Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W moim małym ogródeczku - Dorota

W moim małym ogródeczku - Dorota

Imienniczka 20:20, 06 lip 2016

Piękne liliowce
Nallar 20:48, 06 lip 2016

Zdjęcia robisz śliczne, ale masz też co fotografować
Suszy współczuję, u mnie pada już drugi dzień
Lilie i liliowce które pokazujesz mają śliczne kolory, ten którego dostałam od Ciebie jeszcze nie kwitnie, ciągle na niego czekam.

Wspominałaś u mnie w wątku że udało Ci się ukorzenić Wanilkę, muszę Ci pogratulować, mnie to się nigdy nie udało a próby podejmuję każdego roku.
Ivvvona 21:07, 06 lip 2016

Śliczne liliowce, warto je ratować. Ja przekonałam się do liliowców dopiero po lekturze ogrodowiska, wcześniej nie miałam pojęcia ile jest pięknych odmian.
Dorota123 21:12, 07 lip 2016

Bogdzia napisał(a)
Dorotko liliowce masz sliczne , moje zaatakowała jakas mucha , pąki puchną i nie rozwijaja sie , musze w przyszłym roku z nią powalczyc bo teraz juz za późno.Podziwiam tez rosliny towarzyszace, fajnie dobrane. Ozdoby kiedys widziałam ale juz zapomniałam ze to u Ciebie było, zdolny chłopak.

Na szczęście oprócz suszy nic więcej mnie nie gnębi. Nie mam plagi ślimaków, ani wrednych much, pewnie i do mnie przywędrują kiedyś - chociaż mam nadzieję, że nie.
Dla Ciebie mój kolejne moje duety.

Dorota123 21:26, 07 lip 2016

danuta_szwajcer napisał(a)
Liliowce masz śliczne tak jak i lilie no i te podpórki mnie zachwyciły:0 Pozdrawiam

Bardzo mi miło, że Ci się moje lilie spodobały. Przecież to do Ciebie się chodzi oglądać lilie. Z podpórek jestem zadowolona, są stabilne i łatwo się je wbija w ziemię. Nie to co z marketów.

-
Mroczny zakątek z domkiem, którego zawsze szuka mój wnuczek. Domek ma stać na studni, a nie pod krzakami. Zawsze go z tamtąd wywlecze i zaniesie na studnię.

Dorota123 21:40, 07 lip 2016

Imienniczka napisał(a)
Piękne liliowce

Skoro się podobają no to wrzucę jeszcze kilka ujęć. Myślę, że w przyszłym roku fajnie będzie wyglądało to połączenie jeżówek z burgundowym liliowcem, tylko muszą się troszkę roślinki rozrosnąć.

Dorota123 21:50, 07 lip 2016

Nallar napisał(a)
Zdjęcia robisz śliczne, ale masz też co fotografować
Suszy współczuję, u mnie pada już drugi dzień
Lilie i liliowce które pokazujesz mają śliczne kolory, ten którego dostałam od Ciebie jeszcze nie kwitnie, ciągle na niego czekam.

Wspominałaś u mnie w wątku że udało Ci się ukorzenić Wanilkę, muszę Ci pogratulować, mnie to się nigdy nie udało a próby podejmuję każdego roku.

Co roku ukorzenia mi się kilka sztuk wanilek, pod świerkami, a między rh mam już posadzone hortki co metr. Nawet nie wiem ile już mam wszystkich. Nie jest to z pewnością Hortensjada, ale to z tamtego wątku zrodziło się moje upodobanie do hortensji.

Za miłe słowa dziękuję, a gdyby u mnie padało drugi dzień, to bardzo bym się ucieszyła.
Dorota123 22:00, 07 lip 2016

Ivvvona napisał(a)
Śliczne liliowce, warto je ratować. Ja przekonałam się do liliowców dopiero po lekturze ogrodowiska, wcześniej nie miałam pojęcia ile jest pięknych odmian.

Zanim wsiąkłam w Ogrodowisko nie miałam pojęcia, że jest tyle różnych odmian roślin. Podobało mi się to co miałam, a były to cynie, które nadal lubię, śmierdziuchy i czasem astry. Gusta się zmieniają, a człowiek więcej od siebie wymaga.

makkasia 11:50, 08 lip 2016

Świetne zestawienia roślin, piękne zdjecia, pięknego ogrodu czego chcieć więcej ? ...więcej zdjęć
makkasia 11:59, 08 lip 2016

Zanim ja wsiąkłam w Ogrodowisko lubiłam Makowo i byłam z niego zadowolona, teraz lubię Makowo dalej ale z tym zadowoleniem to już nie zawsze A przecież wszystkie rabaty zostały przebudowane i dalej mam duuuży niedosyt, może tak juz zawsze będzie i trzeba się pogodzić z tym gonieniem króliczka... prawdopodobnie o to chodzi