Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W moim małym ogródeczku - Dorota

W moim małym ogródeczku - Dorota

Dorota123 10:29, 26 wrz 2018

Waclaw napisał(a)

Straszne!
Owszem straszne, ale prawdziwi fotografowie mają tam plenery, krosowcy warczą tam swoimi motorami i kładami wściekają się tam do woli. Czasem są to dość spektakularne pokazy, chociaż nie legalne. Kiedyś wybiorę się tam z aparatem, już dawno tam nie byłam.

Fotki wstawiam aktualne

Dorota123 10:41, 26 wrz 2018

Doranma napisał(a)

Szalenie podoba mi się ta alejka, zaprasza by pójść nią dalej. Gdy patrzę na to zdjęcie, wydaje mi się, że czuję ciepło i zapachy ogrodu ☺
Jeśli czujesz zapach mojego ogrodu patrząc na zdjęcie to mam do czynienia z bardzo wrażliwą i z dużą wyobraźnią osobą. Moje lilie pachną pięknie, sadziłam je na początku lipca. Dlatego teraz cieszą mnie bardzo. Zapraszam stale na spacery po moim ogródku.

anabuko1 11:13, 26 wrz 2018

Jezowki wciąż piękne. Trawy w tych slonecznych promieniach śliczne
I te twoje lilie. Nikt już nie ma. A Ty wciąż masz je piękne. I ten zapach umm
Dorota123 11:18, 26 wrz 2018

Zdjęcia poglądowe dla tych co myślą, że stipa to wymagająca roślinka. Między kostką jest żółty piach, a pod spodem piach mieszany z cementem. Nie podlewana, nie nawożona. Z tego miejsca przesadzam trawki w inne miejsca w ogródku. Po wyrwaniu korzonki są sprasowane, zaznaczam, że są tam też sadzonki dwuletnie i rośnie w tak ekstremalnych warunkach.

]
Dorota123 11:26, 26 wrz 2018

anabuko1 napisał(a)
Jezowki wciąż piękne. Trawy w tych slonecznych promieniach śliczne
I te twoje lilie. Nikt już nie ma. A Ty wciąż masz je piękne. I ten zapach umm
Lilie i mnie zachwycają, mam jeszcze kilka w pączkach, ale czy zdążą zakwitnąć nie wiem. Dziś u mas było tylko 4 stopnie. Dla Ciebie DZISIEJSZE pachnące lilie.

sylwia_slomc... 12:20, 26 wrz 2018

Dorota123 napisał(a)

Fotki wstawiam aktualne

Dorotko te czerwone koraliki to co to za roślinka???
Waclaw 22:52, 26 wrz 2018

Dorota123 napisał(a)
Zdjęcia poglądowe dla tych co myślą, że stipa to wymagająca roślinka. Między kostką jest żółty piach, a pod spodem piach mieszany z cementem. Nie podlewana, nie nawożona. Z tego miejsca przesadzam trawki w inne miejsca w ogródku. Po wyrwaniu korzonki są sprasowane, zaznaczam, że są tam też sadzonki dwuletnie i rośnie w tak ekstremalnych warunkach.

]

rzeczywiście, stipa u Ciebie wytrwała w zachowaniu życia. Żadne, nawet najtrudniejsze warunki jej nie straszne.

Lilie masz zaskakujące
Dorota123 21:45, 27 wrz 2018

sylwia_slomczewska napisał(a)

Dorotko te czerwone koraliki to co to za roślinka???
To jest wieloletnia szparaga ogrodowa, tu na zdjęciu jest odcięta od korzeni i taka przyschnięta. Od 2 lat próbuję się jej pozbyć, ale ona jest prawdziwa terminatorka. Co wiosna odbija ze zdwojoną siłą.

Dorota123 21:51, 27 wrz 2018

Waclaw napisał(a)

rzeczywiście, stipa u Ciebie wytrwała w zachowaniu życia. Żadne, nawet najtrudniejsze warunki jej nie straszne.

Lilie masz zaskakujące
Pozdrawiam

basia3012 23:53, 27 wrz 2018

Dorotko, doczytałam o dosyć póżnym terminie sadzenia Twoich lilii. Więc chyba tu tkwi tajemnica ich wrześniowego kwitnienia. Czy wszystkie sadzisz tak póżno? Czy część wcześniej?
Przepraszam za te jeżyki. Nie mogłam się oprzeć urokowi Twoich. Obiecuję już więcej nie ściągać.
Ta Twoja alejka naprawdę cudna. I taka tajemnicza. Człowiek zastanawia się dokąd prowadzi.
Pozdrawiam .