doceniam wizyty wszystkich moich gości, niemniej było mi niezmiernie miło, że Dzidka też tu zagląda. Ja zachwycam się Jej ogrodem i podziwiam umiejętności oraz wiedzę, ale to samo muszę powiedzieć o wielu innych ogrodach i ich właścicielach na O. Buziaki.

Karolinko, fajnie, że podzielasz moje zdanie odnośnie niebieskich donic. Przedstawiam jeszcze jedną:

No to jeszcze coś w przaśnych klimatach:

paniprzyroda 21:21, 04 gru 2013

paniprzyroda 21:41, 04 gru 2013

Od godziny pada u nas pierwszy śnieg w tym roku. Zdążyłam dziś okryć ostatnie róże.
A latem było tak przyjemnie:

A to jego mama po wytarzaniu się w kocimiętce, musiałam zrezygnować z jej uprawy, bo koty miały bzika na jej punkcie, a przy okazji tratowały wszystko wokół.
AgnieszkaW 21:44, 04 gru 2013

To dziwne, bo ja mam mnóstwo kocimiętki, a moje koty wcale się w niej nie tarzają.
paniprzyroda 21:48, 04 gru 2013

Agnieszko, sama ją wysiewałam, ale to była chyba inna odmiana, bo kwitła na biało, nie na niebiesko, ale na pewno to była kocimiętka. Koty ją gryzły, żuły, śliniły się i chodziły zygzakiem. wyrwałam wszystkie roślinki. Pozdrawiam.
monteverde 21:49, 04 gru 2013

Przaśne klimaty, bardzo ładnie wyglądają u mnie po południu też popadał śnieg ale już znika