Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W moim małym ogródeczku - Dorota

W moim małym ogródeczku - Dorota

anabuko1 12:36, 14 cze 2021

Dorota123 napisał(a)
Dziękuję To jest złocień różowy - bylina.
Irenko może kup materiał i obłóż nim tą leżankę dookoła i ręcznie zszyj na boku. Później przesuń szew pod spód. W ten sposób wzmocnisz to co zostało i będzie można poleżeć jeszcze.

No brawo, prześliczne piwonie.
Ja mam kilka jeszcze młodych i małych. Nawet nie wszystkie jeszcze mi zakwitną w tym roku
Róże też już ci ładnie kwitną
Ja jeszcze czekam
basia3012 23:45, 14 cze 2021

Dorotko, pięknie u Ciebie jak zawsze. Zachwycają też dekoracje, okno z lustrem szczególnie. Cudnie.
ElzbietaFranka 16:08, 17 cze 2021

SlonecznyOgrod napisał(a)
Dorotka u ciebie jak zwykle kolorowo, pięknie i na bogato

Pisałaś o Powojniku Montana Elizabeth , ja miałam dwa i po tej ostatniej mroźnej zimie zmarzły jeden całkiem drugi nisko odbił, ale już bez kwiatów w tym roku. One z definicji są zmarzlakami, wszystkie Montana , ale u Was kwitną i nie pomarzły więc ja jestem tylko złym wyjątkiem

A ja jeszcze czekam na kwitnienie mojej Montany ma paczki kwiatowe.
Też krzyżyk postawiłam na nim s on odbił gdzieś miesiąc temu i rośnie jak szalony ma ok 2 metrów wysokości. Nie pokazuje bo rośnie przy róży posadziłam go na jej plecach.

Dorotko kulkowanie to zbawienie na piękne kwitnienie.
Nie wiem jak się nazywa ta jasno pomarańczowa róża u mnie też już kwitnie. Chciałam ją zakulkiwac ale bardzo przymarzły więc krzak rośnie od 10 cm.
Za to Rapsody zakulkowalam i piękne gałązki z kwiatami wypuściła.
Dorota123 20:33, 17 cze 2021

hankaandrus_44 napisał(a)
Też pnące kulkuję do poziomu, a po przekwitnięciu, ten badyl usuwam, bo w przyszłym sezonie najwyżej do połowy będzie do akceptacji. A do jesieni następny wyskoczy, który kulkować znów trzeba będzie.
Moja drugi rok jest w ten sposób zakulkowana i tak sobie rośnie. Trzy lata temu kwiaty miała nad dachem altany. Nawet pocieszyć się nimi nie było jak. Końcówka zakulkowanego pędu przysypana jest ziemią, ciekawe czy się ukorzeniła?

Dorota123 20:40, 17 cze 2021

Nowa12 napisał(a)
Ale ci ładnie już róże kwitną. Też czekam na ten moment bo trochę on potrwa i to jest na plus róż . Ładna ta ostatnia. Bardzo ciekawy kolor.
Dziękuję, róże zaczynają się rozkręcać, ale suszę mam okropną. Co dzień latam z wężem i podlewam co się da, ale u mnie wszystko spragnione wody, jeszcze warzywnik też podlewam.

Dorota123 20:50, 17 cze 2021

Milka napisał(a)
Dzięki za podpowiedź.
Fotki obejrzałam, jednak mimo perypetii pogodowych, wszystko kwitnie i to jak.
Ten złocień piękniś
Wiosna była zimna i dość mokra, co u nas jest rzadkością. Rośliny miały bardzo dobry start. Wystarczyło tydzień ciepła i trawnik mam już suchy. Rabaty podlewam to kipią od roślin.

Dorota123 20:56, 17 cze 2021

KasiaBawaria napisał(a)

Pewnie pytalam, ale jaka to odmiana?Cudny kolor.
Róża o którą pytasz to Leander.

Chippendale

Charles Austin

Dorota123 21:02, 17 cze 2021

SlonecznyOgrod napisał(a)
Przyjemnie u Ciebie pod altanką
Róże zaczynają czarować
Tu za domem mamy ciszę przerywaną śpiewem ptaków gnieżdżących się w wysokich świerkach. No i jest tu cień tak potrzebny w upały.

Dorota123 21:35, 17 cze 2021

anabuko1 napisał(a)

No brawo, prześliczne piwonie.
Ja mam kilka jeszcze młodych i małych. Nawet nie wszystkie jeszcze mi zakwitną w tym roku
Róże też już ci ładnie kwitną
Ja jeszcze czekam
Też mam kilka nowych piwonii, które nie będą kwitły w tym roku. Musimy poczekać do przyszłej wiosny, może wtedy zakwitną. Różyczki ładnie mi już kwitną co prawda nie wszystkie, ale już wabią swoją urodą.

Dorota123 21:41, 17 cze 2021

basia3012 napisał(a)
Dorotko, pięknie u Ciebie jak zawsze. Zachwycają też dekoracje, okno z lustrem szczególnie. Cudnie.
Dziękuję, chyba to nie jest docelowe miejsce tego okna, ale na razie nie mam na niego pomysłu.