Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W moim małym ogródeczku - Dorota

W moim małym ogródeczku - Dorota

Dorota123 07:15, 30 cze 2016

Rench napisał(a)
O mamciu,ale sucho,nic nie podlewasz?
Ale róże piękne

Podlewam ogródek rano przed pracą i wieczorem, dlatego rabaty z roślinami jeszcze żyją, ale muszę poprzerabiać rabaty. Chyba nastawię się bardziej na lawendy, bo one wytrzymują na suchych piaskach. Tam gdzie są uschnięte liliowce przesadzę bukszpany, one jak już się przyjmią to sobie u mnie radzą bez pomocy.
Dorota123 18:39, 30 cze 2016

Zaczynają swój pokaz delikatne Anabelki. Upał taki, że się nie chce wyjść do altany.

mirkaka 18:43, 30 cze 2016

Pięknie wszystko tylko szkoda że trawnik taki przesuszony, nie wiem czy Ci odbije, czy go chwasty nie zdominują. Ja przesuszyłam dość silnie trawnik w jednym miejscu w zeszłym roku, dopiero w tym po silnym podlewaniu i nawożeniu poprawił się w tym miejscu.
Dorota123 18:45, 30 cze 2016

Dorota123 18:51, 30 cze 2016

mirkaka napisał(a)
Pięknie wszystko tylko szkoda że trawnik taki przesuszony, nie wiem czy Ci odbije, czy go chwasty nie zdominują. Ja przesuszyłam dość silnie trawnik w jednym miejscu w zeszłym roku, dopiero w tym po silnym podlewaniu i nawożeniu poprawił się w tym miejscu.

Mam wybór, albo ratuję rabaty z kwiatami, albo trawnik, czyli brak wyboru.

anna_g 19:10, 30 cze 2016

Jakie śliczne te róże i jeżówki... Faktycznie Ci się daje susza we znaki. I tak dobrze jeszcze że masz studnie chociaż przy braku deszczu to i z tym może byc różnie. A to dopiero początek lata... Nic nie poradzisz ale jednak żal. Życzę Ci deszczyku pozdrawiam
Ivvvona 20:39, 30 cze 2016

Susza daje się we znaki u wszystkich, strat współczuję. U nas właśnie przeszła burza i popadało, może dotrze i do Ciebie.
Mathildis 21:57, 30 cze 2016

Dorota123 napisał(a)

Podlewam ogródek rano przed pracą i wieczorem, dlatego rabaty z roślinami jeszcze żyją, ale muszę poprzerabiać rabaty. Chyba nastawię się bardziej na lawendy, bo one wytrzymują na suchych piaskach. Tam gdzie są uschnięte liliowce przesadzę bukszpany, one jak już się przyjmią to sobie u mnie radzą bez pomocy.

Ja rownież coraz cześciej stawiam na rośliny które "sobie radzą"... Przy moim areale naprawdę mam dość walczenia o kolejne rośliny. Może ogród będzie mniej spektakularny ale będę miała wreszcie czas by się nim cieszyć a nie walczyć o dobry wygląd wymagających raz roślin. Ot, Piaski...
Piękne masz róże...
Bogdzia 23:09, 30 cze 2016

Dorota123 napisał(a)

Mam wybór, albo ratuję rabaty z kwiatami, albo trawnik, czyli brak wyboru.

To samo u mnie , zawsze poświęcam trawnik wiec w tym roku sialismy połowę, dobrze ze choc teraz nie wysechł. U mnie wieczorkiem troche popadało ok 3l na m2 fajnie bo nie zdążyłam wszystkiego podlac.
bozga 23:15, 30 cze 2016

Gdybym miała wybierać rabaty czy trawnik to oczywiście poświęciłabym trawnik ( tak było w zeszłym roku). Na szczęście w tym roku deszcz mnie nie omija
A fotki jak zwykle piękne