Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W moim małym ogródeczku - Dorota

W moim małym ogródeczku - Dorota

Dorota123 12:28, 23 paź 2020

Basieksp napisał(a)
Wnusio prawdziwy wojownik super eszewerie już podziwiałam, tak mi się podobają, że kupiłam sobie takie maleństwa
Wnuk ma zapędy na przywódcę, zawsze śmieszyła mnie jego stanowczość.
Eszewerie urosną, ale nie zrażaj się tym jak będą marnieć w zimie. Wiosną szybko się zregenerują.

Dorota123 12:39, 23 paź 2020

ElzbietaFranka napisał(a)
Piękne głowy kapuściane spróbuję w przyszłym roku.
Dzięki za przepis na myszy i nornice.

Poza tym babcia Dorotka zwariowała Wielki Apacz Geronimo się w niej odezwał Ha ha ha
Elu my w indiańskie zabawy od dawna się bawimy,
tylko w sklepach są bardzo kolorowo pomalowane pióra i mnie ten co kupiłam ciągle się nie podobał.
Już w ubiegłym roku miałam się zabrać za ten nowy, ale jakoś weny nie miałam. Ten zrobiłam w dwa wieczory.

Przesyłka przyszła roślinki zapakowane wzorcowo, ani grudka ziemi nie wyleciała z doniczek. Firma godna polecenia.

Dorota123 12:49, 23 paź 2020

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Dorotko podziwiam Cię jako babcię Kapusty rewelka. Ja kupuję co roku ale w przyszłym chyba wysieję bo chciałabym ich więcej. Ogród zachwyca
Wnuk lubi do mnie przyjeżdżać i mówi, że tylko ze mną może się wybawić. Rodzice mają dla niego teraz mniej czasu, ma rocznego braciszka, a maluch wspina się gdzie się da i nie odczuwa przed niczym strachu. Syn wykańcza budynek gospodarczy, więc jak tylko zaproponuję, że wezmę go do siebie to moment i jest gotowy do wyjazdu. Młodszy wnuk jest oczkiem w głowie dziadka.
Kapusty zajmują sporo miejsca, a dekoracyjne są dopiero jesienią. Przemyśl to, chyba, że wysiejesz poza ogrodem, a później je przesadzisz.

Za miłe słowa ślicznie dziękuję.

Dorota123 12:56, 23 paź 2020

Ewa777 napisał(a)
Dorotko, cały czas mnie zaskakujesz Robisz wspaniałe dekoracje - nie dziwię się, że telewizja odezwała się do Ciebie. Na pewno przygotujesz coś ciekawego i wyjątkowego Pióropusz rewelacyjny
Ewo aż się boję, że nie sprostam Waszym oczekiwaniom. Ja robię takie swoje dekoracje, nie mam żadnych kursów i nigdy nie wiem co z tego wyjdzie. Dziękuję w wiarę we mnie, już nie raz zauważyłam, że ludzie bardziej wierzą w moje możliwości niż ja sama.

Dorota123 12:59, 23 paź 2020

BASIA8 napisał(a)
Hej Dorotko. Piękności ten Twój Wnus
Dziękuję On od małego jest bardzo poważnym i rozważnym dzieckiem.

Dorota123 13:01, 23 paź 2020

Ania111 napisał(a)
Dorotka ,
A te kapustki to skąd masz ?
U mnie nigdzie widziałam
to się sieje ???
Wiosną kupiłam nasionka, urosły w warzywniku.

Dorota123 13:05, 23 paź 2020

GorAna napisał(a)
Ukłony dla wodza (wodzini) Siuksów
Zdolniacha jesteś
Podziwiam piękne kapustki. Szkoda, że jednoroczne.
Aniu dzieci nie znoszą nudy, więc czasem jesteśmy Indianami, czasem piratami, a czasem pogromcami dinozaurów.

Basieksp 15:21, 23 paź 2020

Fajnie, że piszesz o tych kapustach , bo też już chciałam je siać wiosną na rabatach, ale pójdę za Twoją radą i posieję je gdzieś z boku a później przesadzę
JoannA 19:54, 23 paź 2020

Pięknie się ogród prezentuje i wogóle nie widać oznak jesieni. Soczysta zieleń, piękne kwitnące dalie i róże.
Dekoracje jak zawsze pierwsza klasa.
I podziwiam Cię super babciu za pomysły na zabawy z wnuczkiem.
Pozdrawiam
kasiek 19:56, 23 paź 2020

czarodziejskie ozdoby
Super te kapusty, też wzielam na balkon, obłędnie sie prezentuja