Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W moim małym ogródeczku - Dorota

W moim małym ogródeczku - Dorota

KasiaBawaria 17:27, 18 lis 2020

U mnie juz oprocz roz nic nie kwitnie, mroz wszystko zmrozil
Rumianka 18:47, 18 lis 2020

Doris, nie dość, że ogród dopieszczony i dopięty na ostatni guzik, to jeszcze wszelkiego rodzaju dekoracje - cudowności...a wnusio, to lepszej Babci nie mógł sobie wymarzyć...Z pewnością będzie te zabawy pamiętał przez całe życie, a i opowie o nich swoim dzieciom i wnukom...Tylko pozazdrościć wyobraźni...
Dorota123 19:30, 18 lis 2020

ElzbietaFranka napisał(a)
Miałam wczoraj napisac, ale właścicielki tak długo nie było.

Alba.... Ma ładne roślinki może nie są duże,ale zawsze dobrze ukorzenione i dobrze się przyjmują.
Jeżeli chodzi o przesyłkę i opakowanie to nie ma lepszej szkółki bylinowej.
To prawda ani jedna grudka ziemi a te patyki bambusowe aby się nic nie przesuwalo to bardzo dobry pomysł. U mnie jeszcze były w poziomie bo więcej donic w paczce.

Dorotka u mnie też dużo czeka na wiosnę do posadzenia. Oby tylko normalnie i zdrowo było.

Jeszcze wracam.
Dorotka zasiałam w zeszłym roku niezapominajki poflancowalam a w tym roku mam je na każdej rabacie. Wiosna usunę bo wszędzie je widzę. Stokrotki też za mną chodzą, w przyszłym roku posadzę.

Pozdrawiam
Elu poprzenoś nawet teraz niezapominajki w pobliże oczka wodnego, będą wiosną cieszyć i naturalnie wyglądać. Lamówki z niezapominajek też świetnie wyglądają, a i w lasku też będą pięknie i naturalnie się prezentować. Przy floksach szydlastych też będą fajnie współgrać. Szkoda zmarnować, ale to fakt raz wprowadzone do ogrodu, zostają na lata. Ja wysiałm w tym roku, ale nie wzeszła ani jedna sadzonka, mam tylko te samosiejki z przed kilku lat.
Pozdrawiam

anpi 19:32, 18 lis 2020

Dorotko różyczki listopadowe piękne! Też dzisiaj obcykałam ostatnie kwitnienia, ale nie wiem czy zdążę dziś wstawić, bo jeszcze pracuję. Macham w przerwie!: D
Dorota123 19:35, 18 lis 2020

KasiaBawaria napisał(a)
U mnie juz oprocz roz nic nie kwitnie, mroz wszystko zmrozil
U mnie nic nie zmrożone, nawet samosiejki nagietków kwitną.

Dorota123 19:39, 18 lis 2020

Rumianka napisał(a)
Doris, nie dość, że ogród dopieszczony i dopięty na ostatni guzik, to jeszcze wszelkiego rodzaju dekoracje - cudowności...a wnusio, to lepszej Babci nie mógł sobie wymarzyć...Z pewnością będzie te zabawy pamiętał przez całe życie, a i opowie o nich swoim dzieciom i wnukom...Tylko pozazdrościć wyobraźni...
Dziękuję za tyle miłych słów. Mam nadzieję, że wnuk będzie pamiętał nasze zabawy, na wszelki wypadek robię zdjęcia i wywołuję dla niego.

Dorota123 19:44, 18 lis 2020

anpi napisał(a)
Dorotko różyczki listopadowe piękne! Też dzisiaj obcykałam ostatnie kwitnienia, ale nie wiem czy zdążę dziś wstawić, bo jeszcze pracuję. Macham w przerwie!: D
O tej porze każdy kwiatek cieszy, ale lubię też takie typowo jesienne rabaty z nieobciętymi jeżówkami i z rozczochranymi trawami.

KasiaBawaria 17:44, 20 lis 2020

Ach te twoje dekoracje-bardzo mi sie domki spodobaly w domu mam mnostwo domkow
Dorota123 17:57, 21 lis 2020

Kasiu te domki z krokwi ostatnio odświeżałam farbami, ale jeszcze nie obfocone. Mam jeszcze kilka porcelanowych i ze sklejki. Dziś na tapecie ptaszory.

anpi 18:08, 21 lis 2020

Dorotko, te listki kleiłaś do styropianowego stożka na patyku?
Cała ptasia dekoracja świetna.