Dorotko róże u Ciebie piękne ogród zielony jak zaczarowany powiedz mi co to za kffiatki na pierwszym zdjęciu w tym wianuszku różowe niskie ????? Różowa róza mnie powaliła Pozdrówka ślę w ten gorący dzień
Piękne roze. Mnie szczególnie podobają sie te z duża ilością drobniejszych kwiatów bardziej niż królowe z dużymi ale mniej licznymi. Piękna relacja z ogrodu Vivy... Ze tez nie udało mi sie wprosić
Myślę, że chodzi Ci o goździki. Ładnie i długo kwitną, sama je rozmnożyłam dwa lata temu. Po prostu urwałam kilka gałązek we wrześniu i tam powtykałam co dzień zraszałam je polewaczką z sitkiem. W tym roku planuję tak odmłodzić czerwone goździki. ten biały też jest ukorzeniony przezemnie.
Ta różowa róża to pomyłka szkółkarza, tym razem na moją korzyść, bo ja też się nią zachwycam.
U mnie straszna susza, podlewam tylko rośliny na rabatach obawiam się żebym nie wypompowała wszystkiej wody ze studni, tak jak to zrobiłam w ubiegłym roku. Za miłe słowa dziękuję.