Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W moim małym ogródeczku - Dorota

W moim małym ogródeczku - Dorota

Dorota123 23:08, 12 cze 2020

Nowa12 napisał(a)
Ładne masz te podpórki do annabelek. Kupione czy zrobione? .
Dowód na to, że podpórki do roślin nie muszą być brzydkie i do ukrycia.
Podpórki są robione, tą górę kupiłam gotową, drut pocięty i dospawane. Mam jeszcze 4 podpórki na prawdę ładne robione przez syna właścicielki "przedziwnego ogrodu" Muszę je kiedyś obfocić.

Dorota123 23:15, 12 cze 2020

Ania111 napisał(a)

Dorotka ,
Sliczne masz róże ,
jakie okazy ,

a co do rozmnażania ,
umówmy się 1 lipca na pobranie sadzonek ,
zonaczymy ,
może się coś uda ukorzenić
Róż nigdy nie za wiele
Chciałabym rozmnożyć różę Garden of roses, ale nie wiem czy mi się uda. Bardziej się nastawiam na za zaszczepienie na istniejącej już u mnie, bo na prawdę nie dam rady wcisnąć ani jednej róży więcej. Mam takie miejsca w ogrodzie, gdzie urosły chwasty i nie ma możliwości dojść do nich, taki busz u mnie.

sylwia_slomc... 23:26, 12 cze 2020

Dorota123 napisał(a)
Nie spotkałam się z informacją o jednorocznych naparstnicach. Te naparstnice same mi się wysiały i przetrwały w tym gąszczu. Luis Odier kwitnie u mnie jako pierwsza, nio i ma bardzo mocny zapach. W lipcu spróbuję zaszczepić ją przy altanie na new dawn. Miło mi, że Ci się u mnie podoba

Cudny kolor ma ta ostatnia róża
Dorota123 23:26, 12 cze 2020

danuta_szwajcer napisał(a)

Cudna jest i mocno Ci kwitnie i się rozrosła U mnie dopiero zaczyna ale też trochę pąkow ma, zauważyłam, że wolniej się rozrasta od innych. Luis Oddie pięknie pachnie na cały ogród. Piękne masz te róże Pozdrawiam
SOUVENIR DU DR JAMAIN ma bardzo mocny zapach, nie skracam jej pędów. Zauważyłam, że sporo róż zyskuje na tym, że się nie skraca im pędów. U mnie Leonardo w tym roku pięknie się zapowiada, ale jeszcze w pąkach.

Luis Oddie

Mary Rose

sylwia_slomc... 23:30, 12 cze 2020

Ja tej mojej białej drobnokwiatowej w lesie w tym sezonie nie cięłam bo nie zdążyłam do niej dojść jak było za późno i jest cudny potwór Niedługo pokażę
Dorota123 23:33, 12 cze 2020

sylwia_slomczewska napisał(a)

Cudny kolor ma ta ostatnia róża
Ta róża to SOUVENIR DU DR JAMAIN, bardzo jest ładna, ale nie widoczna z daleka. Niknie wśród zieleni ten kolor i podczas dużego nasłonecznienia przypala jej płatki.

sylwia_slomc... 23:38, 12 cze 2020

Dorota123 napisał(a)
Mam bajkę o dinozaurach, om ma kilka książek, dzieli je na roślinożerne i mięsożerne, te z sawanny, i te z terenów wodnych.

Ostatnio marzył o szkle powiększającym, musiałam podnosić poszczególne kostki z lamówki, a on podglądał życie mrówek.

Moje maczki

Super jak dzieci są takie ciekawe świata Maki cudneA róże powalające urodą
Dorota123 23:39, 12 cze 2020

Ja tej mojej białej drobnokwiatowej w lesie w tym sezonie nie cięłam bo nie zdążyłam do niej dojść jak było za późno i jest cudny potwór Niedługo pokażę
Ja już widzę, które róże ciąć mocniej, a którym zostawiać długie pędy. Błędem jest zostawiać długie przyrosty róży Gemma, w przyszłym roku obetnę króciutko.

Dorota123 23:48, 12 cze 2020

Super jak dzieci są takie ciekawe świata Maki cudneA róże powalające urodą
Wnuk jest bardzo ciekawy dosłownie wszystkiego, czasem niby nie ogląda telewizji, a tam leci jakiś film przyrodniczy, a za chwilę mówi no to teraz będziemy się bawić w życie w mrowisku, albo będziemy teraz odkrywcami, to znowu bawimy się w wykopaliska i pędzelkami odkrywamy coś zagrzebane w ziemi. Z nim ciągle coś trzeba robić.
Za miłe słowa ślicznie dziękuję.

AniazUroczyska 02:21, 13 cze 2020

Istotnie, to fajne kiedy dzieci są ciekawe świata, a my chcemy i możemy im ten świat objaśniać. Chociaż najczęściej, to nie jest wcale łatwe! Pamiętam pytanie mojego syna: W którym roku odbyła się ostatnia bitwa , w której brali udział rycerze? No, nie umiałam odpowiedzieć Moje wnuki( bliźniaki 3,5 roku) też ciekawe świata, aktualnie , fascynują się poznawaniem świata robali i wszystko chcą badać, biorąc do ręki
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies