Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W moim małym ogródeczku - Dorota

W moim małym ogródeczku - Dorota

Dorota123 20:31, 15 paź 2020

ElzbietaFranka napisał(a)
A co Dorotka zamawiałas? Ja to chyba jeszcze raz zamówię. Oni od poniedziałku wysyłają jutro czwartek to dojdzie chciałam jeszcze trawy. Fajne babki tam zarządzający dzwonią do mnie jakieś punkty mam do odebrania. Zawsze im mówię,jak coś będzie nie tak to im odeśle fot narobię i wyśle w świat. Śmieją się i mówią, że je terroryzuje. Wysyłają ładne sadzonki więc jestem zadowolona.
Trawy bo wiosna trawy nie wyrośnięte teraz mają jeszcze liście nie przycięte.

Ta Larisa jakaś duża u ciebie nie przycinasz jej? Wg opisów to ma 80 cm wzwyż u ciebie widać, że wysoka.
Przeczytałam p tym kulkowanie muszę wypróbować na różach wiosna.

Wiem że nie możesz, moja Mają opieki bezalkoholowe pije i zadowolona.
Chyba do strachliwych nie należysz.

Pozdrawiam
Ja chyba zamówiłam te rośliny, ale nie zapisałam sobie tego nigdzie , a na ich stronie nie mogę nigdzie znaleźć tego zamówienia. Wiesz może jak podglądnąć co zamówiłam?
Kocimiętka Faassena 'Purrsian Blue' Nepeta faassenii Cena: 7,99 zł x2

Hakonechloa smukła 'Aureola' Hakonechloa macra Cena: 14,99 zł

Hakonechloa smukła 'All Gold' Hakonechloa macra Cena: 15,49 zł

Bylica Schmidta 'Nana' Artemisia Schmidtiana Cena: 6,99 zł

Chyba jeszcze do nich zadzwonię i zamówię rojniki gipsówkę i zatrwian.

Larisę można wedle swojego uznania kształtować. Mnie właśnie taki pokrój odpowiada. Ona po pierwszym kwitnieniu była przycięta na około 40 cm i na około metr urosła do jesieni.
Dorota123 20:33, 15 paź 2020

Alicja169 napisał(a)
Jakie piękne i pomysłowe dekoracje!!Super zdolna jesteś Dorotko

Przeczytałam u Ciebie o stosowaniu skórek z bananów do podlewania roślin - u mnie stosowałam zakopywanie skórek bezpośrednio pod roślinami, ale zrezygnowałam bo stały się przyczyną powstania wielu kopców mrówek potem walczyłam z mrówkami, które niszczyły mi rośliny
Pozdrawiam - daj znać o nagraniu.
Dziękuję Alicjo, miło, że do mnie wpadłaś.
Dorota123 20:36, 15 paź 2020

malgorzata_szewczyk napisał(a)

To ta sama sprawczyni programu świątecznego co u mnie Dorotko ekipa jest przesympatyczna nie stresuj się wcale
Dziękuję za dodanie otuchy, rozmawiałam z panią Kingą przez telefon. Rozmowa była bardzo lekka, bez napinki. Ważne dla mnie jest złapanie kontaktu z osobą z którą rozmawiam, a z nią dobrze mi się rozmawiało.
Dorota123 20:39, 15 paź 2020

oliwka napisał(a)
Dorotko pukam do twojego ogródka i nie mogę nadziwić się nowościom! Niezwykle pomysłowa i dekoracyjna kula z pestek wygląda bardzo naturalnie i ładnie.

Ale najbradziej urzekła mnie ta larisa u góry, nie byłam pewna czy przypadkiem nie pokazujesz komuś zdjec z lata Taka delikatna piękność i te rozchodniki !!!! kolorystycznie pieknie współgrają.
Moim tegorocznym odkryciem są astry, nidgy ich nie lubiłam, ale widuję je coraz częściej w dużych grupach i powoli przekonuję się do nich.

Trzymam kciuki za nagranie. Żeby nic wam nie przeszkodziło i zebyś była zadowolona z efektów. Na pewno twoje pomysłowe dekoracje zachwycą i prowadzących i tych, którzy zobacza twój ogródek w tv
Dziękuję za miłe słowa o moim ogrodzie i dekoracjach. Larisa nadal pięknie kwitnie, ale te ulewne deszcze na pewno jej zaszkodzą.
Chcesz uprawiać astry na tarasie?
Dorota123 20:42, 15 paź 2020

Rumianka napisał(a)

Doris, dopiero wczoraj wróciłam z wyjazdu wiosenno-letniego...wybyczyłam się na działce za wszystkie czasy...Twoje dekoracje tak mnie zachwyciły, że postawiły mnie w stan "odrętwienia emocjonalnego". Zachwyt sięgnął zenitu...pokazujesz cudowności wykonane z najzwyklejszych tworów natury...Trzeba to naprawdę umieć, a Ty masz te łapki tak zdolne, że wyczarowują cuda...a głowę to też masz nie od parady...Tak trzymaj...
Miło mi, że podczas wypoczynku odwiedziłaś mój wątek i na dodatek spodobało Ci się to co robię. Lubię zrobić coś z niczego.
basia3012 00:13, 16 paź 2020

Dorota123 napisał(a)
Tak jak pisałam w budynku gospodarczym mam pomieszczenie tylko dla siebie. To taka niby kuchnia letnia, ale w tym roku w lecie mało tam gotowałam. Tam i na strychu nad domem trzymam wszystkie przydasie.

Dla Ciebie mój nowy wianuszek z uschniętych i zaschniętych kwiatuszków storczyków z dodatkiem ostróżek.

Jaki piękny, delikatny wianuszek. Jak zwykle, dekoracje przepiękne.
Już nie mogę się doczekać tego programu. Obym nie przegapiła.
Dorotko, będzie dobrze. Zobaczysz.
KasiaBawaria 09:25, 19 paź 2020

Dorotko, zwolnil mi sie podporka pod rosliny pnace, taka na rynne. Mysle moze o jakies zdrowej rozy, ktora tak do 2 metrow dorasta i moglaby przy plocie przy takiej podporce rosnac.Jakas bys mi polecila?
popcorn 10:13, 19 paź 2020

Zaglądam, zachwycam się, pozdrawiam!
basia3012 20:49, 19 paź 2020

Dorotko, miałaś nosa z tą lilią bordową u mnie. Chyba odnalazłam co to za jedna. I faktycznie napisane w opisie, że zimuje tylko pod okryciem. Jak myślisz, czy to znaczy, że na bank nie przezimuje czy faktycznie wystarczy nakryć te miejsca gdzie one rosną?
Dorota123 09:49, 20 paź 2020

basia3012 napisał(a)

Jaki piękny, delikatny wianuszek. Jak zwykle, dekoracje przepiękne.
Już nie mogę się doczekać tego programu. Obym nie przegapiła.
Dorotko, będzie dobrze. Zobaczysz.
Mam nadzieję, że jakoś to przetrwam.
Basiu może Cię zainspiruję, właśnie zrobiłam dla wnuka pióropusz, amulet i ozdobę na wigwam indiański, który kiedyś sama uszyłam. Jeszcze mu nie pokazałam, ale wkrótce będziemy się świetnie bawić. Poprzedni , który kupiłam był tak kolorowo pomalowany, że aż drażnił oczy.

Moje Eszewerie marnieją w domu, już zaczynają żółknąć. Tak jest co rok, a wiosną to wyglądają tak.

Jeszcze wczoraj wyniosłam je na schody, jak będzie ciepło to znów je wyniosę.