Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W moim małym ogródeczku - Dorota

W moim małym ogródeczku - Dorota

Dorota123 20:16, 09 kwi 2018

Gardener27 napisał(a)
Widzę że wiosna powoli się rozkręca również u Ciebie Doroto.
Dekoracje świąteczne obejrzałem z prawdziwą przyjemnością.
Fioletowe kule bardzo ciekawe, podobne widziałem w Holandii tylko większe i pomarańczowe.
Co dzień widać więcej zwiastunów wiosny, co bardzo mnie cieszy. Większe kule mam przy altanie, za miłe słowa dziękuję.

Dorota123 20:23, 09 kwi 2018

Bogdzia napisał(a)

U mnie jest piasek ale teren mocno obniżony i zimno bardzo długo się trzyma , denerwuje mnie to ale nic nie zmienię, za stara jestem na zmiany.
Bożenko tu wiek nie ma nic do rzeczy, twój ogród jest piękny i bardzo dojrzały. Trudno byłoby, wręcz niemożliwe wymienianie podłoża przy tak dużych roślinach. Bardzo się cieszę, że mogłam widzieć Twój ogród w realu. Mam niezapomniane wrażenia, czasem wręcz chwalę się tym, że byłam w Twoim ogrodzie podczas kwitnienia rh. Dla Ciebie łączka fiołkowa, u sąsiada rozsiały się z mojego ogródka, i mam wrażenie, że i lilaki tam powędrowały. Muszę spytać, czy mam je usunąć.

Dorota123 20:33, 09 kwi 2018

danuta_szwajcer napisał(a)
Ale masz fajne kępki żonkili, nornice jak widac nie zjadaja ich? Pozdrawiam wiosennie
Żonkili mam kilka setek, bardzo lubię ten czas jak zakwitają i rozświetlają różne miejsca w ogródku. Nornice nie zjadają żonkili, chyba mają trujące cebulki. Pozdrawiam

Dorota123 20:42, 09 kwi 2018

Nikita napisał(a)
Dorotko, macham wiosennie.
"Niby czosnki" rewelacyjne. Myślałam, że to gipsowe kulki. Widać, że najprostsze rozwiązania są najlepsze. Super wyglądają.
Piękna wiosna u ciebie....zazdraszczam żonkili. Ja mam tylko kilka sztuk.
Cieszę się, że podobają Ci się wymyślone przezemnie niby czosnki. Już w ubiegłym roku chodził mi ten pomysł po głowie, ale jakoś odwlekło się. Większość moich żonkili to taka stara odmiana, dostałam kilka cebulek baaaardzo dawno temu od mojej babci i cieszą mnie co rok.

Dorota123 20:46, 09 kwi 2018

anabuko1 napisał(a)
O u ciebie już zaraz będą zonkile kwitly.
Moje jeszcze się nie szykują do kwitnienia.
Kule fajniusie.
Pozdrawiam pomyslowa kobietko
Co dzień więcej różnych kwiatków zaczyna kwitnąć co mnie bardzo cieszy, za pochwałę dziękuję. Pozdrawiam wiosennie.

yolka 20:47, 09 kwi 2018

Czosnki ładnie się w tym roku zaokrągliły

narcyzy ładne masz, u mnie coś kiepsko rosną
Dorota123 20:55, 09 kwi 2018

Milka napisał(a)

Fantastycznie nabrały masy i czosnki i żonkile, u mnie albo jeden rok kwitną, a drugi nie, masy nie nabierają, powoli wkurzają mnie cebulowe
Śliczna wiosna się u ciebie zapowiada. O paulowni napisałam u siebie, masz fotkę swojej??
Czosnki tylko z jednego gatunku tak ładnie przyrastają, miałam dwa z takich wielkich i nie ma żadnego, a tanie nie były. U mnie żonkile i czosnki kwitną co roku, ale jak tylko wychodzą z ziemi to sypię im saletrę, później też jeszcze je dokarmiam. Idę do Ciebie, poczytać o Paulowni.

Mój nowy nabytek, oczywiście nie mam pojęcia gdzie dostanie docelową miejscówkę. Na razie zadołowałam razem z donicą.

Dorota123 20:59, 09 kwi 2018

yolka napisał(a)
Czosnki ładnie się w tym roku zaokrągliły

narcyzy ładne masz, u mnie coś kiepsko rosną
U mnie te nowe odmiany żonkili, które dokupuję też marnie rosną. Nie zauważam, żeby coś ich przybywało, wręcz odwrotnie chyba co roku jest ich mniej.

paniprzyroda 00:09, 10 kwi 2018

Śliczna wiosna u Ciebie a moje kule leżą i czekają na wolniejszy czas, buu
anabuko1 00:12, 10 kwi 2018

Fakt i coraz więcej I cieszą piękniej i coraz bardziej radośnie.
Czosnki kulowe świetne.