Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W moim małym ogródeczku - Dorota

W moim małym ogródeczku - Dorota

Rumianka 22:11, 27 sty 2018

Dorota123 napisał(a)
Może ktoś z zaglądających ma pomysł jak te butelkowe kwiaty przymocować do drutów, które służą jako podpórka do kwiatków. Każdy pomysł mile widziany.
Dwa dni temu widziałam identyczne kwiaty (tylko wystylizowane na maki) w programie "Pokochaj swój ogród" Allana Titchmarsa na Domo+...W środku kwiatka przewiercona dziurka na wprowadzenie drutu z wyprostowanego wieszaka...ot i cała filozofia...będę próbować...ale Dorotko, może zdradź to wykonanie krok po kroku...
mirkaka 07:11, 28 sty 2018

Dorotko, przepiękną wizytówkę stworzyłaś, pięknie opowiadasz swoją historię ogrodową, masz wiele talentów
Kwiatki z butelek b ciekawe, też czekam na opis jak to robiłaś
11:42, 28 sty 2018
Dorota123 napisał(a)
Bukiety dla wszystkich, którzy byli u mnie no i zostawili jakiś ślad. pozdrawiam wszystkich.

Kwiaty oczywiście z mojego ogródka.

Dorotko dziękuję za bukiet.Zawsze ślad zostawię jak jestem u Ciebie.To ważne bo wstawiasz śliczne zdjęcia ale wpierw jest sesja przecudnych kwiatów,roślin,ozdób,opisujesz wszystko pięknie.Na pewno sporo czasu poświęcasz by tak niesamowicie przedstawić swój ogród.I ja to doceniam.
11:45, 28 sty 2018
Kwiaty z butelek też bardzo pomysłowe.Jesteś megakreatywna Stale czymś zaskakujesz.Bukiety przewspaniałe.Ogród masz pachnący i mnóstwo kwiatów.I zwróciłam uwagę na wazoniki.
Dorota123 20:49, 28 sty 2018

Bogdzia napisał(a)
Dorotko na bukiety systematycznie zaglądałam, wszystkie piekne ale ten z makami moje marzenie -przecudny.Kwiaty z butelek , nigdy bym na to nie wpadła , wyglądaja jak ze szkła.
Maki wyrosły w moim ogródku, same się wysiewają, nawet ograniczam ich liczebność. Zrywam do bukietu i wyrywam, żeby za bardzo się nie rozsiewały. Kiedyś zapisałam sobie w inspiracjach właśnie takie kwiaty z plastiku. Długo czekały na realizację, są jeszcze nie dopracowane. Klejenie klejem na gorąco nie bardzo się sprawdza muszę pomyśleć nad innym rozwiązaniem.
Dorota123 20:54, 28 sty 2018

Rumianka napisał(a)
Dwa dni temu widziałam identyczne kwiaty (tylko wystylizowane na maki) w programie "Pokochaj swój ogród" Allana Titchmarsa na Domo+...W środku kwiatka przewiercona dziurka na wprowadzenie drutu z wyprostowanego wieszaka...ot i cała filozofia...będę próbować...ale Dorotko, może zdradź to wykonanie krok po kroku...
Szkoda, że nie mam tego programu, nie bardzo sobie wyobrażam ten wyprostowany wieszak. Ten drut musi być jakoś zakończony, żeby kwiatek się nie zsunął. Ja chcę go umiejscowić na grubym drucie żebrowanym, ale chyba mi się to nie uda.
Postaram się jutro pokazać jak robię taki kwiatek, mam jeszcze jedną butelkę po wodzie mineralnej.
Dorota123 20:56, 28 sty 2018

mirkaka napisał(a)
Dorotko, przepiękną wizytówkę stworzyłaś, pięknie opowiadasz swoją historię ogrodową, masz wiele talentów
Kwiatki z butelek b ciekawe, też czekam na opis jak to robiłaś
Dziękuję i mobilizuję Ciebie do założenia swojej wizytówki.
Jutro zrobię nowy kwiatek i pokażę na zdjęciach.
Rumianka 21:01, 28 sty 2018

Dorota123 napisał(a)
Szkoda, że nie mam tego programu, nie bardzo sobie wyobrażam ten wyprostowany wieszak. Ten drut musi być jakoś zakończony, żeby kwiatek się nie zsunął. Ja chcę go umiejscowić na grubym drucie żebrowanym, ale chyba mi się to nie uda.
Postaram się jutro pokazać jak robię taki kwiatek, mam jeszcze jedną butelkę po wodzie mineralnej.
Doris, tu chodzi o druciany wieszak...
Dorota123 21:09, 28 sty 2018

Kaska napisał(a)

Dorotko dziękuję za bukiet.Zawsze ślad zostawię jak jestem u Ciebie.To ważne bo wstawiasz śliczne zdjęcia ale wpierw jest sesja przecudnych kwiatów,roślin,ozdób,opisujesz wszystko pięknie.Na pewno sporo czasu poświęcasz by tak niesamowicie przedstawić swój ogród.I ja to doceniam.
Widzę, że mnie przejrzałaś Ogródek to dość pracochłonne i kosztowne hobby. Ciągle pojawiają się nowe rośliny i wszystkie chciało by się mieć, a gdy już jest biegam z nią po całym ogródku żeby ją dobrze wpasować do innych roślin. Zazwyczaj nowa roślinka trafia na tak zwany przetrwalnik, bo brak miejsca. No i ona tak sobie czeka zadołowana razem z doniczką w cieniu, aż jakaś uschnie i wtedy może zająć jej miejsce. Dodam, że świadomie i z rozmysłem nie pozwalam uschnąć żadnej roślinie. Czasem długo nowa roślina czeka, a czasem po prostu wciskam ją w gęsto obsadzoną rabatę i mówię jej "szansę masz, więc sobie radź"
Za miłe słowa bardzo dziękuję.
Dorota123 21:14, 28 sty 2018

Rumianka napisał(a)
Doris, tu chodzi o druciany wieszak...
Wiem, zrozumiałam. Tak sobie myślę, że na tym drucianym wieszaku to tylko dekoracja, a ja chcę zabezpieczyć końcówki grubych drutów, żeby w sezonie nie wybić sobie oka, lub w inny sposób się nie uszkodzić. Takich drutów podpórek mam sporo i nie zawsze pamiętam gdzie były wbite. Jak wszystko jest wyrośnięte to tych drutów nie widać i o wypadek nie trudno.